Dění v roleplay
:: Elrendar Keep forum :: Elrendar
Strana 5 z 6
Strana 5 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Dění v roleplay
Takže, velevážení hosté, čumilové a zvědavci, i vy, naši věrní čtenáři!
Pro dnešní vydání magazínu „Boom“, jsme si pozvali tři členy posádky, kterou hodláme postupně probrat a představit publiku, posádky slovutné Elrendar Keep!
Takže zde vítám majordoma Malana Dawnstar, Zirael Hawke a Aviannu Dawnseeker. Dámy a pane, posaďte se, prosím, a odložte zbraně.
Dnešní rozhovor začneme pikantnostmi týkajícími se velení pevnosti, šarží, lampasáků a hlavounů!
Zlatovlasý elf v tmavé róbě dvorně přisune křesílko vysoké zrzce, která přehodí jednu dlouhou nohu přes druhou a poněkud nevraživě sleduje hnědovlásku manévrující kolem kávového stolku dlouhým lukem, který nakonec pověsí na věšák vedle kabátů.
- Lord Ceroth Sunhand :
Avianna se zamyslí a posadí se předpisově rovně: „Občas se mi zdá trochu přísný, ale na téhle funkci nemůže být nikdo měkkej. Ale o pevnost se stará velice dobře i po všech útrapách, které nás v poslední době postihly. Připočítá se mi to k hodnocení?“ zamrká na reportéra.
Malan sepne ruce na kolenou: „Nejlepší pán, jakého jsem měl, pokud se přenesu přes občasné lví tlápoty na koberci v Síni Slunce. Dokonce omezil i kouření dýmky a vzorně pečuje o svou rodinu, posádku i služebnictvo. Povídá se, že ho do chomoutu chytalo hned několik vlivných dam ze Silvermoon a některé ho chtěly oženit se svými dcerami a neteřemi. On má ale oči a srdce jen pro svou paní.“
Hawke se zazubí: „Kdybych si mohla vybrat otce, byl by to on. Navíc je pohledný. Ale zadaný, smůla.“
- Lady Eynor Sunhand-Astrae :
Avianna si povzdechne: „Zatraceně, té elfce závidím. Krásné dítě, milující manžel... Co já bych za tohle dala…“
Malanovi se u oka objeví miniaturní tik: „Laskavá a spravedlivá paní, dokonalá hostitelka a jednoduše rozkošná bytost jen… nechutná jí maso! Ani můj pstruh a la créme! Jelení paštičky! Nadívaná jestřábí prsíčka! Ani maso převlečené za zeleninu!“ frustrovaně rozhodí rukama, pak na pár okamžiků skryje tvář v dlaních.
Hawke se stále stejným úsměvem soucitně poplácá Malana po rameni: „Lady je tím, kdo v mnoha případech stojí mezi lordovým trestem a posádkou. A tím, kvůli komu se lord usmívá. Má hluboké znalosti starověkých písem a nářečí, takže pokud hledáte překlad relikvie, kterou jste ukradli trolům – poproste o pomoc ji.“(a pak, že neumí kungfuuu)
- Kapitán Falanthir Brightspear:
Avianna si začne namotávat na prst pramen vlasů, pak se probere a opět se posadí rovně jako by v zádech měla pravítko: „Správnej chlap, co se umí rozhodnout i v těžkých chvílích, ale nikomu by nevadilo, kdyby se trochu míň mračil… to poslední jde taky do záznamu?“ rozhlédne se rychle.
Malan zvedne hrdě bradu: „Zásadový, striktní, neústupný a vzorový velitel. Byl mezi těmi, kteří mi zachránili život pod Černou Horou, na což do smrti nezapomenu.“
Hawke se loktem opře o křesílko a její úsměv zjemní: „Povídají, že kapitán trestá tam, kde by lord Sunhand odpustil… a že nemá srdce. Opak je pravdou, pokud se prokážete jako dobrý člen posádky, nebudete mít oddanějšího přítele a ochránce. Ale běda, jak jednou zklamete jeho důvěru. A mimochodem je to další chlap, co by stál za hřích… pokud pominu tu novou zbroj, ve které se vrátil z Outlandu.“
„Růžová je nyní v pevnosti na seznamu zakázaných slov,“ kývne Avianna a obě elfky se dají do smíchu, zatímco na ně Malan přísně hledí.
- Kapitánka Aerin Windsong :
Avianna se poškrábe za ouškem, pak kývne: „Nemračící se ženská verze kapitána Brightspeara. Ti dva to spolu táhnou už pěkně dlouho,“ dodá tišeji a Hawke se po ní ohlédne s jedním obočím zvednutým nahoru.
Malan začne palci na sepnutých rukou dělat mlýnek: „Je velice mladá a chová se jako profesionální voják. Za zásoby vybrané zvěřiny na stole i ve spíži ovšem vděčíme jí a oddílu lovců, který cvičí.“
Hawke si odkašle a odtrhne nevěřící pohled od Avianny: „Velitelka zvědů, která neschvaluje většinu mých postupů, metod a taktik. Nikdy ale neztratila vojáka v akci. Povídá se, že zásilky rudého hedvábí a krajky, které tak jednou do měsíce projdou kontrolou na bráně, jsou určené pro ni, ale podle mne to je drb.“
- Seržantka Eyra Ryzal :
Avianna se zatváří smutně: „Chudák seržantka, pořád čeká na svou svatbu,“ protáhne, zatímco se Hawke nakloní blíž k ní a téměř ji vraždí očima.
Malanovu vážnou tvář na chvíli prozáří úsměv: „Pohledná, tichá, spolehlivá… prý zlomila srdce mnoha elfům, protože stále miluje jen toho svého ztraceného snoubence. Navíc je velice dobře vychovaná, málokdo zdraví i při příchodu do kuchyně. Jen toho kuchaře, co se do ní také zamiloval, jsem musel vyhodit. Neustále mi plakal do polévek.“
Hawke se odtáhne od Avianny a kývne: „Eyra je přítel s obrovským srdcem. Doufám, že jí jednou budu moci jít za družičku, jak mne požádala, byla by to ohromná čest. Jako správný zvěd toho moc nenamluví, spíše poslouchá. Dokáže obrat o večeři i hladového tygra tak, aby si nevšiml. A ráda jezdí do Stormwindu… tuším na nákupy.“
- Seržant Thanalos Dawnspear :
Avianna nevěřícně zakroutí hlavou, zatímco ji Hawke opět zkouší zabít pohledem: „Přišel do pevnosti s plánem zmanipulovat členy posádky a zatáhnout je do svého plánu, stejně se ale dostal až na pozici seržanta. Neuvěřitelné.“
Malan pozoruje mentální bitvu mezi elfkami celkem pobaveně: „Je skvělé, že jste je nechali odložit zbraně, reportére. K seržantovi… ohledně stravy a služeb je skromný, patrně je zvyklý na drsné podmínky. Také kuchyň dost často zásobí „dobrovolnou pracovní silou navíc“ ve formě pokáraných rekrutů na pomocné práce. Sice jsme spolu měli na začátku několik incidentů s rozbitým nádobím, převážně poháry, ale vše mu bylo strženo z platu. Prý je fanouškem tetování, to mi nepřijde moc hygienické, také o něm povídají, že když začne jednou pít, neumí včas přestat. Jeden takový velitel tu už byl,“ trochu se zamračí.
Hawke sedí zamračeně s rukama zkříženýma na prsou a opřená hluboko do křesla, očima dál propaluje Aviannu: „Dostal druhou šanci, jako mnoho jiných v pevnosti. Na rozdíl od nich, on tu svou využil. Má problémy s autoritami a vojenskou subordinací, protože nikdy předtím nebyl součástí armády. Nenávidí mágy a v jejich blízkosti se špatně ovládá, přesto dokázal najít společnou řeč s Flairicou, lady i Isiel. Minimálně ho ani jedna z nich dosud neuškvařila. Je hezký a stojí za hřích a patrně to o sobě ví. Život bych mu svěřila bez váhání.“
„První, druhej nebo devátej?“ optá se Avianna šeptem, a pak před sebe v obraně zvedne jeden z polštářků. Hawke ohrne nos a uraženě se odvrátí. Avianna zaujme vítěznou pozici a dodá: „Perlička na závěr, seržant je blázen do Hawke a trolky z Shadowprey mu říkaly Teplý žab-“ je umlčena polštářem, který přiletí od druhého křesílka.
- Strážce Narlen Kel’Rease :
Avianna se vyhrabe z polštářů, pod kterými po krátké polštářové bitvě skončila: „To vážně zkoušel jezdit na lvovi? Občas to nemá v hlavě v pořádku. Jinak hodnej, milej, mladej... nenávidí seržanta,“ včas se zarazí.
Malanova tvář se téměř promění v kámen: „Jeho neutuchající potřeba likvidovat zásoby i zařízení kuchyně tvorbou neobjednaných a předem nehlášených lívanců je vskutku… frustrující. Jakožto nadřízenému mu to nemohu zakázat. Ale kdyby po sobě alespoň jednou uklidil!“
Hawke si zakryje ústa a odkašle, předchozí hněv je pryč: „Narlen je především laskavý a obětavý, i když občas si řeší věci po svém. Neměli byste zapomínat na to, že je velice mladý, a tím myslím mladší, než kapitánka Windsong. Navíc on i jeho sestra byli vychováváni mimo Quel’Thalas. Pravdou je, že občas zbytečně kňourá, ale věřím, že z něj vyroste skvělý lovec. Velení na misi bych mu ale zatím nesvěřila.“
- Strážce Faelin Darksun, Mistr Arcana Měsíční věže :
Avianna doposlouchá ten sáhodlouhý titul, pokyvuje hlavou, pak pokrčí rameny: „S mágy moc často nejednám, u večeře bývá občas vtipný. Kolik má vlastně rób ten chlap?“
Malan se pousměje: „Pan Darksun má osobitý smysl pro humor, který mu získal přátele i nepřátele. Jeho minulost je pro mnoho z nás záhadou, ale lze se na něj spolehnout i v krajní situaci. Dělá mi radost, jak mu chutná. V době výstavby štítu pevnosti jedl doslova za dva válečníky!“
Hawke nakloní hlavu na stranu a také se usměje: „Faelin je přítel, kterému dlužím život. Málo se vyzná v ostatních a uzavírá se za hradbou knih a vědomostí, jako by ho někdo hodně zranil. Ale patří k těm, kterým bych svěřila sebe i kohokoli dalšího. Na jeho přednášky mne ale nedostanete,“ mrkne.
- Flairica Amberdusk, Mistr Arcana Měsíční věže :
Avianna se natáhne pro hrneček horké čokolády a povzdechne si: „Flairica Amberdusk? Psychoplamínek, co nám pomalu dohořívá na marodce. Snad nezhasne úplně.“
Malan se zatváří smutně: „Paní Amberdusk je opravdová osobnost, viděl jsem ji projít řadou změn, její osud je prý velice spletitý a její magie intuitivní a velice mocná… občas až sebedestruktivní. Nerad bych byl někdy v pozici toho, kdo ji rozčílil. Má ráda silněji kořeněná jídla a silnější alkohol. Rozhodně je to bytost, jejíž nepřítomnost jsme pocítili všichni. Od chvíle, co leží v lazaretu, jako by se v pevnosti ochladilo.“
Hawke obejme poslední polštář, co jí zbyl, a dívá se před sebe: „Flairica je kamarádka, za kterou bych zemřela. A je na tom bídně, co chcete slyšet víc?“
- Isiel Snowdawn, Mistr Arcana Měsíční věže:
Avianna pevněji sevře hrneček horké čokolády: „Z té elfky mám strach. A taky rýmu, ale hlavně strach.“
Malan se na hraničářku káravě zadívá, pak si urovná róbu: „Slečna Snowdawn je rezervovaná dáma, která vystudovala v Kirin’Tor a má pozitivní vztah k dragonhawkům. Říkají, že během války o Nexus a Dalaranské podpory jednotek jdoucích proti ledovému králi bojovala v řadách elitních jezdců na dragonhawcích… až do nějaké nehody. Díky její asistenci nám v kuchyni nikdy nedochází zásoby ledu a ledové tříště.“
Hawke se pousměje: „Slečna Ledule. Dalo by se říci, že je protikladem Flairicy, ale když se rozčílí, působí téměř totožně. Slyšela jsem nějaký drb o tom, že byla dlouhou dobu zakleta do podoby kočky, ale stěží tomu mohu věřit. To spíš té historce o tom, že trestá nehodné učedníky pomocí mrazivé kouzelné hůlky,“ otřese se.
Naposledy upravil Eynor dne Mon Nov 24, 2014 10:22 pm, celkově upraveno 1 krát
Anonymní- Anonymní
Dobře, takže přejděme k šermířům a farstriderům?
Skupinka u stolku po sobě přestane házet polštáře a uklidní se, pak svorně kývne. Obě elfky na sebe zavrčí.
Skupinka u stolku po sobě přestane házet polštáře a uklidní se, pak svorně kývne. Obě elfky na sebe zavrčí.
- Hank O’Brien :
Avianna se zasměje a napije čokolády, pak si olízne rty: „Kdyby tehdy ten démon vzal ze země někoho jiného než Hanka, tak to dotyčný nepřežil. Hank to naštěstí zvládl a dokonce i jako slepý chodí rád na hlídku. I když hlídkuje na chodbě s koštětem.“
Malan zakroutí hlavou: „Neurvalý tak, jak je typické pro jeho… národ. Kvituji s potěšením alespoň to, že se naučil neplivat v uzavřené místnosti na podlahu. Od jeho úrazu dáváme křehké nádoby a sochy pouze do chodeb, kterými nechodí.“
Hawke si podepře polštářkem záda a pousměje se: „Hank je jako špatné počasí. Můžete nadávat, můžete s tím bojovat, ale nakonec si zvyknete. Je spolehlivější než mnoho z členů posádky, kterým ještě bije srdce. Vyjdete s ním, pokud nejste srab a lhář, nebo nechlastáte ve službě. Nebo nejste Eloyn Brightshore. Mimochodem, nevíte, kam se poděly ty listiny, co jsem dovezla z Caer Darrow? Měla jsem za to, že na jedné stálo jeho jméno…“
- Engiee Rozruch:
Avianna se zatváří všelijak: „S tím jak ta holka pořád někde lítá, se divím, že se ještě nějak vážně nezranila. Naštěstí už má svého bodyguarda, takže snad přežije,“ ohrne nos.
Malan si povzdechne: „Nejmladší člen posádky, pokud vynechám děti vojáků a lordova syna. Velice impulzivní a hlasitá, ale také velice dobrosrdečná. Poslední dobou se kolem ní dějí zvláštní nehody. A má tu… vy víte… velikou sekeru,“ polkne.
Hawke se také natáhne pro hrneček čokolády, pak kývne na Malanova slova: „Zdá se, že ji poslední dobou něco trápí, dokonce začala navštěvovat přednášky pana Faelina a pod dohledem Eliho bývá ve věži mágů, kam rekruti, farstrideři a šermíři nemívají jen tak povolen vstup. Zdá se mi, že se dost zajímá o kapitána Brightspear, doslova miluje jeho tréninky a neustále cvičí běh, aby ho zaujala. Také… se prý několika členů posádky ptala, co kapitán používá… na vlasy,“ odkašle si a zadívá se do hrnku.
- Ashia Quel’Serin :
Avianna se zamyslí: „Parádní šermířka, ale v pevnosti jsem ji už nějakou dobu neviděla. Její módní vkus až tak parádní není, ale co by jeden chtěl od sirotka vychovaného vojákem. Třeba štít jako doplněk k plesovým šatům.“
Malan chvilku přemýšlí: „Velmi mladá dáma, kterou zde moc často nevídáme. Pokud vím, byla chráněnkou Ronse Vin’renina, ale odcizili se. Začala pilně studovat léčitelství ve městě, všichni víme, že pevnost má o léčitele nouzi, hlavně o ty do bojových misí. Takže snad se opět začlení, až se vrátí.“
Hawke se napije čokolády, pak chvilku jen drží hrnek: „Ashia je milá a je s ní legrace. Nosí divné… klobouky, jako by se styděla. Není proč, je dost hezká. Někdy ale nechápu její uvažování a to, koho si oblíbila, koho ne… a proč. Myslím, že kouká po Narlenovi, a tím „koukat“ nemyslím dozor.“
- Nessaa Kel’Rease :
Avianna si dolije druhou dávku horké čokolády a hlasitě ji míchá lžičkou: „No jo, to je další adeptka na vdávání. A další nevdaná. Její snoubenec je vážně fešák, ale ona sama se už neukázala tak dlouho, že si někteří myslí, že se svatby nakonec lekla a utekla. Možná z toho zase zkočičela.“
Malan trochu chmurně kývne hlavou: „Co mohu soudit, jde o druhou hraničářku, ke které byl lord až příliš laskavý, jako k vlastní dceři. Ani v jednom případě to nedopadlo dobře, i když slečna Nessaa vyrostla v rozumnou elfku. Kvůli neovladatelné nátuře a jistému rodinnému „daru“ ale přišla o svou hodnost a bílý plášť. Povídají, že se nakonec učila zvládnout ten dar v Kalimdoru a stále na sobě pracuje. Doufám, že pro ni vše dopadne dobře.“
Hawke se usměje: „V dobách, kdy jsem zde dělala pokojskou, ona vedla oddíly tak, jako teď seržantka Ryzal. Nikdy nebyla nafoukaná, je milá a hodně prchlivá. Málo si věří… ale už se přestala schovávat za maskou. Někteří tvrdí, že ji Emerald používá jako výmluvu pro ženské, co by ho chtěly dostat do chomoutu. No… je patrně jediná, o jejíž ruku veřejně požádal. Ať je kdekoli, snad se ona i Tlapka a kotě mají fajn.“
- Sylvanael Leth’Lor :
Avianna spokojeně upíjí čokoládu: „Prostě jedna z hraničářek, moc toho o ní nevím.“
Malan pokyvuje hlavou a dál točí palci mlýnek: „Řadový farstrider, jak má být. Velice důsledná na protokol a disciplínu. Jen z jedné patroly v Morových zemích dovedli to dítě, o kterém tvrdili, že to je dítě slečny Hawke.“
„Já nemám dítě,“ vyprskne Hawke a div se nepolije čokoládou, které se snažila napít, „myslíte to dítě, o kterém tvrdili, že je kapitána Brigthspear? Narlyssu? A Sylvanael skoro neznám, nemohu sloužit.“
- Kell :
Avianna jen pokrčí rameny a zadívá se na Malana, ten se zadívá na Hawke a Hawke si přestane utírat bříško od čokolády: „Není to ten, co nikdy není vidět? Potkala jsem ho v Outlandu. Lord Sunhand ho tehdy testoval v akci.“
„Není ten, co není nikdy vidět, spíš ten blond Eliendir Dawnsong, co tu byl před tím s modrým hárem?“ podiví se Avianna.
„Nebyl ten, co nikdy není vidět, spíš Tomyas?“ Hawke přemýšlí.
Malan zakroutí hlavou: „Tomyas byl ten kuchař, co žádal seržantku Eyru o ruku.“
- Belion :
Avianna podrážděně sevře pěstičku: „Nevydrží neusnout u rozdělané práce,“ řekne naštvaným tónem.
Malan nechápe, zatímco se Hawke dusí smíchy: „Má skvělého vlka. Po mamince. Zajímavou matku a dědictví ve Stormwindu. A… bochánky,“ zmlkne v dalším záchvatu smíchu.
- Zirael Hawke Andilien :
Avianna se nakloní a šeptá: „Co jsem slyšela, tak si toho v životě prožila hodně zlého. A osud ji, jak se zdá, nehodlá šetřit ani teď. Ale i přes všechno, čím prošla, je to prvotřídní zvěd. Slyšela to? Šplhla jsem si? Kolik nápadníků že se to o ni uchází? Sedm? Uh.“
Malan trochu nakrčí čelo: „Vážně mám vyslovit něco o osobě přítomné, jako by tu nebyla? Pak s prominutím jen to, že jsem se slečně Hawke dvořil a nebyl vyslyšen. A že jsem rád, že vyvázla z pařátů Goriana de Ray.“
Hawke ledově prohlédne přítomné: „Kdo má otázky, může se ptát. Ale nemusím odpovídat. Taky můžeme hrát na fanty.“
Anonymní- Anonymní
Takže se obrátíme opět směrem od svalů k čárům? Ehm, tím myslím… „mágy“ a učedníky pevnosti?
„Mágové,“ pronese trojice přítomných lehce otráveně, pak se dá do smíchu.
„Mágové,“ pronese trojice přítomných lehce otráveně, pak se dá do smíchu.
- Eliendir (Altash) Dawnsong :
Avianna odloží hrnek a zamne si ruce: „Občas si nejsem jistá, jestli si dělá jen legraci, nebo záměrně sabotuje některé akce. Alespoň jako bodyguard Engiee se snaží nic nezkazit a strážní říkali, že už mezi nimi proběhla jiskra,“ mrká, „a taky, že by ho Eloyn umlátila čímkoli, co se jí dostane pod ruku.“
Malan si povzdechne: „Další záhada v pevnosti. Slušný a tichý elf s… modrými vlasy. Já tyhle moderní trendy moc nepodporuji, jen doufejme, že jednou nepřijde s kostí v nose nebo piercingy. A je pravdou, že slečna Brightshore ho nejprve pronásledovala a nyní ho nemůže cítit. On a kapitánka Windsong mají téměř sourozenecký vztah, jen je těžko říci, kdo je v něm tím starším bratrem,“ odkašle si.
Hawke odloží poloprázdný hrneček a narovná se: „Eli je tajnůstkář. Tají nejen svou minulost, ale i to, proč vlastně je v Elrendar Keep, pokud ji k ničemu nepotřebuje a vojenská služba je proti jeho přirozenosti. Tají i to, na čem pracuje a komu to má přinést užitek či zkázu. Tají i většinu svých citů.
Dokážu tohle vše pochopit, protože musel být v minulosti hodně zraněn a vím, že prošel těžkými věcmi. Jen ne každý vidí to, co je za ochrannou iluzí elfa, který vypadá, jako by mu vše bylo jedno. Vím, že není, a že je schopen velkorysosti i tam, kde by ji jiný nenabídl. Zrovna seržant mu dluží víc, než je ochoten sám připustit.“
- Ken’jun :
Avianna se usměje a začne si vybírat mezi zákusky: „Ken’jun - tu už jsem neviděla, jak je rok dlouhej. Nějaký zprávy se v pevnosti mihnuly, asi nejzásadnější je ta, že je tu její dcera.“
Malan trochu protáhne obličej: „Nebudu lhát, nechybí mi její zasahování do mé kuchyně a alchymistické pokusy či snaha vařit lektvary z čehokoli v mých hrncích a konvicích. Ten puch se pak vždy větral týdny. V posádce ale dost schází její humor a otevřenost. A… ehm. Některým elfům se prý stýská po její houpací síti.“
Hawke smutně sklopí oči: „Kenjun mi chybí. Její drzost a rady, je to opravdová kamarádka a dobrá duše pevnosti. Ale jsme na stopě tomu, co se s ní stalo a dostaneme ji zpátky domů.“
- Ogatix :
„No jasně, to je chodící stroj na pohromy všeho druhu,“ Avianna se nakloní k reportérovi a mrkne, „kdyby vám nabízel portrét, rozhodně odmítněte.“
Malan rozhodí rukama, otevře ústa, pak povzdechne: „V zájmu dobrých vztahů Elrendaru s rasami Aliance i Hordy budu mlčet, ale jestli toho malého zeleného… ještě jednou najdu nahoře v polici s archívními víny, tak rozpoutám mezinárodní problém!“
Hawke se neudrží a začne se smát: „Možná je dobře, že on a Ken’jun se minuli. Nedovedu si představit, co by se v pevnosti dělo pak. Ogatix je malá bytost s velkým snem. Slunci žel jeho ambice občas překračuje zdravý rozum a morálku. I když… ten portál do Mulgore pod odpadem latrín pro rekruty...,“ znovu se dá do smíchu.
- Eloyn Brightshore :
Avianna se zatváří všelijak: „Chodící zrzavý stroj na hádky a problémy. Poslední dobou se vyhýbá Elimu a kamarádí s blonďákem Taharisem. Já na blonďáky moc nejsem. Lord Andilien z města jí posílá dárků, že by za to pořídila domek na předměstí... možná by mohl nějaké poslat i mně?“
Malan má dokonale pokerový výraz: „Pravidelná posila v kuchyni. Prý chtěla být léčitel, ale když jsem ji viděl tuhle po rozhovoru s kapitánkou porcovat maso, doporučil bych ji do úderné jednotky... se sekerkou a štítem. Rozhodně to lordovi navrhnu.
I když je pravdou, že ona má problém s autoritami a prý se snaží přebírat velení a jednat bez povolení i na misích. V kuchyni to zkusila JEN JEDNOU.“
Hawke se přestane smát: „Je těžké posoudit její sílu a schopnosti, pokud se nepostavíte na její místo. Ne po každém z nás šel kult fanatiků, kterému šlo o informaci, kterou prostě neznáte, i když k ní máte klíč. Ne každý ztratil všechny přátele i životní lásku.
Ne každý se ale od toho nejhoršího bodu na dně nedokáže zvednout a jít dál, silnější, chytřejší. jako by chodila v kruzích.
Občas si ale říkám, jak někdo může mít tolik smůly. Kdykoli vám chce pomoci, měli byste si hledat léčitele nebo úkryt, prostě věci pokaždé jen zhorší, i když to myslí dobře.“
- Omnos :
Avianna chvíli přemýšlí: „Další blondýn – nic pro mne. Ale je to chudák, týden má učitelku a pak mu upadne do kómatu. Kde vlastně Omnos celou dobu je?“
Malan se poškrábe v upravené bradce: „Takový mladý elf, který se pokusil prosmýčit i kouty, kam nemají učedníci povolení vstoupit? No, patrně se dosmýčil někam, odkud netrefil zpět.“
Hawke dlouho přemýšlí: „Ah, tamten, co prohodil Thanala portálem v Booty Bay a podával hlášení opilý? Skoro bych tipla, že padl do latrín do toho Ogatixova portálu. Soudě podle jeho lásky k alkoholu. Třeba se stal šťastným správcem kompostu v Mulgore?“
- Pandora :
Avianna se zasměje: „No, to je super holka, adoptivní dcera Ken’jun, takže adoptivní vnučka lorda… prý hovoří s duchy. No a její pravý otec je… to jako fakt?!“ vypadá, že tomu pořád nedokáže uvěřit.
Malan zbledne: „Považuji za vrchol svých pedagogických dovedností, že jsem ji naučil používat příbor a nepáchat na počátku společného oběda rituální oběť zeleniny.
Teď ještě, aby ji někdo naučil nosit boty a odnaučil krást jídlo do zásob. Prý na usmíření duchů, tse.
Mimochodem... ten nadržený králík s ní, doufám, odjel na sever a už se nevrátí? Protože jestli ano, mám tu pro něj připravenou omáčku ze smetany a papriky.“
Hawke zapřemýšlí: „Asi jsem ji nepotkala, ale to jméno mi něco-“ trochu zbledne, „to jméno říkal Gorian?“ zvedne se z křesla a rozhlédne, pak si přitiskne ruku na srdce.
- Ithereal :
Avianna ohrne nos: „Jeden z pár elfů v pevnosti, co to v hlavě rozhodně nemají v pořádku. Kdo jiný skládá ubrousky u stolu do trojúhelníčku a pak na ně staví pyramidu z nádobí?!“
Malan se trochu otřese: „Nehledě na jeho nelásku k dírám v dlažbě a knoflíčkům nakřivo… zmínil se někdo velení, že ten elf má nepovolené dělo? Osobní kanón bez zbrojního průkazu! Víte, kolik porcelánu s tím může rozbít?“
Hawke se uklidní a ještě jednou se posadí do křesla, pak se poškrábe za ouškem: „Ithereal je doslova na hraně. Ve Felwood mohl dopadnout hůře, než já, ale Engiee ho dokázala vrátit zpět z jeho „temnější“ podoby i nálady.
Léčitel je to dobrý, i když trochu sadista. Jen mi někdo vysvětlete, co to jsou škrkny a vošouchlíci? Tedy...měla je Catheryn, ne já!“
Anonymní- Anonymní
Dobře, takže můžeme přejít k mladým a zběsilým? Tedy... k rekrutům?
Trojice po sobě přestane házet gumovou žábu vonící po čokoládě a zbystří, pak se opět usadí do křesílek.
"Rekruti?"
"Mladí?"
"Zběsilí?!"
"Vrr..."
Trojice se pomalu a tiše zvedne, když se znovu ozve reportér.
Dobře, tak to bychom měli posádku pevnosti. Rád bych se vás optal na některé... hosty. Pokud smím?
Dvě elfky a elf se zadívají první na třetího a třetí na druhého, pak kývnou na goblina.
(pokračování zítra, panstvo a damstvo xD)
Trojice po sobě přestane házet gumovou žábu vonící po čokoládě a zbystří, pak se opět usadí do křesílek.
"Rekruti?"
"Mladí?"
"Zběsilí?!"
"Vrr..."
- Taharis Victus :
Avianna se usměje: „Jeden z mála elfů v pevnosti, co to naopak má v hlavě v pořádku. Tedy krom vlasů. Prý se ujal nějakého sirotka.“
Malan kývne: „Lauris. Původně jsem jeho roztodivné barvy vlasů měl za výstřelky přílišné elfí ješitnosti, ale pak mi prozradili, že s tím má něco společného Ogatix.“
Hawke: „Taharis je zkušený voják, který odešel z řad městské stráže kvůli bující korupci za bývalého správce. Je škoda, že mu ta zkušenost trochu ovlivnila názor na všechna vojenská uskupení, kdyby projevil jen trochu víc nadšení pro cíle Elrendaru, povýšení by ho neminulo, hádám. I když... kdo ví, co hledá. Prý přišel i o rodinu,“ zesmutní.
- Lyanor Silverlight :
Avianna si vybere rakvičku se šlehačkou a s plnou pusou pronese: „Ňam. A on je taky ňam. Lyanor je skvělý hraničář a super kamarád na pokec u večeře. A gentleman!“
Malan se pochvalně usměje: „Je vidět, že je z aristokratické rodiny. Vzorné vychování, morálka, grácie. Málokoho vidíte pravidelně meditovat a cvičit ctnosti vedoucí k lepšímu ovládání Světla. A skvěle se s ním povídá... prostě o čemkoli.“
Hawke se kousne do rtu: „Je téměř dokonalý, že? Nebo úplně dokonalý? Ve větší skupině vždy kryje záda slabším, otvírá dámám dveře a pomáhá jim ze sedla… dokonce se vydrží nepohádat se seržantem…
Zajímalo by mne, jestli tančí. Myslíte, že tančí?“
- Avianna Dawnseeker :
Avianna zvedne obočí, založí ruce na prsou a rozhlédne se po společnících.
Malan se diplomaticky usměje a sáhne po šálku čaje: „Samozřejmě… velice výřečná mladá dáma. Poví i to, co neví. Ale střílí dobře, povídali. Tedy... pokud střílí, tak nemíjí.“
Hawke se uculí: „Pokud máte otázky o komkoli včetně jí , obraťte se na ni. Jen měla nějaký problém s veverkami, piráty, svým manželem a chlupatými zvířaty. To poslední je na lovce dost zvláštní.
Je o ní známo, že se jí líbí jakékoli svlečené svaly, byť by patřily orkovi.
Také měla řadu nápadníků Belionem a Belkarenem počínaje, Veranisem konče,“ vyplázne na elfku jazyk a opět hodí nohu přes nohu… vzápětí jí na hlavu dopadne polštářek, „héj!“
- Veranis Holywood :
Avianna trochu zrudne, pak trochu zbledne: „Jeden by řekl, že každý se něčeho bojí, ale zatraceně ten kluk se snad bojí čehokoliv. O první místo se prý dělí jeho teta a serža Thanalos. Druhé je lord Sunhand.“
Malan nakrčí čelo: „Mladý muž, poslán do pevnosti na zkušenou s téměř neproveditelným úkolem: „udělejte z něj chlapa“.
Pokud pominu jeho zaujetí zvířaty, to, že jsem ho viděl chodit v dřevěné masce, nebo to, že prý ve městě nakupoval krajkové prádlo pro hraničářku Aviannu… kdo mu dovolil vykrádat zásoby jahod?! Kdo???“
Hawke se dá do smíchu a zadívá se na Aviannu: „Krajkové prádlo? Ukaaa…au!“
Avianna mrští zrzčiným směrem další polštář a tentokrát trefí, Hawke, už notně pocuchaná, polštář obejme rukama a rozesměje se.
Pak ho ale odloží a zvážní.
„Nehledě na jeho naivitu a neustálé dotazy na ostatní členy posádky „jak nejlépe uspokojit ženu“ se kterými se… obrátil na Faelina, u Slunce, proč ne na Emeralda?! Tak tedy nehledě na tyto otázky a jeho starost o zvířata, všiml si někdo, že je už opět pohřešován?
Já jen... u brány pláče jeho rys.“
- Larianda :
Avianna se chvilku soustředí: “Není to ta blondýna, co tvrdila, že byla u Argent Dawnu, ale o rasách hordy toho věděla vážně pramálo? Kde je jí vlastně konec?”
Malan se rozpačitě poškrábe na spánku, pak pokrčí rameny.
Hawke se zamyslí: “Blondýna? Která? Nejmenovala se Sylvanael? Nebo to byla ta, co vždy jen stála, mračila se a nic nedělala?”
- Salorin Dawnblade :
Avianna se zatváří smutně: “Chudák kluk, první týden v práci a hnedka mu tu umře milá. Snad už se z toho trochu dostal…”
Malan jen lítostivě skloní hlavu.
Hawke nakrčí obočí: “To je ten, za kterého se tehdy musel převléci Garan na té fingované svatbě? A já za tu mrtvou nevěstu? Hmm… past na Valendise. Zlaté časy,” zmlkne.
Trojice se pomalu a tiše zvedne, když se znovu ozve reportér.
Dobře, tak to bychom měli posádku pevnosti. Rád bych se vás optal na některé... hosty. Pokud smím?
Dvě elfky a elf se zadívají první na třetího a třetí na druhého, pak kývnou na goblina.
(pokračování zítra, panstvo a damstvo xD)
Naposledy upravil Eynor dne Tue Nov 25, 2014 8:55 am, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : přidán Salorin, Larianda)
Anonymní- Anonymní
Inu, tak jak jsme slíbili, na řadu přichází hosté, spojenci, zmizelí přátelé i zrádci…
Brunetka si nadšeně zamne ruce, zatímco zlatovlasý elf si procvičí krk a ramena a zrzka se rozhlédne, jako by něco hledala.
- Walan :
Avianna se srdečně usměje: “Walan? To je parádní léčitel- zvládl vyrobit protijed pro celou pevnost. Jen netuším, proč vařil kočičí chlup, myší hlavičku a… uh, fuj,” troche zezelená.
Malan striktně rozhodí rukama: “Ne. Do kuchyně mi nesmí. NE.”
Hawke se zachichotá: “Walan je druh léčitele, kterému neutečete. Jak pacient není v posteli, promění se na lva a najde vás. Pokud místo na marodce sedíte v krčmě a padne na vás velký stín s rohy… našel vás.”
- Eryane Scarlet :
Avianna se trochu otřese: “Kdykoliv jsem vedle ní stála na stráži, tak jsem dostala rýmu… dokonce i Mistra Darksun z ní záblo.”
Malan kývne hlavou: “Host a vyslanec Ebenové čepele. Nakonec velmi příjemná dáma. Tuším se jí dvořil ten toulavý pirát. Pak zmizela, když měla hlídat Thalassijský průsmyk.”
Hawke zaujatě nastraží ouška: “Nikoho takového jsem v pevnosti nepotkala. To je rytířka smrti?”
- Admirál a kapitán Kieran Moonwolf, pirát a Casanovlez:
Avianna se zavrtí na místě při slově pirát, pak se poškrabe na boku a nakonec varovně zvedne prst: „Sice má kompas a mapu, ale nečekala bych na místě křížku poklad. A pozor, nezapalovat si v jeho blízkosti! Vysoké riziko požáru!
Zkusil to snad na každou v pevnosti krom lady… i když tu zase unesl do Shattrath a svlékl, tak, kdo ví.
A prý to jednu dobu táhl naráz s oběma Mistryněmi, ale hádám, že to je přehnaná pomluva.“
Malan si jen povzdechne a mávne rukou: „Na piráta u nás kotví podezřele často. Rum si vozí vlastní. Archívní, pchhh.“
Hawke nakloní hlavu: „Moony je kamarád do nepohody. Tedy, pokud nejste žena. Pak vám neustále sahá na zadek. Nebo pokud není opilý, pak dělá to samé a je mu jedno, ani když nejste žena. Varovala bych hlavně pány v róbách.
Ale je fajn, že pomstil svou manželku a získal zpět svou loď, nebo ne?
Mimochodem: ta jeho opice je šmejd první kategorie. Lepšího kapsáře byste ve městě pohledali. A ten papoušek, no-“ odkašle si.
- Orkelt Thunderhorn:
Avianna pronese: „Je vždycky tam, kde je potřeba. A občas i tam, kde není potřeba. Ale vždycky někde je. Tedy, obvykle je tam, kde se něco děje. Kde jsme my. Teď jsem se do toho zamotala, že?“
Malan se k ní nakloní: „Pozor, slečno Dawnseeker, to znělo skoro jako pokus o myšlení.“
Hawke se usměje: „Orkeltovi dlužím svůj život minimálně dvakrát. Občas si říkám, proč pomáhal elfce, kterou nikdy neviděl, ale muselo to být nezdolností mých přátel, ke kterým se přidal. Občas jako by věděl věci, které jste nikdy nikomu neřekli, nebo věci, co se teprve stanou.
Je správné, že se stal novým Hlasem Shu’halo… je neohrožený v boji, paličatý, stálý. Kapit… Garan Balahen s ním velice dobře vycházel.
Mimochodem, všiml si někdo, že to jeho kopí není tak zcela obyčejné? V Outlandu se mi to tak zdálo... jen nápad."
- Hallin :
Avianna si poupraví tabard: “Hmm to je ta, co se převléká za jízdy v sedle? Marně se snažím zjistit, kde ukrývala tolik oblečení.”
Malan se zamyslí: “To je ta elfka, co cestovala s Orkeltem? Tichá, polonahá?”
Hawke po chvilce ticha dodá: “Myslím, že spolu s ním byla ve skupině, která mi zachránila opakovaně zadek. Neřeknu proti ní křivého slova. A jestli je jí lépe s taureny, určitě sama ví, proč. Tím spíše, pokud ji uznávají.”
- Siri Nightwish :
Avianna si upraví čelenku ve vlasech a narovná se: „Vlastně ani nevím, co tu celou dobu do odjezdu do Booty Bay dělala, ale najednou se po ní sháněl seržant. Že by mezi těma dvěma něco bylo?“ zamrká na Hawke, která na ni učiní nenápadné sprosté gesto.
Malan nakrčí čelo a zamíchá čaj: „Studovaná dáma z města, vždy pečlivě upravena, odtažitá a značně svůdná. Kdykoli dostala chuť na jahody, někdo mi vykradl spíž i skleník. Také prý oplývala děsivými historkami, kvůli kterým tu Ogatix provedl lov na hlodavce… a měla deník plný poznámek o ztracených artefaktech. Hádám, že pokud po ní seržant pátrá, má zatraceně dobrý důvod.“
„Není to ta, u které si Veranis objednal nápoj lásky, aby sbalil Aviannu?“ Hawke se na hnědovlásku jedovatě usměje a ta jí oplatí předchozí sprosté gesto. „Pokud vím, zkoumá tajemství transmutace v alchymii a výroby kamene mudrců… a také prý z Booty Bay poslala Veranisovi nějaký Meč Duhového draka, starou zrezlou věc.
Zdá se, že mu štěstí nepřinesl...“
- Garan Balahen:
Avianna se trochu zavrtí na židli, zatímco její společnice při vyslovení toho jména smutně odvrátí tvář: „Jak šel s funkcí rychle nahoru, tak pak i letěl dolů. Pár obvinění, pár rvaček a už je z něj zase jen hraničář. Tedy začalo to chlastem ve službě, hádkami s rekruty, nezvládnutí šelmy, přehnané násilí na členech posádky, neomluvená absence, nepovolené metody, vulgární mluva…“ odpočítává na prstech, pak se rozzáří: „ale ten soud se zrzkou i duel byly super zábava na pár večerů!“
Malan upije čaje a položí šálek na stůl: „Muž jak má být, říkají. Tedy na orka nebo trpaslíka. Ale prý měl z polovice dědictví lidské krve... to by snad vysvětlovalo ty větry a krkání.
Zásobovací důstojník ho prý potkal ve městě: má vlasy obarvené na blond, nosí sukni a prohlásil se dědicem trůnu,“ nevěřícně kroutí hlavou, „no snad ho tam naučí nějakému elfímu chování a etiketě. A oklepat hnůj z bot před vstupem do místnosti a nenosit helmu v přítomnosti dam!“
Hawke se dívá dál stranou, jako by nic nechtěla dodat, pak jen zvedne oči: „I když hulvát, byl to správný chlap. Je ho škoda. Snad najde, co potřeboval.“
- Belkaren Brighteye:
Avianna se otřese: „To je Balahenův starší nafoukaný bratr, že? Na nemrtvého nějak moc flirtoval a chlastal. Nakonec se stejně zase přidal k Pohromě.“
Malan se zamračí: „Nikdy jsme ho neměli uvítat v pevnosti, ani nechat bez dozoru. Dva pokusy o zabití tehdejšího kapitána, vraždy nevinných a bezbranných žen a dětí, které se během bitvy ukrývaly v hlavní síni… zaslouží si to nejhorší.“
„To nejhorší? Doopravdy ho pošleme bydlet do Silvermoon? Jednoduše: pokud ho někdy potkám, zemře definitivně, nemrtvý nebo ne,“ zavrčí Hawke a zatne ruku na opěradle křesla v pěst.
- Emerald Nurimu:
Avianna se zatváří zasněně a sexy hlasem pronese: „Vrrr… totiž, ehm, Nessin snoubenec. Ptala jsem se jí, jestli by mi ho nepůjčila na víkend, ale okamžitě začala vystrkovat drápy.“
„Rozhodně ten nejvyšší elf, kterého znám, prý míšenec,“ pokýve Malan hlavou.
Hawke vypadá stále naštvaně: „Jistě. Citlivý, dvorný, galantní k dámám a nebezpečný v boji. Sexuální dravec, jehož pověst překročila hranice Quel’Thalas i Ashenvale,“ odkašle si, „ale za tu sázku je ztrestám jak malé kluky, OBA.“
Malan a Avianna se na ni nechápavě zadívají, ale Hawke zarytě mlčí.
- Valendis Kaer‘Menan:
Avianna trochu ohrne nos: „Zpívá hezky, chlastá dobře, jen tu vražednou náturu by mohl trochu zklidnit. Taky prý kdysi kradl boty a olizoval dívkám nohy…“
Malan se otřese: „Slyšel jsem i něco o tom, že slečně Brightshore pokreslil kotníky. Několikrát byl vězněn v Elrendaru, po každém útěku dopaden, po svém posledním boji s lordem omilostněn. Ale já bych mu nevěřil. Vypadal, že má obzvláště spadeno na seržanta a na piráta Moonwolfa.“
Hawke trochu zčervená: „Sdílím s ním jistou kletbu, které brzy učiním konec, ale nevěřila bych mu nos mezi očima. Jen to, že se mu nedá věřit.“
- Corin Nightstrider:
Avianna se nadechne: „Povídalo se, že je možná něco mezi ním a lady, ale tomu nevěřím. Přece jen, kdybyste viděli ten zamilovaný pohled, který vrhal na porci smažené slaniny... a lady je vegetarián, to by neklapalo…“
„To by neklapalo určitě i proto, že by mu překážel lordův šíp mezi očima, kdyby to zkusil. Co se týče té slaniny, prý s sebou nosil tu a pak také sušenky s čokoládovou polevou. Mám za to, že obojí konzumoval i jeho oř. Buksus? Bukvus?“ Malan stále kroutí hlavou.
„Bucifálek!“ opraví ho Hawke a provrátí oči, „Corin je jistě odvážný a správný chlap a gentleman, bývalý Silvermoonský Casanova. Přišel o ženu a možná přijde i o přítelkyni… a jeho dcerku vychovává jistý zlý pán, kterého všichni svorně nemáme rádi. I přesto dál odvádí svou práci pro město a nabídl výcvikovou základnu vyučující způsoby boje Krvavých rytířů zřídit i v pevnosti, což mu lord schválil. Jen je mi ho líto…“
- Alexiel Coldheart:
Avianna našpulí rty: „Jednou se objevila a pak zase zmizela. Vzhledem ke krvi na meči lorda Sunhanda by mě celkem zajímalo, jestli je ještě živá.“
Malan na ni znechuceně sykne: „Podezřívat lorda z napadení dámy, navíc přímo v pevnosti? Jak pošetilé, Avianno! Lady Coldheart je starší sestrou naší drahé paní, prý mocnou čarodějkou. Její kontakty a loajality leží mimo pevnost. Prý bydlí v Kalimdoru. Pravda je, že někteří členové posádky… k ní nemají zrovna pozitivní vztah.“
Hawke si povzdechne: „Nápadně mi připomíná ducha, co kdysi chodil starou pevností, než shořela. Ale to bude patrně jen mýlka.“
- Helen:
Avianna nakrčí nos: „Jo to je ta, co mne tahala za ucho? Není zrovna milá, ale prý umí sehnat rukavičky z kůže tak jemné, že vůbec neomezují při střelbě. A roucho z tanarijského kašmíru! A prý umí i věštit!”
Malan se pousměje: “Pravá dáma, která dokáže ocenit civilizované uvítání, dvornou péči i kvalitní kuchyni a pálenku. Tehdejší kapitán se s ní prý nějak nemohl srovnat.”
Hawke se usměje: “Je pravda, že Helen je Dáma. A dobrý přítel, trochu vrtošivý, jako každý mág. Bez její pomoci bych ale nebyla naživu já ani nikdo z družiny, co tehdy jela pro Thanala.”
- Kechi :
Avianna se zatváří tajuplně: “Říkali mu cizinec z ledu, ale nevím, co je na té pověsti pravda. Určitou dobu se zdálo, že dělá bodyguarda slečně Brightshore, hlavně když byla v bezvědomí, ale kdo ví jaký k tomu měl důvod...”
Malan na ni trochu zabručí: “Je to loajální spojenec, který si za svou pomoc nikdy nenárokoval odměnu. Kdo ví, proč se tak dlouho neukázal v pevnosti? Vždy je vítaným hostem,” ohlédne se po Hawke, která se očividně začala dusit.
“Já budu raději mlčet,” řekne Hawke, když dokucká.
“Ty, nehledal tě tu po tom, co léčil Eloyn? Prý mu někdo přepadl mecha-veverku a vzal něco u sedla toho kostlivého koně?”
"Já jen schovávala jeho náklad před možným nebezpečím," Hawke udělá nevinný kukuč a našpulí rty.
- Catheryn Teleri:
Avianna se zamyslí: “Hm, parádně to umí s mečem a z města prý utekla, protože si její snoubenec měl najednou brát Starriderovou. I když tam měla možná jen víc zabrat, té také utekl každý chlap,” odfrkne si smíchy, “lord Catheryn nabídl vést výcviky šermu, ale nějak jsem neviděla ani jeden. Jen to, že se stala dalším zářezem Emeralda.
Pokud tedy neprovozovali nějaký intenzivní výcvik boje ve dvou... s vyloučením veřejnosti,” udělá výraz “vy víte” a zadívá se směrem ke stájím.
Malan pokrčí rameny a udělá výraz "to tedy nevím": “Neměl jsem tu čest. Možná si matně pamatuji takovou osobu... blond? Kattelyn?”
Hawke si povzdechne: “Zprvu se zdála velice milá, ochotná, ke skupince cizinců v nouzi neobvykle laskavá. To se vidí málokdy. Po jejím rozchodu se snoubencem ale jako by začala myslet něčím jiným, než hlavou.
Pokud jste přehlíželi její pokusy o flirtování, začala být neskutečně protivná a jízlivá. A já ani seržantka Eyra doopravdy nejsme na holky. Dovednost v boji jí samozřejmě neupírám, jakkoli nemá štěstí v lásce.”
- Vael’thas Snowdawn:
“To je ten divně přátelskej bratr slečny Isiel Snowdawn? "Ahoj, sestři, hádej, kdo se vrátil z hrobu? Brr, tuhle jsem ho potkala v bráně celého zlitého krví a u sedla měl tak dva tucty mrtvých zajíců. Moc nadšená z něj nejsem a ani Lyanor a Taharis ho nemají moc rádi. Pandora ho dokonce prohlásila za zlého ducha,“ Avianna se otřepe jako mokrý pes.
Malan pomalu kývne: „Ten mladý muž i jeho přítomnost jsou… znepokojující, ano. Pozoroval jsem, jak se dívá na živá zvířata a mrazilo mne v zádech, povím vám. Na rytíře Ebenové čepele má velice zvláštní zájmy a hodnoty.“
Hawke pokrčí rameny: „Tak toho jsem ještě nepotkala. Asi se mám nač těšit.“
A to bude prozatím vše, děkuji vám za váš čas a za návštěvu…
Zrzka se zvedne a vypálí pryč, majordomus v poklidu dopíjí čaj a brunetka si dojde pro svůj luk k věšáku na kabáty.
Jsou to ty dveře s namalovanou goblinkou! *zavolá za ní reportér a povzdechne si*
Budete chtít můj autogram? *optá se brunetka a usměje se, zatímco elf začne studovat strop*
Vzniklo za vydatné pomoci Avianny, pro vaše i naše pobavení,
Eynor.
Anonymní- Anonymní
,,Nemyslím si, že by byli i tu.“
Pyromágyně sebou trhla div že nepřepadla přes prohnilé zábradlí a zadívala se na městečko pod nimi. ,,Jsou tu, zatím o nás jen neví. Je jen otázka času než vylezou.“ řekla trochu paranoidně, ale to se v jejím stavu přece jen dalo čekat. Eloyn si povzdechla a vydala se po schodech dolů a pak přímo k Brillu.
,,Schválně, kdo bude dřív v Brillu?“ usmála se a i při vší své únavě se pokusila o cosi, co nejvíc ze všeho připomínalo běh Moonwolfovy opice po vypité láhvi rumu. Flairica udělal jen pár kroků, opřela se o lampu, zavřela oči a vypadala, že ani v královském paláci by se jí nespalo lépe než tady vestoje. Eloyn ji v polospánku donutila vylézt na to, co kdysi bývalo nádherným koněm a sama se vyškrábala na druhé nemrtvé zvíře.
Kůň jel přesně po cestě, spíš jako stroj, než jako kdysi živé zvíře. Les kolem byl tak tichý tmavý, že málem usnula v sedle. Plně ji probudilo až trhnutí, jak se zvíře zastavilo na rozcestí a čekalo na další povel. Elfka se rozhlédla k ukazateli jen aby zjistila, že přece jenom nejsou samy. Na cestě vlevo stál další kůň a na něm elfka v kápi. Na chvíli se lekla, že je přece jen někdo sledoval, pak si ale postavu prohlédla lépe. Róba i kápě nebyly černé ale modré, v rukou neměla zbraň, ale mapu, ve které se chvíli snažila zorientovat, nakonec ovšem svou snahu vzdala a seskládala mapu do úhledného čtverečku.
,,Jedeme, na co čekáš?“ řekla Flair a provrátila oči, když se Eloyn s nabídkou pomoci vydala k neznámé elfce. ,,Hledáte něco?“
,,U zatmělého slunce.“ vyjekla elfka, když si jich všimla a její kůň kousek zacouval. ,,Elrendar hledám. Pozvala mě jedna elfka z Dalaranu. Agáta. Agáta z Elrendaru.“
Obě elfky se na sebe podívaly. ,,Flair, znáš nějakou Agátu?“
,,Nepamatuju se všechny.“ Odsekla podrážděně.
,,Zrzavé vlasy, modré oči… velice mladá. Tvrdila, že mají něco, co je moje.“ Řekla a zpod kápě si prohlížela obě zrzky. Jednou rukou přitom stiskla cosi u svého krku. ,,Prý Agáta. Možná znáte cestu. Spoléhala jsem se na mapu, ale…nějak nesedí.“
,,A ta Agáta… jakou měla v pevnosti pozici?“ vyzvídala dál Eloyn.
,,Pozici? Vypadala jako dítě, pokud mohu soudit.“
,,Dítě? Nehledala náhodou králíčka?“ vyhrkla zrzka, ale pak se trochu stáhla v sedle, když cizinčin kůň udělal pár kroků vpřed. Čím byl blíž, tím se zdál děsivější. Elfce v jeho sedle klesla ruka z čehosi na krku a trochu zvedla hlavu, takže bylo jasné, že si obě prohlíží.,,Ale možná nebudu muset tak daleko, i když se Agáta snažila vysvětlit mi… že to půjde po dobrém.“
,,O čem je tu řeč?“ Flair se nechápavě podívala na cizinku, která nespouštěla oči z mladší elfky.
,,Ono je to tady a žije to“ pousmála se. Pak ladně seskočila z koně a ve chvíli, kdy dopadla, se zem kolem jejích nohou pokryla vrstvou ledu, který okamžitě přimrazil jedno ze zvířat. Aniž by jí došlo, že Flairičino zvíře vlastně nepřimrzlo ji i sebe Eloyn obalila štítem a křikla jen ,,Zdrhej jak budeš moct.“ zatím, co marně škubala uzdou nemrtvého koně, kterého přimrzlá kopyta vůbec nezajímala.
Cizinka kolem sebe vytvořila štít a zopakovala kouzlo, čímž uvěznila nohy i druhému z koní a jeho jezdce shodila na zem.
,,Jen vydrž Eloyn. Tebe chceme živou.“ Usmála se a sklonila se k přimrzající zesláblé elfce. Eloyn se na chvíli zarazila a pak se jí ta slova zabodla do mysli jako dýka. Flair měla pravdu. Čekali na ně. Jen tentokrát neposlali celou skupinku, jen jednoho zabijáka, který teď sejmul z ramene ledově zářící meč a blížil se s ním k zesláblé elfce.
Cizinka se na chvíli zastavila a podívala na elfku na koni, když do jejího štítu narazila stěna ze světla, která se ale v zápětí odrazila a vrátila zpět se snad ještě větší silou. Náraz ji vyhodil ze sedla na zmrzlou zem, ale rychle vstala a snažila se na ledu najít ztracenou rovnováhu.
,,Vydrž malá hvězdo. Hned tě odnesu tam, kam patříš. Elidei se moc těší.“ Pousmála se na ni a elfčin strach se při vyslovení toho jména z nějakého důvodu změnil v čistou hrůzu. Udělala krok zpátky, ale pád na ledu ji přiblížil ještě blíž k modré elfce. Té už stačilo jen natáhnout ruku a chytit si svou kořist za vlasy.
,,Kdo jste?! Co po mě vůbec chcete?!“ vykřikla zoufale.
,,Tvoje tajemství, Eloyn.“ usmála se na ni. V tu chvíli byla Eloyn ráda, že si posledních několik let nestříhala vlasy. Odtáhla se od cizinky jak nejvíc to šlo a zprudka se ji pokusila srazit k zemi. Elfka se jen pousmála, ustoupla o krok zpátky a ještě stihla praštit elfku loktem.
,,Mám dva frostwyrmy a jednoho jste hodně rozbili při snaze zabránit mi odnést ji.“ řekla a prohlédla si svůj meč, pak udělal krok k pyromágyni. Eloyn klesla na kolena, když zjistila, co se cizinka chytá udělat. ,,Ne, prosím, ji nechte jít. Udělám cokoliv, jen jí neubližujte.“ žadonila, ale elfka její prosby naprosto ignorovala a přiložila Flairice meč k hrdlu.
,,Pro tuhle bude smrt vykoupením. Hoří zevnitř.“ Prohlédla si svou oběť a zněla skoro jako by toho litovala,,Takový potenciál.“
,,O život…fakt…škemrat…nebudu.“ dostala ze sebe Flairica podle všeho z posledních sil.
Eloyn na to vše hleděla ztuhlá hrůzou. Čas jako by se zpomalil každá vteřina ubíhala mučivě pomalu.
Takže to přece jenom nedokázaly. Všechen ten útěk a skrývání bylo nanic. Všechno se to opakuje znova. Znova umírají její přátelé kvůli ní a ona je nedokázala ochránit. Chytí ji a už nebude nikdo, kdo by ji zachránil. Žádná naděje na útěk.
NE!, proniklo jí myslí. Ještě není vše ztraceno. Ať to tehdy řekl kdokoliv, měl pravdu. Naděje nikdy neumírá!
Cizinka se napřáhla mečem, aby se zbavila poslední překážky, která jí stála v cestě, ale její meč se až k elfce na zemi nedostal. Místo toho ji zavalila sprška jisker, jak zazvonil o zářivou stěnu štítu mezi Flairicou a ní.
,,Hned tě odnesu tam kam patříš, jen co nás přestaneš rušit!“ okřikla elfku a pustila jí vlasy, aby si zakryla oči před zářícím štítem.
Eloyn se po zledovatělé povrchu rychle odtáhla pryč, ruku stále nataženou a udržující štít, ke kterému se cizinka neodvažovala přiblížit jinak než mečem. ,,Světlo dej mi sílu.“ šeptla tiše s rukou stále nataženou k těm dvěma, tou druhou něco hledala v tašce, až po chvíli vytáhla ven malou lahvičku. Díky Hawke, pomyslela si, zuby vyndala zátku a prohlédla si obsah. Chtěli ji živou a vcelku…. to druhé jim klidně splní.
,,Snad to nebude moc bolet.“ usmála se a vypila celý obsah lahvičky, když viděla, že Flairica přece jenom sesbírala dost energie na to, aby se postavila. Snad má dost rozumu, aby utekla, dokud bude cizinka zaměstnaná. Ta se ale zatím marně snažila rozseknout stěnu a bolestivě zasyčela, jakmile se dotkla holou rukou. Eloyn do jejího udržení teď vložila všechnu sílu, která jí ještě zbyla. Udržet ruku před sebou ale zdálo už po pár vteřinách téměř nemožné a z druhé ruky jí vypadla lahvička. Už ji necítila. Necítila ani kolena, která se jí podlomila. Dopad vůbec nebolel.
,,Avelion, pak uteč, až ti řeknu!“ zavolala na ni Flair, ale ona se jen usmála. Poslední útěk. Už kvůli ní nikomu neublíží.
,,Flair….“ chtěla říct víc, ale vše přehlušil zvuk křídel. Z nebe se snesl hypogryph a jeho jezdec tu rozhodně nebyl, aby se optal na cestu. Modrá elfka se po něm ohnala mečem, až zvíře zavřísklo a jeho jezdec jen tak tak uskočil stranou.
,,Je tu něco, co je moje. Jdi mi z cesty!“ zařvala na něj.
Eloyn už nedokázala dál udržet štít pohromadě, když jí ruka klesla k tělu a převážila ji na bok. Za zmizelou stěnou uviděla Flairicu. Stála pevně, celá obalená ohnivou aurou. Vetřelec si sundal kápi a pod ní se objevila Altashova tvář.
,,Ty?... Celý?...“ zamumlala a obnovila své ledové kouzlo, ale Flairičin oheň teď hořel tak silně, že nemělo žádný účinek.
Eloyn v tu chvíli ale necítila nic. Ani chlad, ani horko.
,,Altashi….“ řekla tak nahlas, jak jen mohla, ale vlastně už zvládla jen šeptat ,,neudělej…žádnou blbost… prosím… A promiň.“ dořekla a usmála se na něj.
Zvuky boje se utišily, svět kolem se rozmazal a zmizel, ale ona se nebála. Vítala tichou klidnou tmu kolem a těšila se na něj. Už tam na ni někde čekal.
Probudil ji chlad a nepohodlí. Vzduch voněl mořem jako když ještě bývala dítě a kývavý pohyb nasvědčoval, že je asi blíž pravdě, než si myslela. A nebyla tu sama. Slyšela nějaká slova o zabití Thanalose, ale moc jim nerozuměla.
Zimou se schoulila do klubíčka a zjistila, že už zase cítí ruce i nohy. Otevřela oči a skoro se lekla převozníka, který ji vezl kdo ví kam. Občas si říkala, jak bude vypadat smrt. Asi ji nemělo překvapovat, že to bude zrovna tahle tvář. Po pár vteřinách se jí podařilo dostat do polosedu rozhlédnout se kolem. Opravdu byla na loďce, jinak ale nebylo vidět nic. Voda byla tmavá, stěny srázu kolem prudké a mlha se táhla kam až oko dohlédlo. Doputovala očima až k osobě na loďce a chtěla se jí na něco zeptat, ale ta jen kývla jako by znala její otázku.
,, Jsi v lodi na Druhý břeh.“
- Když se má něco podělat, tak pořádně:
Povídá se, že Eliendir Dawnsong ví, jak sdělovat nepříjemné zprávy.
Povídá se, že pokoušet se zchladit k smrti vyčerpaného pyromága je dobrý způsob, jak si zabít učitelku.
Povídá se, že smrt studentky donutila Faelina vzpomenout si na zapovězenou část slovníku.
Povídá se, že když v Elrendaru přemisťujete jednu mrtvolu, může se vám stát, že zakopnete o dvě další.
- Zábava na celý večer:
Povídá se, že Faelin uspořádal přednášku o dracích.
Povídá se, že Eliendir při výkladu faktů skřípal zubama a při ,,opravě“ toho napovídal víc než Faelin za celou přednášku.
Povídá se, že se po přednášce v pevnosti objevil goblinní obdivovatel mistra Darksun.
Povídá se, že Eloyn dostala na svém pohřbu do rakve víc dárků než na narozeniny. A že Moonwolf přidal i ,,přípitek“ rumem. Jen asi nebyl nejlepší nápad hodit na rakev celou láhev.
- A je fuč!:
Povídá se, že Garan Balahen se pokusil překonat Altashův rekord ve hře na schovávanou. Byl však nalezen už po dvou dnech.
- Run Engiee, run!:
Povídá se, že Engiee prochází pevnosti a vyzývá na souboj kohokoliv, kdo má čas. A že má řešení i pro případ, že by na souboj vyzvala příliš silného protivníka.
- A problémy jsou zpátky:
Povídá se, že se v Elrendaru rozmohla sprostá slova. Proto byl zaveden trest pro každého, kdo je použije, nehledě na šarže.
Povídá se, že hádky mezi Thanalosem a seržantem Balahenem jsou snad na denním pořádku. Oba chtějí, aby ten druhý vypadl z pevnosti, ale Thanalos se brání, že nemůže kvůli slibu který dal. Informace o slibu jsou ale střežené lépe než popis triku se špičatým kloboukem.
Povídá se, že se Hank rozhodl hrát se všemi členy pevnosti na slepou bábu. Jen k tomu už nepotřebuje šátek.
Povídá se, že Hank je od toho večera vídán v různých částech pevnosti s koštětem v ruce na hlídce.
- Večer plný novinek:
Povídá se, že skupinka hraničářů na výpravě našla místo, kde kapitán před rokem našel Eloyn. Na místě byly fialové vlasy, rezavá dýka, dva snubní prsteny a jedna ruka.
Povídá se, že se Ogatix začal zdokonalovat v malování. Magickém malování. Jak tohle dopadne raději ani nedomýšlet.
Povídá se, že kolem domu lorda motala celý den spousta osob, kteří měli stále naspěch. Důvod toho shonu oznámil lord všem večer. Celým sálem pak zněly gratulace a pozvání na skleničku něčeho ostřejšího.
- Překvapení nekončí:
Povídá se, že lord měl toho večera tak dobrou náladu, že hned na místě povýšil několik členů posádky.
Aerin Windrsong složila přísahu a byl jí slavnostně předán plášť Elrendarských Strážců.
Thanalos Dawnspear byl, i přes své minulé prohřešky, povýšen na šermíře.
A Engiee na přímluvu kapitána Brightspeara taktéž zaujala své místo mezi šermíři.
- Překvapení nekončí(moc screenů):
- Lord má dobrou náladu, rychle po něm něco chtějte:
Povídá se, že Avianna požádala lorda o povolení pořídit si krokoliska. I přes nebezpečnost zvířete dostala od lorda svolení.
Povídá se, že Hank se už těší na boty z pravé krokolisčí kůže.
Povídá se, že si Malan stěžoval, že nemohl najít alkohol na flambované palačinky, kterými chtěl zlepšit náladu hraničářům, které druhého dne do jednoho postihla záhadná nemoc projevující se nevolností, vysokou spotřebou vody a bolestí hlavy.
- Jen tak si maloval...:
Povídá se, že se pevností jednoho rána nerozléhal jen křik malého lordova synka, ale i zděšený křik z kasáren. Taharisovi někdo přebarvil vlasy na černo!
Povídá se, že Ogatix má průšvih. Černé vlasy jsou prý následek jeho magického obrázku, kde Taharisovi namaloval černé vlasy místo hnědých, protože prý hnědou neumí… i když po Taharisově seřvání jí už pravděpodobně měl dost.
Povídá se, že vzorek něčeho hnědého donesl do jídelny, bránil se však, že to není to co si ostatní myslí. Jen zápach ze zkumavky nějak způsobil, že tomu nikdo nevěřil.
Povídá se, že Hawke dodržela svůj slib a na goblina byla po zjištění, že maluje magické obrazy jemná. Omráčila ho pouze jedinou ranou.
Povídá se, že Avianna dostala zákaz otevírat pusu. Ani to jí však nezabránilo v mluvení, i když jí nikdo nerozuměl.
- Nebezpečí číhá všude:
Povídá se, že ve městě někdo nabízí celé jmění za Taharise.
Povídá se, že zkoušecí kabinky v Silvermoonských obchodech s oblečením jsou jako sázka do loterie. Když budete mít štěstí, skoří tam po vás elfka. A když budete mít velké štěstí, tak se jí nepodaří vás zabít.
Povídá se, že Thanalos byl za své zásluhy dočasně lordem povýšen na seržanta. A seržantka Windsong byla povýšena na kapitánku Windsong.
Povídá se, že se Ogatix rozhodl ukrátit si dobu v cele zpěvem a zároveň tím pobavit okolí. A povedlo se u to- ve chvíli, kdy mu strážný nasazoval roubík se prý smáli všichni spoluvězni, že to bylo slyšet až do druhého patra.
- Drby na dvorku:
Po pevnosti se šíří zpráva, že Eloyn byla v době, kdy vypila jed, těhotná. Před smrtí prý často řešila ,,ženské věci“ a byla spatřena o samotě s Eliendirem, Balahenem, Omnosem a lekce s Faelinem také probíhaly zcela soukromě… ale který z nich by v tom případě byl otec?
Povídá se, že Hank asi zůstane slepý, pokud mu někdo nepořídí nové oči. Naštěstí jsou místa, kde nové oči pořídíte levně. Jen se nesmíte ptát na jejich původ.
Povídá se, že Engiee vyzvala Aviannu na závod na deset koleček jako součást tréninku. Sama při tom ale podváděla, tak ji prý pak Avianna půl hodiny trénovala v běhu po celé pevnosti.
- Pohádky na dobrou noc:
Povídá se, že se třem elfům v pevnosti dostala do rukou záhadná složka o ještě záhadnější elfce z minulosti Eloyn.
Povídá se, že veškeré fotky z ní někdo odstranil. Jestli je ale odstranila sama elfka, nebo budou nalezeny pod polštářem jednoho z elfů se ještě neví.
Povídá se, že v archivech se dá najít mnohem víc, než by někdo čekal, že se o něm vůbec dá zjistit.
Povídá se, že Thanalos se pozdě v noci rozhodl zdůvodnit své obvyklé ,,U Fetha!“
Povídá se, že oba posluchači z toho byli tak vyděšení, že si museli na marodce půjčit medvídka, aby vůbec usnuli.
- Kdo přežije:
Povídá se, že Thanalos s radostí otestoval ,jak ho rekruti poslouchají a na druhý den udělal pro Engiee a Aviannu speciální cvičení z teorie a běhu. Jen asi ani jedna z elfek netušila, že se bude ptát na otázky jako ,,Co použít při rvačce v baru.“ nebo ,,Jak nejlépe naštvat mága.“
A už vůbec se nevědělo, že špatné odpovědi se budou trestat zvýšenou zátěží v podobě kamenů na zádech během běhu.
Povídá se, že seržanta trénink očividně bavil.
- Mňam:
Povídá se, že každého kdo vezme ze stolu koláčky, co chutnají lady před tím, než jí je lord odnese, stihne krutý trest.
Povídá se, že ty mísy vrací úplně prázdné. Že by lady měla takový hlad?
- Zcela ,,obyčejné" suroviny:
Povídá se,že se u večeře konečně vysvětlila přítomnost Kiriela Lightbearera v pevnosti. Lord mu podle všeho zadal ukovat speciální meč.
Povídá se, že na speciální meče jsou potřeba speciální suroviny.
Povídá se, že si Faelin zažádal v případě úmrtí při misi na získání surovin vysadit na hrob fialky. Že prý aby mu ladily k róbě…. ale nebude ta róba v tu chvíli spíš červená?
Povídá se, že lord dostal tajemný balíček, o jehož obsahu se mlčí.
Povídá se, že po smrti Eloyn se hned několik osob ucházelo o ruku jejího snoubence. Škoda, že nenašli i další kousky.
- Tanktika:
Povídá se, že Faelin zná přesný způsob jak porazit několik opravdu silných nepřítel zaráz. Prostě stačí odvést pozornost od sebe a najít někoho, komu nevadí pár ran.
Povídá se, že taktiky je lepší říkat dřív, než někteří padnou (naštěstí jen na zem).
- Hodný, zlý, zrzavý a zelený polda:
Povídá se, že tajemná elfka ze zkušebních kabinek ve městě si Thanalose opravdu oblíbila. Podle všeho je ale už vdaná. A dokonce za jistého elfa pohybujícího se v pevnosti.
Povídá se, že Eliendir si očividně nemůže vyhnat z hlavy nějakou písničku. Celé večery sedí v jídelně a klepe si její melodii na spánky.
Povídá se, že není vhodné před Thanalosem říkat slovní spojení ,,protáhnout si nohy“ ve chvíli, kdy už chcete jít spát. Když budete mít štěstí, dostanete za úkol jen šest koleček kolem pevnosti.
Povídá se, že Hawkovou asi něco žere. U večeře brutálně zavraždila jakékoliv jídlo, které měla v dosahu. Jen jedna zmučená brambora stihla před smrtí dezertovat a uniknout z talíře.
Povídá se, že oprava Taharisových vlasů asi nedopadla zrovna nejlépe. Ale co, blond je taky hezká barva.
Povídá se, že Thanalos znova vytáhl svůj příběh o Fethovi.
Povídá se, že Taharis potom dostal chuť na lov něčeho nebezpečného. Jen aby se z lovce nestala kořist.
Povídá se, že skupinka čítající Thanalose, Taharise, Hawke a kupodivu přeživšího Ogatixe se rozhodla dostat nějaké informace z akolyty ve vězení.
Povídá se, že po Faelinově taktice ,,zlého poldy“ se skupince plné ,,hodných poldů“ podařilo získat mnohem více informací.
Povídá se, že po Thanalosově odchodu se Taharis přece jen rozhodl vyzkoušet ,,zlého poldu“.
- S čaroději jsou jen problémy:
Povídá se, že elfové se stali tak mocnými čaroději, protože se vyhýbali čarám na zemi.
Povídá se, že ve chvíli kdy Avianna dojde k večeři, je lepší odejít na procházku, pokud nechcete, aby vaše tajemství věděla půlka pevnosti.
Povídá se, že goblini jsou zkorumpovaní od narození, takže Ogatixe prý nemůže magická moc nijak zkazit ani nikomu ublížit. Ale povídejte to Taharisovi.
Povídá se, že není dobrý nápad naštvat Ithereala bez zkušeností s mentální magií. Můžete pak také skončit pobíhající po pevnosti skálopevně přesvědčení, že jste šestiletá holčička.
Povídá se, že to možná byl Faelinův styl učení, co dohnalo Eloyn až k sebevraždě. Naštěstí už existuje způsob, jak tuto teorii ověřit.
- Základní znalosti:
Povídá se, že Lariadna nikdy v životě nebojovala proti démonovi. Ale prý to určitě není o moc těžší než zabít nemrtvého.
Povídá se, že podle Lariadny nejlépe před démony a nemrtvými ochrání lahvička svěcené vody. Dokonce k tomu podala i celkem detailní popis. Prý s tím porazíte impa, sukubu, viodwalkera i démonického psa.
Povídá se, že Faelin se u toho zatraceně dobře bavil.
Povídá se, že Lariadna sice tvrdí, že byla u Argent dawnu, přitom ale nezná ani nedávnou historii ras Hordy. Ale pokud se to aktuálně netýká Quel´Thalasu, tak se to prý učit nemusí.
Povídá se, že Lariadna po menší přednášce na téma ,,všeobecná vzdělanost“ vzala svůj luk, šípy a lahvičku se svěcenou vodou a vyrazila směrem k Deatholme. Od toho večera už ji nikdo neviděl.
- Ale on je přece hodný... zatím:
Povídá se, že Ogatix rozhodně s magií přestat nechce. Jen už prý nebude zkoušet malovat.
- Další Strážce:
Povídá se, že Faelin si pro jistotu začal spisovat komu odkáže své věci. Hlavně pak róby.
Povídá se, že Faelin Darksun složil přísahu Strážců a přijal bílý plášť. A dokonce dostal od lady i malý dáreček.
Povídá se, že ten večer padl i návrh na zkoušku, po které by se Eliendir konečně mohl nazývat mágem.
Povídá se, že Ithereal ten večer překonal všechna očekávání a chvíli zvládl stát na mezeře mezi parketami.
Povídá se, že několik osob raději využilo lordovy dobré nápady a vyžádalo si povolení na určité mise.
Povídá se, že se v pevnosti elfky ztrácí uprostřed místnosti. Nebo je prostě v džusu kapka něčeho ostřejšího.
Celé album zde
Postavy kterých se drby týkaly:Aerin/Hawke/Eynor/Khaira, Avianna/Eloyn/Keyomir, Balahen, Ceroth/Falanthir/Hank/Ithereal, Faelin/Lyanor, Flairica, Eliendir/Altash, Engiee, Moonwolf, Larianda, Ogatix, Omnos, Taharis, Thanalos
Díky všem za RP a trpělivé čekání
Anonymní- Anonymní
Meč Odvahy
Zlomený meč, který před časem donesli do pevnosti musel být znovu zkut, proto se do pevnosti vrátil elfí kovář Kiriel, se slovy míru a lásky na rtech...
Ihned zaúkoloval ostatní. Věci, které potřeboval na zkutí meče: adamantium, khorium, eternium, esence vody a ohně a hlavně esence odvahy.
Faelin Darksun byl vyzván k úkolu, který měl otestovat jeho schopnosti, oddanost k posádce a vysloužit mu tak Bílý plášť Strážce z Elrendaru.
Proto měl přinést oko Gronna z Outlandu. Tím by také ze seznamu věcí, které jsou potřeba na zkutí meče, mohli vyškrtnout esenci odvahy. Nejen, že ji projevil sám Gruul, který se postavil Deathwingovi, ale museli ji prokázat i členové družiny, která vyrazila do Blade's edge.
Po návratu do pevnosti a Faelinovou přísahou dostali hraničáři další misi. Opakované zoufalé zprávy z Light's Hope chapel, vybízející k vyzvednutí jakéhosi taura.
Po příjezdu ke kapli také věděli proč. Zoufalí strážní Argenti se sobě navzájem omlouvali za lži, co si kdy řekli a neúprosně z úst vypouštěli pouze a jenom nepřikrášlenou pravdu. Důvod se zjevil za chvíli: nešťastně se tvářící taur nesoucí v pochvě meč se zlatavou záštitou - Meč Pravdy.
Během eskorty jim cestu znepříjemnil jednak fakt, že k sobě museli být upřímní, druhak přepadení od goblinky, která vlastně goblinkou nebyla...
Největší událostí se pak staly křtiny prvorozeného syna lorda Cerotha a lady Eynor - Eltira. S oslavou spojeného turnaje se zúčastnili nejen členové posádky ale i gratulanti z řad orků a taurů.
Vítěz se poté měl stát kmotrem malého Eltira Sunhanda. Po vzrušujících soubojích, které naštěstí neskončili žádným vážnějším zraněním, toto privilegium získal Orkelt Thunderhorn.
K nejzajímavějším soubojům patřil ten, který proběhl mezi mistrem Faelinem Darksun a orkem Barogem. Posuďte sami.
Galerie: ZDE
Zlomený meč, který před časem donesli do pevnosti musel být znovu zkut, proto se do pevnosti vrátil elfí kovář Kiriel, se slovy míru a lásky na rtech...
Ihned zaúkoloval ostatní. Věci, které potřeboval na zkutí meče: adamantium, khorium, eternium, esence vody a ohně a hlavně esence odvahy.
Faelin Darksun byl vyzván k úkolu, který měl otestovat jeho schopnosti, oddanost k posádce a vysloužit mu tak Bílý plášť Strážce z Elrendaru.
Proto měl přinést oko Gronna z Outlandu. Tím by také ze seznamu věcí, které jsou potřeba na zkutí meče, mohli vyškrtnout esenci odvahy. Nejen, že ji projevil sám Gruul, který se postavil Deathwingovi, ale museli ji prokázat i členové družiny, která vyrazila do Blade's edge.
Po návratu do pevnosti a Faelinovou přísahou dostali hraničáři další misi. Opakované zoufalé zprávy z Light's Hope chapel, vybízející k vyzvednutí jakéhosi taura.
Po příjezdu ke kapli také věděli proč. Zoufalí strážní Argenti se sobě navzájem omlouvali za lži, co si kdy řekli a neúprosně z úst vypouštěli pouze a jenom nepřikrášlenou pravdu. Důvod se zjevil za chvíli: nešťastně se tvářící taur nesoucí v pochvě meč se zlatavou záštitou - Meč Pravdy.
Během eskorty jim cestu znepříjemnil jednak fakt, že k sobě museli být upřímní, druhak přepadení od goblinky, která vlastně goblinkou nebyla...
Největší událostí se pak staly křtiny prvorozeného syna lorda Cerotha a lady Eynor - Eltira. S oslavou spojeného turnaje se zúčastnili nejen členové posádky ale i gratulanti z řad orků a taurů.
Vítěz se poté měl stát kmotrem malého Eltira Sunhanda. Po vzrušujících soubojích, které naštěstí neskončili žádným vážnějším zraněním, toto privilegium získal Orkelt Thunderhorn.
K nejzajímavějším soubojům patřil ten, který proběhl mezi mistrem Faelinem Darksun a orkem Barogem. Posuďte sami.
Poté, co Faelin zjistil, že po zlém orka neporazí...
- Zkusil to po dobrém...:
Hledá se Bu'bu
Aerin Windsong zastavila udýchanou Ashii, kterou až po chvilce napadlo sejmout helmu, a tak lépe popadnout dech.
"Šermířko?" podivila se kapitánka jejímu stavu a rozcuchu.
"Musíme... sehnat... dobrovolníky... rytíři... u brány... o pomoc," dostala ze sebe blondýnka. Dodávat více nebylo třeba, zmínění rytíři se blížili od brány na hippogryfech a wyvernách, v jejich čele dvě známé tváře: Corin Nightstrider a Thirra Avari.
Ashia se ohlédla a ukázala na ně, zatímco Aerin kývla na Aviannu, ať vyhlásí poplach pro přítomné jednotky.
"Corine?" podivila se mladá kapitánka a vyšla rytířům vstříc s několika rekruty za patami.
"Není moc času na řeči, generál Sin'Dal Whatever vám vše objasní. Podle staré dohody jsme ale přišli žádat podporu v boji."
"Slíbili jsme pomoc, slovu dostojíme, leč většina posádky je momentálně s lordem na misi týkající se zvýšené aktivity Amani. Mám k dispozici jediného mága, jinak jen dva farstridery, jednoho šermíře a sebe."
"Myslím, že se bude hodit cokoli, co může Elrendar nabídnout," pokývl hlavou Corin Nightstrider.
"Dokáže váš mág otevřít portál do Outlandu? A s jakou podporou tam máme počítat, Corine? Zásoby? Jízdní zvířata? Jednotky?" ptala se Thirra Avari.
"Eliendir vás dostane na samotnou Bílou paní, lady, pokud si to budete přát," pousmála se Aerin a modrovlasý elf vedle ní si prohlédl svou róbu, pak se zadíval na skupinku rytířů:
"Eliendir žádá o svolení si na to obléci kalhoty, paní."
Kapitánka elfa odeslala jedním gestem a pečlivě si prohlédla zbylé dvě neznámé tváře v řadách rytířů. Jeden z nich si ve chvilce pauzy brousil stahovací nůž a druhý si prstem čistil zuby.
Ten druhý jmenovaný, v lehce otřískané zbroji, se teď zarazil:
"Huh, takže tady se nebudou rozdávat míchané koktejly s nízkou hladinou cukru?" rozhlédl se, jako by z města přijel jen proto, že šel s davem.
Eliendir přiběhl zpět, na sobě trochu praktičtější oděv, přes hlavu v kápi si natahoval pomačkaný elrendarský tabard.
"Nuže, myslím, že naše životy jsou vaše, rytíři," Aerin kývla na Corina Nightstridera a ten se otočil k příchozímu důležitě se tvářícímu elfovi doprovázenému dvěma dalšími rytíři.
"Toto je vše, co jsme v tak krátkém čase dokázali shromáždit, generále," postavil se do pozoru a zasalutoval.
"Taková úderná skupina bude možná více, než dostačující," pronesl elf sebejistě," o problému tedy víte? V Outlandu bylo uneseno Naaru... unesli ho Illidari. Jmenuje se Bu'bu a stalo se to, když bylo na misi v Terrokar Forest. Proto se nyní vydáme do Outlandu, tam se setkáme se zvědy, kteří stopovali únosce a snad... se dozvíme více."
Skupinou se ozval překvapený šepot.
Illidari? Stále tak při silách, aby si mohli dovolit takovýhle kousek?
Průběh eventu:
Eliendir je dostal portálem do Shattrath, kde jim generálovi zvědové oznámili, že dokázali vystopovat únosce Naaru k Eclipse Point - neměli ale nejmenší tušení, proti jak veliké skupině jdou, protože na místě narazili na magické obrany a pasti.
Generál byl tedy potěšen, že s sebou má alespoň jednoho mága. Zdaleka ještě netušil, co vše ho čeká.
Už u první překážky v cestě do Eclipse Point se vytříbily a projevily povahy jednotlivých členů družiny: zatímco arogantní rytíř Andarrel zmíral agresivitou pramenící z nudy a z toho, že nemá do čeho píchnout, Ashia se skrývala za téměř neprodyšnou helmou, Eyra a Emerald postupovali tak tiše, že o nich nikdo nevěděl... Aladar, tedy onen rytíř v otlučené zbroji, se sháněl po značkových párátkách z Booty Bay.
Onou překážkou byl hřejivě svítící rudý krystal, po doteku způsobující několika-vteřinovou absolutní kremaci, po které z troufalců, co se k němu přiblížili, zbyla jen zbroj.
Již tehdy se projevilo, že Eliendir má problém s autoritami, minimálně s těmi, co pobíhají někde vepředu, buší se do prsou a do všeho mlátí mečem.
Po otázce na jeho magickou expertízu a určení druhu kouzla na krystalu, či způsobu jeho zneškodnění, řekl jen:
"Jde o kouzlo. Konec hlášení."
Corin se pak připomněl s tvrzením, že je tento mág měl údajně dostat i na měsíc, kdyby si to přáli.
Během dohadování na téma, jakým způsobem věc zneškodnit, kdy Ashia navrhovala světlo, Eli živý štít z rytířů a Aladar měl rozumný návrh krystal zamrazit či odříznout od zdroje vzduchu pro hoření, rozebrala kapitánka Windsong sadu pro mrazící past, pak v chladící tekutině omočila čepelky šípů a vystřelila. Onen cholerický elf si ve stejnou dobu směrem ke krystalu odplivl svůj mentolový bonbón, a tak se stalo, že byla cesta vpřed náhle volná.
Další krystaly v cestě byly zničené a stráže pozabíjené... po naaru nebylo ani stopy.
Po delší době se jim podařilo najít zraněnou čarodějku patřící k illidari, která jim odmítala cokoli říci.
Rozhodně na ni nezapůsobily Corinovy vyslýchací metody, ani slibovaná romantická večeře.
Ke slovu se tedy opět dostal pološílený elf se stahovacím nožem. Pro začátek výslechu elfce uřízl ucho, pak jí začal krájet obličej a smát se, že dokáže na ženském těle vytvořit o 300 řezných ran více, než na mužském
Někteří členové řádu podívanou neunesli, Avelien se prostě sebrala a šla stranou, Aladar mezitím získal jeden rezervní šíp místo párátka a hlasitě litoval, že opustil město, když z něj maminka chtěla mít kadeřníka.
Maniakální elf se celý od krve a s výrazem klidným, jak by se chystal péci cukroví, vrátil k ostatním, aby jim oznámil, že než zemřela, stačila elfka říci: "Kara-"
Někteří tehdy projevili obavu, aby nezamordoval i Naaru, až ho najdou.
Přesunuli se po chvilce úvah pod terasy a ruiny Karabor - a ihned narazili na hlídky Illidari.
Emerald a Eyra se vrátili z průzkumu s informací, že Naaru je patrně na hlavním náměstí, kde se dnes chystá jakýsi magický rituál za přítomnosti současného hlavního velitele Illidari.
Nebyla šance probojovat se celým městem, ani projít nepozorovaně, na létajících zvířatech by byli spatřeni z dálky a patrně sestřeleni.
Tehdy dostal onen cvaklý elf An'darrel kupodivu dobrý nápad: obrat několik vojáků o jejich zbroje a tabardy a převléci se za ně.
- Nápad?:
Hlavní problém s převlekem měli mužští členové družiny stejný: nemožný účes, který nosily jednotky, jim prostě neslušel!
Tedy... krom Aladara, ten se styděl převlékat před dámami, protože co kdyby některá z přítomných dam spočinula zrakem na jeho... mateřském znaménku. Ehm.
Ti, kteří se nedokázali ukrýt ve stínech, se nakonec všichni převlékli a za pochodu "eins, zwei, seno, sláma", se pokusili tvářit jako praví illidari a najít si cestu na hlavní náměstí.
- Rota:
Problém byl v tom, že turistické značení oblasti bylo psáno jen v draenei a eredun.
Po malé exkurzi v místě, kde spolu bojovali zpocení polonazí elfové...
- Tudy...:
...rota konečně dorazila na místo setkání. Stačilo prostě jít tam, kam šli všichni ostatní vojáci.
- ...nebo tudy?:
Velitel Illidari je okamžitě seřval za pozdní příchod, zatímco se Emerald, Eyra a Aerin kryli za schody a římsou plošiny, maskovaní rytíři, Avianna a Eliendir se rozestavěli do zadních řad nastoupených jednotek a začali s geniálním plánem: zasít nepokoj do řad Illidari a donutit je, aby se pobili mezi sebou.
Plán byl natolik úspěšný, že se někteří z nich přetáhli zbraněmi navzájem také, v té vřavě bylo těžké rozeznat, kdo je kdo. Nebo to možná nebyla náhoda, ale to moc spekulujeme.
- Špióni, kam se podíváš!:
Corin jim velel pozabíjet illidarské mágy, kteří drželi nějakými kouzly Naaru v šachu a pomalu ho zatemňovali.
Nejhorší odpor nakonec kladl sám velitel Illidari, který byl postupně oslepen na jedno oko, sražen k zemi, probodnut, spoután a zmlácen. I když ho někteří doporučili zabít, byl předán do rukou generála Sin'Dala Whatever, který se na místě objevil právě včas, jako každý lampasák: když už bylo po boji.
Zápal z boje nakonec posedl i Eliendira, kterého museli zadržet, aby se nevrhl i na samotné Naaru.
- Bijte ho!:
Zachráněné Naaru se ale ani po osvobození z kouzel nezdálo jevit známky aktivity a jeho píseň utichla - jako by bylo paralyzované. Generál Whatever jej kázal převézt do bezpečí.
Od té doby o něm nikdo z Elrendarských neslyšel... ale kdo ví, snad budou mít rytíři lepší informace.
autor eventu: Corin/Seraphim
Rp GM podpora, spawny, morfy: Exxt/Catheryn
postupně se zúčastnili: Ashia, Thirra, Avianna, Eyra, Aerin, Corin, Andarrel, Aladar, Lykourgos, Avelien, Emerald a generál Sin'Dal/Illidari Lord
ALBUM
díky všem za fajn RP - event má přpravené pokračování, pro zájemce stačí obrátit se na Corina/Viktorii
PS. Jedná se o Krvácký event od Corina, my se ho jen účastnili - sem ho dávám proto jako součást rp dění, u kterého byly naše postavy. A také jako zdroj textu pro GN forum.
Anonymní- Anonymní
Kletba elementů I.
Kletba elementů I.
Zulubar zamyšleně sledoval, jak se malý zelený mužíček zvedl do vzduchu ve chvilce, kdy se nekontroloval a cosi horlivě vysvětloval. Posléze opět klesl k zemi, ale vzduch kolem něj se neuklidnil, naopak začínal jiskřit, jako by se blížila bouře.
"No vážně. Každej, kdo sáhl na toho ryse, začal tuhnout, teda kamenět, jako na kámen. Kočka už je úplně tuhá, mám ji v laboratoři. Jo a Avianna je prokletá ohněm, povídal Skiorh, takže abych se k ní nepřibližoval, nebo ji podpálím," Ogatix se zachechtal a opět se trochu vznesl do vzduchu. Snad si to ani neuvědomoval.
Eynor Sunhand-Astrae a Ken'jun se podívaly na sebe, pak opět na něj.
"Vážně, všichni jsou prokletí, všichni, co tam byli! Jen já ne! Já mám štěstí! Já na tu blbou kočku nesahal!" zvolal goblin a v tu chvilku z čisté oblohy udeřil blesk přímo do jeho pankáče.
Elfka i trolka se s výkřikem přikrčily před proudem jisker, který od něj zasršel.
Ogatix chvíli strnule stál na místě, trochu očazen, vyhekl jen: "Panebobe..."
"Elementy povídat: ty kecat," protáhl Zulubar a skoro se narovnal v celé své výšce, "to jak dlouho trvat?"
Eynor si přitiskla ruku na srdce a nevěřícně studovala goblina: "Potíže mají, co se vrátili z Kalimdoru, kde marně hledali Veranise. A již je má celá družina, jak teď vidím. Prý to ale začalo až druhý den, po noclehu na Echo Isles, kde při pomoci s nágami rozbili nějaké trolí amfory."
"No ty byly prázdné! Nic se nevylilo, tak o co jde?" Ogatix se ucukl, když se Ken'jun sklonila a natáhla, aby mu pomohla.
"Co vypadat prázdné pro oko být past pro oko. Být prokletí elementy. Potřebovat witch doctor. Vrátit do Sen'jin a zkusit vzít kletba zpět," Zulubar ukázal dlouhým prstem na goblina, který opět začínal sršet a vlasy mu směšně trčely kolem hlavy jako bodliny.
"No to je nesmysl! Jdu zkontrolovat bleskolap a dokážu vám všem, že se mýlíte!" vykřikl Ogatix a vyběhl na strážní věž, kde před pár dny umístil svůj experiment.
Kolem věže se okamžitě stáhla temná mračna a její vrcholek začaly bičovat blesky, až se stavba otřásala v základech.
"Vy ho dostat dolů, než věž spadnout," zachmuřeně pokýval Zulubar, "a chystat na cestu rychle."
Vzpomínáte na výpravu za ztraceným rekrutem Veranisem (zde a zde), která nakonec neskončila stopováním Veranise, ale toho, kdo stopoval jeho?
Co že se to skrývalo za slovy "gladiátoři", "otroci" a "utajená aréna", která v nejmenované krčmě Orgrimmaru způsobila tasení čepelí, odhalení tesáků a klů a doporučení rychlého a nenápadného odchodu?
Jenže Veranis je mimo náš dosah... prozatím.
Následky "nehody", kterou však družina způsobila v jeskyni na Echo Isles, je nakonec dostihly. Nebrali tehdejší varování trolů vážně a ani si je pořádně neposlechli.
Několik členů výpravy se pomalu mění v kámen a používání magie jejich stav jen zhoršuje.
Jedna farstriderka svou pouhou přítomností mění i nepatrný plamínek ohně v lesní požár.
A náš malý zelený učedník začal přitahovat vichřice a blesky.
Na Zulubarovo a Ken'junino doporučení vyslala lady Sunhand-Astrae výpravu s prosbou o pomoc do Durotaru a Sen'jin, které se budou účastnit i ti prokletí, kteří jsou ještě schopni cesty.
Doba startu 1.části série eventů: neděle, 25. 1. 2015, 20:00
Sraz: Durotar, u bran Orgrimmar
Nutný lvl: vhodný je minimálně lvl 20 kvůli mountovi, ale není podmínkou
Místo dějství prvního: Durotar, Barrens (v dalších večerech pak Tanaris, Darkshore, Badlands)
Není nutno být členem Elrendar, zváni jsou všichni, kteří se přidají cestou - preferujeme ovšem troly, taureny, orky, prostě rasy znalé místních poměrů a šamanské magie.
Naposledy upravil Eynor dne Fri Jan 23, 2015 8:41 am, celkově upraveno 1 krát
Anonymní- Anonymní
Dnešním dnem byla vyhlášena karanténa, kdokoliv kdo cestuje z nebo do Quel'thalasu je povinnen podstoupit prohlídku. Jedná se o prevenci proti záhadné nákaze, která řádí v elfím království.
Lord Ceroth dále oznamuje, že jeho žena Eynor se pravděpodobně stala cílem jakéhosi zlovolného kouzla. Původní podezření na únos se ukázalo jako liché. Zdá se, že lady Sunhand se zásluhou zlé magie dostala mimo materiální sféru našeho světa. Lady se zdržuje v komnatách, není ji však možno vidět. Jediná nápověda, která se nám dostal jsou dvě slova: Náhrdelník a Netherstorm. Pokud jsou vám tato slova povědomá, prosím obraťte se na lorda Sunhanda.
Lord Ceroth dále oznamuje, že jeho žena Eynor se pravděpodobně stala cílem jakéhosi zlovolného kouzla. Původní podezření na únos se ukázalo jako liché. Zdá se, že lady Sunhand se zásluhou zlé magie dostala mimo materiální sféru našeho světa. Lady se zdržuje v komnatách, není ji však možno vidět. Jediná nápověda, která se nám dostal jsou dvě slova: Náhrdelník a Netherstorm. Pokud jsou vám tato slova povědomá, prosím obraťte se na lorda Sunhanda.
Povídá se, že rekrut Veranis Holywood před svým zmizením na Eloynino doporučení zjišťoval, jak dobýt srdce žen od těch pravých kapacit, které doporučila sama Eloyn Brightshore: Faelina Darksun a Ithereala. Prý mu řekla, že se na nic nemá ptát Eliho, protože ten o tom ví příslovečné "prd".
Povídá se, že Veranis před svým zmizením ještě stačil vypít nápoj lásky, který vydával za meducínku proti kašli a určitě nebyl pro něj. O druhou polovinu se pak podělil s Ogatixem. Možná to vysvětluje to, proč Veranis zoufale zval seržantku Eyru na rande a Ogatix málem vyzval na duel o Eloyn samotného lorda Andilien.
Že by ona žádost o rande stála za Veranisovým zmizením?
Povídá se, že klevety o Emeraldově kletbě byly jen součástí sázky, kterou dotyčný prohrál. Mnohá dáma v Silvermoon a okolí si jistě oddechla.
- Parochňa???:
- Povídá se, že i seržant Dawnspear prohrál sázku. Jak jinak si vysvětlit jeho snahu vymámit z Mistra Darksun alespoň jednu róbu a jeho extravagantní blond paruky, které donedávna nosil?
Povídá se, že učedník Ogatix byl na maškarním za lady Eynor. Maska byla tak dokonalá, že si ho nevšimli ani ve chvíli, kdy mělo dojít k vyhlašování té nejlepší. Neviditelnost je prostě občas i nevýhodou.
- Fali a Fal?:
- Povídá se, že do pevnosti dorazila manželka kapitána Brightspear, velice mladá a velice výřečná. A od rány.
Povídá se, že to není manželka, ale sestra, a přijela proto, aby zjistila, jestli jí už bratr sehnal ženicha!
- Stone Barbie:
- Povídá se, že se Mistryně Isiel Snowdawn na nedávné výpravě proměnila v kámen a skončila v Ogatixově kapse. Všichni si lámou hlavy, jak velké goblin tedy vlastně má kapsy?
- No, to by živej nikdo nevydržel:
- Povídá se, že když někteří slyšeli, že nemrtvý rytíř Vael má tři sestry a všechny zatím živé, pochopili, proč on je mrtvý. Kdo by přežil v takovém babinci?
- Hammer of Doom brings Sweet Dreams to Elrendar:
- Povídá se, že z Měsíční věže bylo nedávno v noci slyšet třináct úderů kladiva a zvuky tříštěného skla. Ty mágské rituály jsou vážně čím dál divnější. Prý se ale od té doby všem, co nocují v Měsíční věži, konečně spí dobře. Tvrdě. A navždy.
- Ceroth Sunhand:
- Povídá se, že lord Ceroth Sunhand ukončil služby střídající se v hlídání malého Eltirka. Prostě ho už nikomu nepůjčí!
Také se povídá, že shání informace o pohybu jisté lady Coldheart, taurena Orkelta a někoho, kdo zná hodně starou literaturu a písma.
- Hello Kitty nebo Byebye Kitty?:
- Povídá se, že kotě Cold bylo spatřeno na několika nepovolených místěch v pevnosti, včetně učebny mágů, kterak kýchá a teleportuje se na krátké vzdálenosti. Jeho nezodpovědný majitel se okamžitě má hlásit ve strážní věži k zaplacení pokuty a náhrady škod, také k očkování proti vzteklině a teleportační viróze. Pro sebe i pro zvíře.
- Slečna Ygraina Všudyzdejší:
- Povídá se, že elfka při těle je hotový poklad: v zimě zahřeje, v létě vrhá stín. Alespoň to tvrdila Ygraina.
Povídá se, že po rozhovoru s ní Vael'thas Snowdawn odjel do Orgrimmaru. Prý "hledat zloděje".
Povídá se, že v lazaretu proběhlo dlouhé kolegium konsorcium a konkláve, která přišla s několika zásadními výsledky: Eloyn nesluší župan s prasátky, Eyra potřebuje dozor a magické zkoumání ve dne i v noci, Flairica již není mágem. Cože?!
- Power of the Horde!:
- Povídá se, že se to v pevnosti docela hemží pyromágy! K ohni tíhne nejen jistá Pandora a Yaeneryn Daysong, ale i ork Skiorh!
- A zase Nightwish?:
- Povídá se, že se chystá výprava za účelem nalezení čehosi v Badlands. Dobrodruzi v ohnivzdorné výstroji se mají hlásit u kapitánky Windsong. Hasící přístroj jest povinnou součástí vybavení.
Že by šlo o nějaký z artefaktů, které zmínila tajemná a zmizelá Siri Nightwhish? Nebo je ve hře něco jiného?
- Troll's business:
- Povídá se, že jistý trol Rokentrol nařkl Orkelta Thunderhorn z genocidy. Tedy trollocidy. To je dost přitažené za kly, že?! Nicméně jiný trol, Zulubar, mu prý za odměnu udělal manikúru.
- Seržant Thanalos Dawnspear:
- Povídá se, že seržant Dawnspear odjel nejen z pevnosti, ale i z Východních říší. Svůj cíl prý sdělil jen lordovi Sunhandovi a Hawke. Ani jeden se nezdál ochoten na toto téma hovořit.
- Dáma ve fialové:
- Povídá se, že tajemná dáma ve fialové, která jediná na Reji masek nebyla za masku, se ptala na rytíře jménem Vael'thas Snowdawn a byla sledována Taharisem Victus. Ovšem ti, co jí zblízka pohlédli do hledí helmy, prohlašovali, že nalezli jen a pouze stín a prázdnotu.
Povídá se, že včerejší noci se z Arcana Měsíční věže ozval vřískot velké kočky, opět zvuk rozbíjeného skla, pak výkřiky hrůzy a následně i šťastný smích a povyk.
Jak si to vysvětlit není jasné, ale z věže vyběhl rys pohřešovaného Veranise, Jantár, a do ranních hodin obíhal nádvoří a mňoukal.
Povídají, že tu noc ve svitu hvězd viděli na nádvoří tančit i Mistra Darksun, ale to budou sprosté pomluvy.
Anonymní- Anonymní
Nekromancie v praxi?
Slibovaná exkurze směr Scholomance, která vzešla z druhé přednášky Mistra Faelina Darksun o škodlivosti nekromancie; vedená mágyní Isiel Snowdawn.
Očekávejte nutnost infiltrace, převleků a nenápadnosti ve stylu Návštěvníků.
Kdo zalarmuje nemrtvé a jejich pány, bude ponechán na místě a sežrán.
Vhodné pro studenty Arcana, popřípadě zájemce z řad odborné (magické) veřejnosti.
Školní exkurze, ze které se místo vás může vrátit jen vaše svačina a studijní průkaz.
Začátek: 20:00, či až skončí event u nelfů, sraz před mostem na Caer Darrow, kde staví školní "autobus"
Minimální lvl: 38 pro vstup do instance
Předpokládaná doba trvání: 90 - 120 minut
Frakce: Horda
Upřednostňujeme mágy a studenty magie.
Instance povoluje vstup pouze pěti osobám najednou, podle počtu zájemců je zde tedy pravděpodobná možnost celý event přesunout přímo na Caer Darrow. Ráda bych na přesunutý nelfí event, proto nechávám pohyblivou dobu začátku.
Studenti a členové Keep mají samozřejmě místa rezervovaná.
Díky za pochopení
Anonymní- Anonymní
V pevnosti se objevila nová tvář - cestující obchodník jménem Sirius Finn se svým vozem parkuje na nádvoří. Čeká na rozhodnutí velení pevnosti, aby si zde mohl otevřít obchod. Ještě během večera stihl zájemcům ukázat svou nabídku, a že toho je!
Povídá se, že obchodníci to v těchto časech nemají lehké, musí se umět ohánět pěstmi i zbraněmi.
Mistryně Snowdawn kuje pikle s kapitánem Falanthirem, všem učedníkům a rekrutům vstávají vlasy hrůzou. Šeptá se, že do konce týdne proběhne test zdatnosti, v němž budou muset rekruti i učedníci holýma rukama bez pomoci magie porazit ogra v páce!
Mrazivé počasí zimních měsíců jakoby nestačilo. O ochlazení vztahů v pevnosti se postaral kapitán Falanthir, když vykázal rytíře smrti Vael'thase z pozemků pevnosti.
Do Elrendaru dorazil na pokraji vyčerpání jeden z hraničářů z Quel'Lithien. Potvrdil zprávy o tom, že všichni ostatní elfové podlehli podivné kletbě. Proč a jak se to všechno stalo, je zatím stále tajemství. Vysoký elf Leaseth Windstrider je v Elrendaru váženým hostem.
On the edge of insanity
Z deníku učeníka Yaeneryna:
To, čeho jsme byl dnes svědkem posunulo hranice mé fantazie dál, než cokoliv předtím. V době, kdy se moje myšlenky soustředí jen a pouze na studium bylo to, co jsme spatřil jako zásah bleskem a cítím, že mi bude trvat, než znovu nastolím vnitřní rovnováhu.
Mistryně Snowdawn si vyžádala mou přítomnost u rituálu s mágem Eliendirem, prý bych se mohl něco přiučit. Vím jedno. Sám nikdy neudělám nic takového. Slunce buď mi svědkem. Dovolím si ale popsat rituál.
Eliendir měl problémy s používáním magie. Co jsem pochopil z poněkud nesouvislých vyprávění, kdysi existoval jako dvě osoby (nebo více?). Každá z jeho osobností měla jiné vzpomínky, které se vynořovaly náhodně a nedovolily mu se soustředit. Navrhl proto rituál, při kterém chtěl oddělit své osobnosti...a (snad) najít rovnováhu. Byl jsme pověřen nakreslením magických kruhů (přikládám nákresy).
S pomocí od učedníka Ogatixe (!!!) jsem práci dokončil a následně se už pouze jako divák zúčastnil dokončení kouzla. Eliendirovo tělo zůstalo v jakémsi komatózním stavu, zatímco se kolem něj objevili dvě jeho kopie z nichž jedna pozřela manový krystal. Obě kopie vyjadřovaly známky absence vychování! Budu je mít na očích!
P.S. vyzvědět, kde mistr Darksun kupuje vonné svíčky
Naposledy upravil Ceroth dne Tue Mar 17, 2015 9:11 am, celkově upraveno 1 krát
Ztráta mithrilové šperkovnice
Isiel Snowdawn, Mistr Arcana Měsíční věže, nechala vyhlásit, že postrádá truhličku s osobními věcmi, kterou dříve dlouhodobě přechovávala v Arcanu, později na ubikacích posádky.
- Popis šperkovnice:
- Jedná se o mithrilovou skříňku, velikosti klenotnice, bez viditelného zámku a se znakem stříbrného slunce, do kterého je vpletena sněhová vločka.
Kdokoli by skříňku našel, nebo o ní měl povědomí, či si v kasárnách všiml pohybu podezřelých osob, má informovat přímo mágyni nebo její nadřízené, popřípadě seržanty či kapitány.
V případě nálezu se vysloveně nedoporučuje truhličku otvírat, vzhledem k magické pasti, kterou je chráněna, a nemožnosti tak učinit bez pravého klíče.
Za nalezení je přislíbena odměna ve zlatě či formou magické protislužby (očarování, transmutace, inskripce).
Anonymní- Anonymní
Ygraina a Eliendir se mohou hlásit o odměnu, kterou nabízela Isiel Snowdawn za návrat truhličky či informace o jejím osudu. Elimu byla šperkovnice zabavena, stejně tak i klíček, protože si jeho chování všimli mnozí v jídelně, včetně stráží a nadřízených. Byl varován slíbeným výpraskem na holou.
Chystá se výprava do města, která má odhalit domnělého zloděje, či osud věcí, které truhlička obsahovala: sbírku soviček z polodrahokamů, rodinné šperky a magický orb bílé barvy, který sám o sobě nepůsobí cenně, ale detaily o něm může Isiel Snowdawn poskytnout.
Předpokládaný důvod krádeže orbu může být jakýkoli od vize zbohatnutí po útok na mocné nemrtvé - ať už spojence či protivníky - k jejichž anihilaci je předmět primárně určen.
Hovořilo se o chystané výpravě "na vlky" do Hinterlands. Stejně tak o pátrání po nějaké Tashe z Evergrove, která snad objasní záhadu zmizelé mágyně Siel.
Nezapomeňte navštívit stánek Siria Finna, otevřený hned mezi strážní věží a pilou na nádvoří pevnosti!
Chystá se výprava do města, která má odhalit domnělého zloděje, či osud věcí, které truhlička obsahovala: sbírku soviček z polodrahokamů, rodinné šperky a magický orb bílé barvy, který sám o sobě nepůsobí cenně, ale detaily o něm může Isiel Snowdawn poskytnout.
Předpokládaný důvod krádeže orbu může být jakýkoli od vize zbohatnutí po útok na mocné nemrtvé - ať už spojence či protivníky - k jejichž anihilaci je předmět primárně určen.
Hovořilo se o chystané výpravě "na vlky" do Hinterlands. Stejně tak o pátrání po nějaké Tashe z Evergrove, která snad objasní záhadu zmizelé mágyně Siel.
Nezapomeňte navštívit stánek Siria Finna, otevřený hned mezi strážní věží a pilou na nádvoří pevnosti!
Anonymní- Anonymní
V ranních hodinách byla Zirael Hawke v bezvědomí přenesena z věže Arcana do lazaretu.
Kapitánka Windsong vyhlásila pátrání po záškodníkovi, který udeřil na několika místech pevnosti zatím nevinnými vtípky, jejichž terčem se stala i ona sama.
Nahý elf, který se objevuje v pevnosti, vyzařuje silnou transmutační auru. Při jeho dalším spatření je doporučena opatrnost, jeho zadržení (šetrné) a vyčkání příchodů členů Arcana.
Kapitánka Windsong vyhlásila pátrání po záškodníkovi, který udeřil na několika místech pevnosti zatím nevinnými vtípky, jejichž terčem se stala i ona sama.
Nahý elf, který se objevuje v pevnosti, vyzařuje silnou transmutační auru. Při jeho dalším spatření je doporučena opatrnost, jeho zadržení (šetrné) a vyčkání příchodů členů Arcana.
Anonymní- Anonymní
Isiel Snowdawn si dovoluje oznámit, že Yaeneryn Daysong a Ogatix s většími či menšími úspěchy zahájili své zkoušky na mága. V teoretické i praktické části zatím každý uspěl v jednom ze tří zvolených hlavních oborů.
Kapitánka Aerin Windsong upozorňuje na pátrání po dvou provinilcích v rámci samotné pevnosti - i když se ve výsledku může jednat o jednu a tu samou osobu.
Pachatel č.1
Neznámý vtipálek opět udeřil na několika místech v pevnosti a tentokrát neušetřil osobu a byt seržanta Dawnspear, štít Orkelta Thunderhorna, opičku piráta Moonwolfa a chůvu malého lorda Sunhanda. Žerty se sestávají z používání lepidla reagujícího na změnu teploty a plynutí času, špatně smývatelných barev, křídy a krve.
Pachatel č.2
Dále je vyhlášeno pátrání po mágovi, který transmutací zavinil proměny Veranisova ryse Jantára na elfa. Podle slov oběti byl tehdy přítomen i vlk, takže je předpoklad, že se po pevnosti pohybuje další šelma v lidské/elfí podobě. Je doporučena nejvyšší opatrnost a mágové mají za úkol u neznámých hostů a nových rekrutů zkoumat aury kvůli reziduální transmutaci.
Zlato získané u Andorhal bude použito na doplnění zásob pevnosti a zvýšení žoldu u příkladných členů posádky. Jupí!
Anonymní- Anonymní
Vyhláška se znakem kapitánky Windsong
Tato vyhláška je vidění v kopiích před kasárnami Elrendar Keep, u bran pevnosti, v jídelně a v shromažďovací síni.
K vyhlášce je připojen nákres elfa známého pod přezdívkou "Scar", vytvořený podle popisu kapitánky Windsong.
- transkripce vyhlášky pro ty, co nerozluští:
- Jménem lorda z Elrendaru se dává na vědomí, že:
* Do odvolání je vyhlášen zákaz nočního vycházení vyjma nařízené služby a misí. V určených částech pevnosti jsou na noc vypouštěny šelmy (kočkovité v okolí důstojnických ubikací, vlkovité poblíž brány - jedná se o sehrané zvířecí společníky patřící členům posádky, jakýkoli útok na ně je posuzován stejně jako napadení člena pevnosti)
* Každý, kdo se pohybuje v noci po pevnosti v rámci služby a hlídky, popřípadě ve dne v jejích temných částech (sklepení, cely), je povinen nosit s sebou bezpečný zdroj světla a mít doprovod.
* Dále se nedoporučují návštěvy Quel'Thalas, boj elfů s epidemií očividně ještě neskončil.
* Je vyhlášena odměna ve výši jednoho měsíčního žoldu navíc za informace o osobě jménem "Scar" či její vazbě na Lucia Andilien a některé elfí prominenty z dob prince Sunstridera. Stejně tak na informace týkající se jeho zvláštního způsobu manipulace stínové energie.Kapitánka Aerin Windsong
K vyhlášce je připojen nákres elfa známého pod přezdívkou "Scar", vytvořený podle popisu kapitánky Windsong.
- Podobizna:
- Scar-známé informace, za které již nebudete odměněni:
- -Bílovlasý elf bledé kůže, s jizvami křížem přes obličej, se dokáže pohybovat tak, že je nedetekovatelný zrakem i zvířecími smysly.
-Dokáže ignorovat magické bariéry i pevné zdi.
-Má na svědomí životy pěti členů oddílu, který se jej před dvěma večery vydal pronásledovat z hradeb do hvozdů v údolí.
-Způsobil také zohavení mrtvého těla jediné ženské členky tohoto oddílu (ruce odseknuté v zápěstí).
-Dále učinil pokus o zmrzačení kapitánky Windsong (nedokončená snaha vyříznout jí oči).
-Podle farstriderky Hawke je "Scar" psychopat, kterého není radno provokovat a nikdy nechodí neozbrojen.
-Byly naznačeny jeho vazby na Illidari a Sunfury, a také na podsvětní organizaci operující v Silvermoon krátce po druhé válce o Sunwell: Havrany či Krkavce. Detaily těchto vazeb nejsou známy.
-Podle dotazování ve městě prý spolu s ostatními členy podsvětí naposledy zabíjel zhruba před rokem či rokem a půl - jejich činy tehdy nesly stejný "podpis", tj. havraní pírko na očích oběti. Informace ale není potvrzena z oficiálních míst.
-Zdá se, že ve stínu nemůže být zasažen, pouze, pokud je vystaven světlu. Jeho krev je černé barvy a byla po prozkoumání alchymisty pevnosti poslána k prošetření do města. Co se s ní stalo je otázkou, protože byla svěřena seržantu Dawnspearovi, který zatím žádné výsledky nehlásil.
-Zatím posledním incidentem týkajícím se Scara bylo jeho noční napadení Zirael Hawke. Podle slov léčitele z lazaretu byla ošetřena jedna rána v obličeji a prokázán jed v krvi farstriderky, která ovšem odmítla hospitalizaci na vlastní riziko. Též podle slov strážných k jejímu napadení došlo ve chvíli, kdy se ukrývala ve stínech, jak umí elitní zvědi. Scar to patrně vzal jako provokaci a pohyb "stíny" se tedy nedoporučuje.
Anonymní- Anonymní
"U fetha, takze to nieje obycajny magor, ale ultra magor ako Berion," seržant Dawnspear zavřel kopii složky získanou po dlouhém vyjednávání s Krvavými Rytíři, pak se zvedl od neuspořádaného stolu ve strážnici a vykročil ven na dolní nádvoří. Ráznou chůzí došel až k šelminci, kde kapitánka trénovala svého odrůstajícího sněžného tygra.
Aerin Windsong nevypadala, že má náladu na jakoukoli společnost chodící po dvou. Při pohledu na hlučně se blížící obrovitou postavu zkřivila tvář poznačenou čerstvými jizvami kolem očí, sáhla po luku na rameni, napnula tětivu a založila šíp.
Přiblížil se s rukama nad hlavou a tím úsměvem, za který by ráda vypálila. Jenže v jedné zvednuté ruce měl složku se znakem Řádu.
Pomalu spustila ruce níž, ale nechala luk napnutý.
"Takže jste přeci jen měli úspěch?"
"Vše, co mají na Scara, kapitánko," předvedl svou parodii na salute a ona jen kývla hlavou k bednám na kraji šelmince. Položil tam složku a odešel s pískáním nějaké odrhovačky, sledován stále jejím rozhněvaným pohledem.
Malá Freya zasekla drápky do její vysoké boty a Aerin konečně uklidila šíp do toulce a pověsila luk na záda.
"Dnes konec. Běž si hrát, já budu muset připravit instrukce pro posádku."
- Raen'vir Silverfall alias Loutkář alias Scar:
- Tyto záznamy se datují téměř dvě stě let zpět, sloh, kterým jsou psané, je trochu kostrbatý.
První strany složky obsahují jen jméno a prohřešek: Raen'vir Silverfall, hledaný pro napadení skupiny civilistů a pokus o několikanásobnou vraždu během svatby v Eversong.
Následuje popis běžného vznešeného elfa - modré oči, dlouhé stříbrné vlasy - vysoká štíhlá postava - degradován z postu velitele farstriderské jednotky.
Dále je záznam o uvěznění podezřelého po dopadení o několik let později, seznam věcí, co měl u sebe při zatčení, patrně původem ze Zul'Aman včetně nějakých drobných trolích masek a bylin.
Další strana obsahuje popis smrti dvou strážných z noční hlídky, kteří byli nalezeni s krvácejícími očními důlky a bodnými ranami po zbrani, která nebyla nalezena. V prázdné cele vězně Silverfall byly nalezeny dvě loutky ze dřeva a vosku, s vlasy z pravých elfích vlasů, shodných texturou a barvou s vlasy mrtvých strážných. Loutky měly zabodnuty rezavé hřebíky z kavalce místo očí a na místech, kde by se daly u živého čekat vitální orgány.
Po uprchlém je vyhlášeno nové pátrání.
Další strana obsahuje záznam starý sotva 6-7 let a psaný moderní thalassian... je to záznam z výzkumu prováděného v Netherstorm a v Shadowmoon Valley.
Z textu vyplývá, že po prvních pěti učednících na lovce démonů z řad krvavých elfů se kvůli Varedisovu "úspěchu" lord Illidan dožadoval dalších krvavých elfů pro výcvik. Tentokrát to ale už nebyli dobrovolníci s ohledem na to, jak dopadla většina první pětice. Několika vězňům - pracujícím tou dobou pod manaforge Ultris v dolech - byla nabídnuta možnost stát se experimenty v Shadowmoon. Subjekt Silverfall byl mezi jedinci poslanými z manaforge do Shadowmoon. Následujícího dne manaforge Ultris explodovala po neprošetřené sabotáži. Detaily toho, jak se elf dostal do služby v dole, která se dávala jako doživotní trest, nejsou ve složce zmíněny.
Další poznámky ze Shadowmoon naznačují stížnosti jednoho z Illidarských mistrů na chování nových subjektů. Několik záznamů o potlačené vzpouře, mučení, popravách.
Záznam o uvěznění subjektu Silverfall po vraždě svého přímého nadřízeného a trenéra ve chvíli, kdy měl absolvovat rituál "osvícení".
Subjekt vyčkává popravčího v cele. Jizvy na jeho tváři po neúspěšném pokusu o vyříznutí očí (po vzoru lovců démonů), kterému se rozhodl vzdorovat, byly provizorně sešity. Dozorce žádá magistra Pathaleona a magistra Kathina o radu nebo o intervenci. Subjekt projevuje zvláštní magické vlastnosti a změny barvy pleti i duhovky a rohovky. Subjekt se při dvou příležitostech pokusil o útěk se slovy, že si to rozmyslel a chce zpět do Ultris.
Subjekt uspán magickým narkotikem a poslán do Tempest Keep k dalšímu zkoumání. Jeho krev změnila konzistenci a barvu (černá a nezvykle hustá). Nikdo si není vědom, že by mu byly podávány látky, které by toto mohly způsobit.
Záznam o umístění subjektu do cel v Arcatraz.
Zabavené osobní věci obsahují několik loutek ze dřeva a vosku, stříbrný prsten uvnitř s vyrytým slovem Lucius, dvě dvoučepelé glaive demon hunterů, sadu černých lektvarů odporného pachu určenou k dalšímu prozkoumání v Botanice.
Následuje záznam psaný spěšně po "princově nehodě" o aplikaci felového krystalu do subjektu Silverfall, který se nyní sám představuje jako Scar a mluví o sobě ve třetí osobě. Tyto rudé felové krystaly mají fungovat jako prostředek k ovládání všech svěřenců Arcatraz. Poznámka o chování subjektu Maledict Ravenshade je téměř nečitelná, jako by původní text polila nějaká tekutina.
Poslední záznamy se týkají vražd v Silvermoon starých dva roky a končící případem v Ghostlands v jeskyni na Ostrově Zkoušek před rokem a půl.
Mrtví jsou vždy nalezeni s havraním pírkem na očích, v několika případech je poblíž nalezena jejich loutková podobizna zmrzačená stejně jako těla. Vyšetřující důstojník zmiňuje, že před smrtí vždy oběti utrpěly menší zranění, při kterém ztratili buď trochu krve, nebo pramen vlasů.
Konec oficiálních záznamů.
Příběhová linie "Zjizvený" začíná dnes večer po 20:30 v Elrendar Keep.
Anonymní- Anonymní
Nenáviděl ho a byl si jist, že ten pocit je vzájemný. Ale potřeboval ho. Zatím. Asi i tohle bylo vzájemné.
Znechuceně se od výhledu na zelené plameny, které tvořily téměř dokonalý kruh kolem obrazce nakresleného krví oběti, obrátil ke svému tichému společníkovi. Maska jeho dočasného obchodního partnera nevyjadřovala nic, jako obvykle.
"Scar truchlí, tento elf neměl Andilienův orb," řekl jeho společník chraplavým hlasem a dokončil formuli teleportačního kouzla. Obraz elfa mučeného třemi menšími démony se rozplynul v zeleně zářícím kruhu, "děti si budou hrát. Scar opět navštíví svou novou... rodinu."
"Ale já potřebuji ten krystal," neudržel se a zaskřípal zuby. Tak nějak tušil, že dříve či později dojde na boj mezi nimi dvěma, i když měli dohodu.
"Získej, po čem Scar touží, a černokněžníkův krystal je tvůj. Budeš muset zpět po stopách Rytíře. Budeš muset pospíchat, zakrátko zde nebudeš sám," v kostlivé masce zacákané rytířovou krví se rudě a žlutě rozzářily zlé oči a najednou byl "Scar" pryč. Zůstal sám se zbytky jeho vyvolaných démonů.
Na malém ostrůvku uprostřed jezera, kde donedávna tábořil nešťastný krvavý rytíř, se rozléhaly skřeky impů, kteří se bavili pronásledováním nebohého rytířova oře. Na zemi žhnul felem a krví nakreslený runový kruh.
Neměl na vybranou. Prozatím.
Démoni se náhle všichni rozběhli na jednu stranu ostrova, aniž by mu věnovali pozornost. Nataženými pařáty ukazovali na nově příchozí, před kterými ho varoval Scar. Na břehu za vodou stanula skupina kostlivých černokněžníků a stínů. Pak jejich řadami pomalu dopředu projely dvě postavy na kostlivých ořích. Jednomu z nich nad ramenem poblikávaly černé svíce nabodané na ostnech morbidního svícnu. Druhý měl dlouhé stříbrné vlasy a jeho oči zasvítily nepřirozeně modrým svitem, když zvedl ruku a hladina jezera Mereldar začala pomalu zamrzat, aby tak nemrtví měli snazší cestu přes vodu.
Ale měl dost rozumu, aby z ostrova včas vypadl.
- Démonické interludum:
Aerin Windsong se omráčeně zvedla ze země a sledovala urychlenou práci strážných po reakci obranného mechanismu pevnosti.
Povolat. Démona. Na samotné nádvoří Elrendaru!
Rozhlédla se po skupince provinilců, která byla nejblíž záhadnému relikviáři ve chvíli, kdy na něm pan Kechi zrušil pečeť světla a arkány. Dopadli nejhůř z celého nádvoří. Temný mrak dýmu se pomalu rozptyloval.
"Nenechaví idioti! Můžete být rádi, že to s sebou nevzalo i vás! Prostě jste to i přes zákaz museli otevřít bez expertízy, že?" rozeběhla se zkontrolovat strážné, kteří se démonovi postavili na odpor jako první.
"Léčitele, hned!"
Skupinka provinilých se ještě nestačila zmátořit. Nemrtvý Daelgar s nadáváním prohlásil, že potřebuje novou stehenní kost, a postavil se až s pomocí Ygrainy, jen na jedné noze. Seržant, který v tu chvíli podával hlášení, a stál k celé explozi zády, si z úst vyndaval trsy trávy a hlínu, protože síla obranného mechanismu srazila na zem i jeho. Flairica, oslabená svým dlouhým spánkem, dál ležela na zemi, zasypaná prachem, a smála se, jako by byla v šoku. Výraz na tváři pana Kechiho se nedal popsat jinak, než naprostý stud a hrůza, sotva se posadil se zbytky truhličky v rukou. Uhnul očima, když se na něj Aerin rozlíceně obrátila.
"Viděl někdo, jaký to byl druh démona?" optala se zakuckaná Eloyn.
"Pán děsu," řekla jedna ze strážných, kterou podepírala kapitánka.
"Takže není mrtev, jen jsme ho vykázali mimo Azeroth. Kdo ví, na jak dlouho," Aerin zaskřípala zuby.
"Nathrezim. To mi chybělo," mumlal Kechi a nevěřícně hleděl na obsah truhličky, který se po deaktivaci ochranné pečeti rozsypal všude kolem. Pohár. Svícen s jedinou svíčkou. Svitek. Krystal. Popel a prach. Uschlá zčernalá růže.
"Vypadá to jako náčiní exorcisty," poznamenal druhý strážný, který kontroloval stav družiny.
"Někdo uvěznil nathrezima v tak malé skříňce? Kdo mohl věět, že v ní bude něco tak... tak..."
"Měla pečeť Řádu Krvavých rytířů. Ta věc patřila do rukou jim, ne dětem!" štěkla rozčíleně Aerin. "Nejen, že jste nedostali informace, pro které jste šli. Ztratili jste posla! Zapletli jste se s démony! Zítra ráno vás čeká mise, během které dostanete šanci vše napravit, nebo alespoň se ctí zemřít. Rozchod a večerka!" otočila se na patě a doprovázena mladou tygřicí odváděla zraněnou strážnou k lazaretu.
"Zdvojit hlídky!"
Chvíli tam ještě stáli a dívali se jeden na druhého, než se rozešli na kasárna, do věže mágů a na ubikace. Pár z nich to vzalo přes lazaret.
Seržant Dawnspear se oprašoval ještě ve dveřích svého bytu. Hawke odešla hned po příjezdu zkontrolovat malého a od té doby ji neviděl... i to bylo divné. Ani výbuch na nádvoří ji nepřilákal. Strčil botou do nedovřených dveří a ty lehce povolily a ukázaly mu celou místnost.
Stála celá bledá nad kolébkou a tiskla nemluvně k sobě, rozšířené oči plné hrůzy upírala do kolébky a ani si jeho příchodu nevšimla.
Celý se naježil a přiskočil blíž. V peřinkách ležela loutka ze dřeva a vosku, s vlasy, které musely patřit Hawke. Pamatoval na večer, kdy jí je Scar uřízl během boje na nádvoří.
"U Fetha," dostal ze sebe, když se na něj zadívala. Pak se Faenris dal do pláče.
- Galerie minulé části eventu:
Posel (Krvavý rytíř Maladath Sin'Beloren), jenž měl družině sdělit informace, které měly Elrendarským pomoci v boji proti Scarovi a stínu lorda Andilien, byl očividně unesen z místa setkání za pomoci felové magie dříve, než družina dorazila.
Na jeho základně v Light's Hope o něm věděli jen to, že než odjel na setkání s někým z Elrendaru, odeslal své milé do města dost těžký balíček.
Do pevnosti se tak vrátili jen s tím, co vybojovali proti démonům na místě, kde nešťastný elf tábořil: to jest jeho vyděšený a zraněný thalassijský plnokrevník, zbytky jeho osobních věcí a zapečetěný relikviář se znakem Řádu krvavých rytířů a runami, ze kterých bylo čitelné jen slovo Fyra.
K jejich překvapení se záhadná snoubenka z města ukázala být kapitánčinou sestřenicí, Faerin Sunfire, která od svého návratu z cest před rokem ve městě spravuje sirotčinec.
Cokoli, co jí Maladath poslal, pro ni může znamenat osud stejný, jako potkal jeho. Kapitánka nařídila okamžitě ji varovat. Jenže právě tehdy někoho napadlo, že je dobrý nápad rytířův relikviář otevřít přímo uprostřed nádvoří...
Pokračování série Zjizvený: neděle, 19.7., 20:00 (vím, jak dlouho se scházíte).
Tentokrát zavítáme do Silvermoon, takže jsou zváni všichni, co si chtějí zahrát i náhodné kolemjdoucí ve městě, nebo staré známé.
Anonymní- Anonymní
Vzduchem se nesl ječivý tón alarmu...
"Jeden z nás jí to bude muset oznámit," lord Solanar se zadíval na Magistra Astalora a přešlápl z jedné nohy na druhou. Astalor si povzdechl a zamračil se. Už už chtěl říci, že ten úkol vezme na sebe, koneckonců byl vždy tím, kdo lépe uměl jednat s horkými hlavami. Jenže při představě lady Greywind mu přešel mráz po zádech.
Přelétl očima místnost a zaměřil se tak na rusovlasou rytířku, která na krádež přišla jako první, když na rozkaz lorda Bloodvalora doprovázela skupinu vyšetřovatelů z Elrendar Keep skrze prostory Řádu.
"Sabro," usmál se a věděl, že ho pochopila dříve, než to vyslovil.
Očima jí prolétl malý záblesk neochoty, ale udržela tvář úřednicky klidnou a profesionální.
"Magistře?" zasalutovala a zastavila se proti němu. "Dovoluji si jen upozornit, že má služba skončila před třemi hodinami."
"Pak si zítra o ty tři hodiny můžete prodloužit polední pauzu," usmál se na ni. Sotva slyšitelně zaskřípala zuby a otočila se na cestu ke komnatám lady Greywind.
Pohled na dámu v černorudé kůži a sametu ji neděsil tak jako ostatní muže Řádu. Natož její sametová černá maska, kterou snad neodkládala ani v soukromí. Zastihla ji uprostřed aplikace nějaké husté černé substance na čepel tenké dýky z mithrilu. Chladné pokývnutí ji vyzvalo k hovoru.
"Lady Greywind, lord Bloodwrath mne poslal oznámit vám, že orb z Karazhan byl uloupen."
Její pohyb ustal a v místnosti se rozhostilo na okamžik absolutní ticho. Teprve pak se jí rozhodla věnovat plnou pozornost svých zářících zelených očí.
"Uloupen ze samotného velení Krvavých Rytířů, po zabezpeční magií a mechanismy, které k němu neměly pustit nikoho, kde není platným rytířem Řádu, sotva několik hodin po jeho opětovném získání? Chcete k tomu ještě něco dodat?" její hlas zněl také sametově a vyrovnaně. Jako by ten samet ale ukrýval skryté ostří.
"Všechny brány byly uzavřeny a ven neprojde nikdo, kdo se nepodrobí osobní a magické prohlídce, lady. Je nám líto, že jsme zklamali Relikviář, ale máme podezření na zrádce ve vlastních řadách," podala jí po chvilce váhání pomačkaný vzkaz, který jí v podvečer dala ta ušmudlaná elfka z Elrendaru.
"Dítě rytířky Sunfire bylo uneseno a únosce žádá výměnou za jeho život právě Karazhanský orb. Máme za to, že mohla jednat ve zkratu, protože byla večer viděna na velitelství, i když se dva dny předtím neomluveně nedostavila do služby. Pátráme po ní po celém městě."
"Jako by to mohlo stačit. Je jasné, že se pryč dá dostat i magickou cestou!" drobná elfka se zvedla a zvýšila hlas. Zastavila se proti rytířce a její oči zářily čím dál víc. Věděla ale, že zabitím posla se nikdy nic nevyřešilo... a ani se tím nezmenšil hněv.
"Je jasné, že se nelze spolehnout na nic, co nezařídím sama. Relikviář si příští spolupráci s Řádem dvakrát rozmyslí. Děkuji za vaše hlášení. A teď se jděte věnovat svým povinnostem, odchod."
Rytířka trochu strnule zasalutovala, otočila se na patě a vykročila pryč.
Když v chodbě potkala lorda Bloodvalor, ještě se snažila zhluboka dýchat, aby se uklidnila.
"Mám tu vzkaz pro lady Greywind od Lorda Regenta. Vzhledem k neexistenci důkazu, kterým chtěla podpořit své obvinění vůči lordu Andilien ohledně zločinů starých téměř dvě stě let, byla její žaloba zamítnuta."
Upřela na lorda Bloodvalor takový pohled, že zmlknul vprostřed další věty.
"Mohla byste jí to vše vyř-... no dobrá, myslím, že pro dnešek to už zvládnu sám."
Z hlášení rytířky Sabry Firemane
Dnešního dne jsme učinili výjezd k hlášené loupeži na Walk of Elders. Byt rytířky Sunfire byl doslova obrácen vzhůru nohama, ona i její dcera nezvěstné. Na místě činu se motala skupina hraničářů z Elrendaru, kteří nám poskytli cennou informaci o osudu pohřešovaného rytíře Maladatha Sin'Beloren, snoubence zmizelé rytířky Sunfire.
Rytíř, který se po přepadení výpravy lady Greywind skupinou nemrtvých oddělil i s několika artefakty, které měl doručit do Silvermoon spolu s ostatními, byl naposledy viděn živ u Light's Hope Chapel, odkud své snoubence poslal blíže neurčenou zásilku.
S několika zbylými artefakty včetně Relikviáře Řádu se pak vydal na smluvenou schůzku s jedním ze zvědů Elrendaru. K setkání nedošlo, na jeho místě byla nalezena jen krev, rituální kruh a nemrtví bojující s démony o jeho thalassijského plnokrevníka.
V průběhu večera Elrendarští hlásili, že rytířku Sunfire potkali ve městě, a předali vzkaz, kterým ji kdosi vydíral o jeden z artefaktů, které měl u sebe mít rytíř Maladath. Výměnou za život její dcery. Zmíněný artefakt - temný orb z Karazhan - byl zadržen na její ubikaci v prostorách Řádu dříve, než ho stačila získat, a umístěn do Svatyně Krve.
Probíhá šetření totožnosti pisatele vzkazu.
V pozdních nočních hodinách se na velitelství dostavila skupina Elrendarských čmuchalů a vyprosila si na lordu Bloodvalor možnost spatřit orb. Na místě jeho úložiště jsem ke své hrůze zjistila, že je orb pryč, nahrazen zlomeným kusem svícnu, který vyzařoval podobnou auru, jako předtím artefakt.
V ulicích města probíhají kontroly, byl informován Magistr Rommath, velitel městské stráže, Relikviář i Lord Regent. Až do odvolání nesmí město opustit nikdo, kdo se nepodrobil dvojímu druhu prohlídky: osobní a magické.
Byli informováni farstrideři z Eversong a Ghostlands a po rytířce Sunfire bylo vyhlášeno pátrání.
Dne 19. měsíce sedmého, rok po pádu KL
Zvu vás na finále prvního dějství eventu Zjizvený ve středu, 22.7.2015 od 20:00 (přibližně).
Budeme se pohybovat v Silvermoon a okolí, dojde ale i na boj, proto buďte připraveni.
Za nečekaně hojnou účast na poslední části děkuji všem (Ogatix, Eryane, Eyra, Lykourgos, Taharis, Thanalos, Brightshore, Flairica, Daelgar, Moonwolf... snad jsem na nikoho nezapomněla.)
- Galerie z minulé části eventu:
Anonymní- Anonymní
Zjizvený - shrnutí finále
Po krátké schůzce, na kterou si družinu předvolala lady Greywind, musel seržant přísahat, že veškeré informace o orbu, pohřešovaných rytířích, či orb samotný, pokud na něj narazí, vrátí zpět Relikviáři a Řádu.
Eyřin tajuplný známý v kápi je pak zavedl do domu, ve kterém oba jen pár chvil dříve viděli zmizet rytířku Faerin Sunfire, o které všichni předpokládali, že temný orb ukradla.
S pomocí vzkazů, které zmačkala, a Eliho expertízy, našli ukrytý magický kruh, který Eli zduplikoval tak, aby ho mohli použít i ostatní. Za obětování kapky krve a vyslovení hesla - jména unesené dcerky Faerin - prošli otevřeným portálem a octli se na zlatém pobřeží Eversong u ústí řeky Elrendar.
Ukryti za jedním ze zlatých obřích stromů se přikrčili a sledovali dění na pláži, kde v nechutném kruhu páchnoucím nekromancií a stínem uvitala vysoká postava zahalená stínem nešťastnou rytířku Faerin Sunfire a chtěla uloupený orb výměnou za pozici těla její dcerky. Vyšlo najevo, že nekromant oddělil duši a tělo dítěte, ale duši zatím umístil do její hadrové hračky v podobě králíčka, kterou měl u sebe. Navrch nabídl informaci o místě, kde se nachází nebohý rytíř Maladath, který jí orb odeslal z Light's Hope, ale s jehož osudem prý on sám neměl nic společného.
Rytířka souhlasila a orb vyměnila za hračku. Když dostala informace, které chtěla, otočila se k odchodu, ale nekromant se rozesmál, jako by náhle změnil názor, zvedl ji stínovým kouzlem do vzduchu a začal ji rdousit.
Družina ukrytá za stromem na víc nečekala a vrhla se do boje proti mágovi. Ukázalo se ovšem, že na sebe seslal štít, na který se ani nemusel soustředit. Jeho zdrojem byl patrně kruh magie, čarovné ohně, krystal a těla obětí kolem.
Zatímco na ně povolával nemrtvé služebníky z hromad kostí a masa, Daelgar dokázal oba ohně uhasit a Flairica a Eloyn zaútočily na krystal. Jedním z hozených směrem na krystal byl nakonec i Ogatix, který to jistojistě bral za potupu.
Hněv mága se pak soustředil na něj, seslal na něj stejné kouzlo, jakým předtím odstranil Faerin - Eyřin záhadný společník v kápi se goblinovi vrhl na pomoc a za pomoci nějaké cizí magie kouzlo zničil, sám ale skončil popálený v křečích na zemi.
Porazili dvě vlny nemrtvých a páchnoucích poskoků, když se proti nim zvedla duše jednoho z čerstvých těl obětí rituálu.
Tentokrát měli víc potíží, ale v tu chvíli Daelgar zasekl černokněžníkovi do zad sekáček a seznal tak, že jeho magické obrany značně zeslábly. Kouzelníkova nezranitelnost byla pryč, spadl zpět na zem, jeho stínová podoba i ledový štít se rozplynuly a on je posledními slovy proklel, než jej zasypali vším, co měli. Na otázku, kde ukryl tělo holčičky, se jen šíleně smál.
Po boji si Daelgar dal dobře propečenou svačinku a Flairica si nechala černokněžníkův šat i ozdobný svícen. Probrali zraněné, ale Faerin i cizinec v kápi vypadali, že nejsou schopni cesty. Eloyn prohlašovala, že se musí elfka i orb vrátit do města, i kdyby to znamenalo momentální věznění, že elfové pro její dcerku a rytíře Maladatha jistě vyšlou celé vojsko. Seržant oproti tomu rozhodl, že se všichni vrátí k ošetření do keep a o dalším postupu se dohodnou s veliteli. Složil sice přísahu, že orb vrátí, ale nebylo v ní, jak brzy po nalezení se tak musí stát.
Daelgar, který mezitím orb stopil a ukryl pod svým hrudním košem, kde mu "prý dělal příjemně", ho nakonec neochotně vydal. Na seržantův povel pak Ogatix zkusil orb prozkoumat, aby se alespoň dozvěděli, proč je tak důležitý, že po něm jdou dvě různé skupiny černokněžníků i Řád. Orb se nechtěl podvolit, a tak do toho Ogatix doslova vložil vše, včetně transmutace. Několik desítek minut se pak dívali, jak goblinovi zatuhl jeho pověstný úsměvoškleb na tváři, než jim došlo, že goblin patrně zkameněl.
Poučeni kletbou elementů, odmítali se ho dotknout, až Ygraina vzala orb, Eli goblina, a na seržantův rozkaz odportil celou družinu zpět do pevnosti, kde se konečně mohli vydat na marodku a k zaslouženému spánku. Bylo těsně nad ránem a nad východním obzorem vycházelo krvavě rudé slunce.
Co tedy udělají, vydají Faerin rytířům spolu s orbem z Karazhan?
Vydají se pomoci jí najít tělo její dcerky a zachránit tak malou?
Zkusí snad najít samotného rytíře Maladatha?
A dozví se někdy, proč lady Greywind orb potřebovala... a nač jej chce Scar?
A komu tedy sloužil onen nekromant, když ne Scarovi?
Co se to stalo s Ogatixem a jak strašlivé tajemství orb ukrývá, že je chráněn tak silnou kletbou?
A proč nějaký cizinec v kápi málem obětoval za Ogatixe život?
Za účast díky Flairice, Eyře, Brightshore, Ygraine, Lykourgovi, Feltalahovi, Thanalovi, Ogatixovi, Daelgarovi.
V roli Scar/Kurýr/Khiara/Faerin, scénář a spawny: myself
Za screeny díky Avelion.
Zjizvený se za vámi samozřejmě vrátí, až to budete nejméně čekat...
Eyřin tajuplný známý v kápi je pak zavedl do domu, ve kterém oba jen pár chvil dříve viděli zmizet rytířku Faerin Sunfire, o které všichni předpokládali, že temný orb ukradla.
S pomocí vzkazů, které zmačkala, a Eliho expertízy, našli ukrytý magický kruh, který Eli zduplikoval tak, aby ho mohli použít i ostatní. Za obětování kapky krve a vyslovení hesla - jména unesené dcerky Faerin - prošli otevřeným portálem a octli se na zlatém pobřeží Eversong u ústí řeky Elrendar.
Ukryti za jedním ze zlatých obřích stromů se přikrčili a sledovali dění na pláži, kde v nechutném kruhu páchnoucím nekromancií a stínem uvitala vysoká postava zahalená stínem nešťastnou rytířku Faerin Sunfire a chtěla uloupený orb výměnou za pozici těla její dcerky. Vyšlo najevo, že nekromant oddělil duši a tělo dítěte, ale duši zatím umístil do její hadrové hračky v podobě králíčka, kterou měl u sebe. Navrch nabídl informaci o místě, kde se nachází nebohý rytíř Maladath, který jí orb odeslal z Light's Hope, ale s jehož osudem prý on sám neměl nic společného.
Rytířka souhlasila a orb vyměnila za hračku. Když dostala informace, které chtěla, otočila se k odchodu, ale nekromant se rozesmál, jako by náhle změnil názor, zvedl ji stínovým kouzlem do vzduchu a začal ji rdousit.
Družina ukrytá za stromem na víc nečekala a vrhla se do boje proti mágovi. Ukázalo se ovšem, že na sebe seslal štít, na který se ani nemusel soustředit. Jeho zdrojem byl patrně kruh magie, čarovné ohně, krystal a těla obětí kolem.
Zatímco na ně povolával nemrtvé služebníky z hromad kostí a masa, Daelgar dokázal oba ohně uhasit a Flairica a Eloyn zaútočily na krystal. Jedním z hozených směrem na krystal byl nakonec i Ogatix, který to jistojistě bral za potupu.
Hněv mága se pak soustředil na něj, seslal na něj stejné kouzlo, jakým předtím odstranil Faerin - Eyřin záhadný společník v kápi se goblinovi vrhl na pomoc a za pomoci nějaké cizí magie kouzlo zničil, sám ale skončil popálený v křečích na zemi.
Porazili dvě vlny nemrtvých a páchnoucích poskoků, když se proti nim zvedla duše jednoho z čerstvých těl obětí rituálu.
Tentokrát měli víc potíží, ale v tu chvíli Daelgar zasekl černokněžníkovi do zad sekáček a seznal tak, že jeho magické obrany značně zeslábly. Kouzelníkova nezranitelnost byla pryč, spadl zpět na zem, jeho stínová podoba i ledový štít se rozplynuly a on je posledními slovy proklel, než jej zasypali vším, co měli. Na otázku, kde ukryl tělo holčičky, se jen šíleně smál.
Po boji si Daelgar dal dobře propečenou svačinku a Flairica si nechala černokněžníkův šat i ozdobný svícen. Probrali zraněné, ale Faerin i cizinec v kápi vypadali, že nejsou schopni cesty. Eloyn prohlašovala, že se musí elfka i orb vrátit do města, i kdyby to znamenalo momentální věznění, že elfové pro její dcerku a rytíře Maladatha jistě vyšlou celé vojsko. Seržant oproti tomu rozhodl, že se všichni vrátí k ošetření do keep a o dalším postupu se dohodnou s veliteli. Složil sice přísahu, že orb vrátí, ale nebylo v ní, jak brzy po nalezení se tak musí stát.
Daelgar, který mezitím orb stopil a ukryl pod svým hrudním košem, kde mu "prý dělal příjemně", ho nakonec neochotně vydal. Na seržantův povel pak Ogatix zkusil orb prozkoumat, aby se alespoň dozvěděli, proč je tak důležitý, že po něm jdou dvě různé skupiny černokněžníků i Řád. Orb se nechtěl podvolit, a tak do toho Ogatix doslova vložil vše, včetně transmutace. Několik desítek minut se pak dívali, jak goblinovi zatuhl jeho pověstný úsměvoškleb na tváři, než jim došlo, že goblin patrně zkameněl.
Poučeni kletbou elementů, odmítali se ho dotknout, až Ygraina vzala orb, Eli goblina, a na seržantův rozkaz odportil celou družinu zpět do pevnosti, kde se konečně mohli vydat na marodku a k zaslouženému spánku. Bylo těsně nad ránem a nad východním obzorem vycházelo krvavě rudé slunce.
Co tedy udělají, vydají Faerin rytířům spolu s orbem z Karazhan?
Vydají se pomoci jí najít tělo její dcerky a zachránit tak malou?
Zkusí snad najít samotného rytíře Maladatha?
A dozví se někdy, proč lady Greywind orb potřebovala... a nač jej chce Scar?
A komu tedy sloužil onen nekromant, když ne Scarovi?
Co se to stalo s Ogatixem a jak strašlivé tajemství orb ukrývá, že je chráněn tak silnou kletbou?
A proč nějaký cizinec v kápi málem obětoval za Ogatixe život?
- Galerie 3.části eventu:
Za účast díky Flairice, Eyře, Brightshore, Ygraine, Lykourgovi, Feltalahovi, Thanalovi, Ogatixovi, Daelgarovi.
V roli Scar/Kurýr/Khiara/Faerin, scénář a spawny: myself
Za screeny díky Avelion.
Zjizvený se za vámi samozřejmě vrátí, až to budete nejméně čekat...
Anonymní- Anonymní
Slzy Fénixe
Mé jméno je Eynor Sunhand-Astrae.
Diktuji tyto zápisky, protože nemám ponětí, jak se vyvinou věci příští, jako již tolikrát... jenže nyní je situace zcela mimo mou kontrolu.
Je to sotva pár dní, co se po téměř ročním spánku probudila v lazaretu Flairica Amberdusk, která mi svěřila, že důvodem jejího procitnutí byl předmět, který jsme marně hledali, a který jí měl vrátit alespoň částečně její zdraví a sílu.
Naše oddíly ho nedokázaly najít, protože předmět získal někdo jiný, kdo se jím pokoušel manipulovat.
Ohledně povahy a původu předmětu mi poskytla vysvětlení, o kterém jsem se zavázala navěky mlčet.
Věc se ovšem má tak, že jí zbývají sotva dva měsíce času, než bude na jeho získání příliš pozdě. Umírá, protože byla oddělena od zdroje své magie, na který je naladěna stejně jako většina krvavých elfů na Sluneční Studnu.
Kázala jsem vyslat několik nových oddílů, které měly předmět zajistit, s ohledem na směr a vzdálenost, kterou mi Flairica označila na mapě Východních Říší, ale hraničáři i mágové se vrátili s nepořízenou.
Včerejšího dne do pevnosti prý zavítal elf dvorného vystupování a oslňujícího charisma, doprovázený skupinou poutníků. Představil se jako lord Icarion, následovník Fénixe a jedno z jeho dětí.
Přišli pro Flairicu, jakožto proroky vyvolené vtělení fénixe, kterého uctívají. K překvapení posádky s nimi po krátkém rozhovoru Flairica dobrovolně odešla a nechala všechny své světské statky zde v pevnosti.
V jejím deníku byla k nalezení jediná nezašifrovaná věta, naznačující, že tihle elfové z města mají předmět, který je pro ni životně důležitý.
Zvědové, kteří za ní byli vysláni, hlásili, že se celá skupina k elfce chová jako k vyvolené světici, a že ji ubytovala v jednom z nejskvostnějších paláců ve městě, kde se jí chodí klanět zástupy.
Nebyli jsme informováni o existenci takového kultu, ale snad nám odpoví spojenci v řadách Krvavých Rytířů či Relikviáře. V nejbližších dnech bude do města vyslána skupina zvědů a diplomatů, schopných jednat se zástupci autorit i v utajení.
Další záznamy ponechám na zprávách zvědů, kteří byli na misi vysláni.
Za dva týdny dosáhne můj syn svého prvního roku života... již tak dlouho jsem ho nemohla sevřít v náruči.
Kéž Slunce září na Elrendar a vede bezpečně kroky mé lásky po spletitých stezkách osudu.
Eynor Sunhand-Astrae, Lady Elrendar Keep
- Lord Icarion a Flairica:
Příběhová linie Slzy Fénixe začíná toto pondělí večer. (27. 7. 2015)
Anonymní- Anonymní
Jmenuji se Aerin Windsong a sepisuji toto hlášení z mise v Quel'Thalas, na kterou jsme byli vysláni z rozkazu lady Sunhand.
Cílem mise bylo setkat se s Flairicou Amberdusk a zjistit, co se skrývá za tajemným kultem, kterému propadla řada obyvatel Silvermoon i Eversong. První úkol se nám nepodařilo splnit, druhý jen částečně, pátrání v Eversong bude dále pokračovat.
Po příchodu do města jsme byli zaskočení změnami na některých místech a nárožích: praporce s fénixem nahrazující standarty města vlály i z oken soukromých rezidencí, planuly slavnostní hranice, byly vztyčeny sochy elfí kněžky obklopené plameny a ohnivými orby. Na několika místech se shromažďovali občané města a provolávali slávu Vyvolené, či se dožadovali, aby jim byla ukázána a požehnala jim.
Dala jsem rozkaz nenápadně se vmísit do davu, zjistit co nejvíce a nevyvolat nepokoje. Bílý kapitánský plášť a elrendarský tabard není na tohle zrovna nejlepší, proto jsem se sama držela stranou a pozorovala jednání ostatních.
Rytířka Sabra Firemane, která nedávno pomohla Elrendaru se získáním několika informací a kontaktů z Řádu, se na rohu ulice do krve hádala se svým pobočníkem Kianelem, který se podle všeho rozhodl opustit Řád a stát se členem Kultu. Po hádce rozhněvaně opustila nároží a bývalý rytíř se zapojil do davu, který se skandováním dožadoval ukázání Světice.
Na terase nad námi se pak objevil ten, kterého Daelgar označil jako lorda Icariona, tedy toho, kdo odvedl Flairicu z Elrendar Keep. Vybral si ze shromáždění několik vyvolených, kteří měli povolení vstoupit nahoru k němu. Eliendir, Taharis, Daelgar a Avianna se chopili příležitosti s ním jednat a zkusit se dostat k Flairice. Ostatní se zatím pokoušeli dozvědět víc od civilistů shromážděných dole.
Vyvolená inkarnace fénixe je prý držena v rodovém paláci rodu Sunrain, v komnatách samotného lorda Icariona, jehož je ctěným hostem. Lord pořádá schůzky s pohlaváry města a zasílá štědré dary na účty akademie, sirotčince, lazaretu i chudobince. Chová se příkladně a lid ho prostě miluje. Jediný, kdo má vůči němu a jeho kultu velice negativní postoj, jsou Krvaví Rytíři.
Vyvolenou ukazuje zástupům za úsvitu a západu slunce a slibuje šťastné zítřky, ve kterých získá národ stejnou slávu, jakou měl před První válkou.
Skupina, která hovořila s lordem Icarionem, se po čase vrátila s nepořízenou: nedovolil jim setkání s Flairicou, která prý spala, unavena po banketu s Grand Magistrem Rommathem. Dva z nich přijali jeho nabídku vstoupit do Kultu: Taharis a Eliendir. Rozhodnutí, zda jim pokus o inflitraci schválit, nechávám na lady Sunhand.
Zástup zklamaný tím, že dnešního dne již Vyvolenou nezahlédne, se rozešel... teprve pak jsme si všimli elfa, kterého nám v Keep Hawke popsala jako spojku. Seděl na schodech stranou od davu a pokuřoval dýmku. Poskytl nám informace o minulosti lorda Icariona, který prý byl z vůle otce členem Řádu, dlouhodobě vyslaným na misi v Outlandu. Když měl být na vlastní žádost přeložen zpět do Silvermoon, byl viděn, jak se svou jednotkou odchází Temným Portálem zpět do Azerothu, ale pak jeho stopa zmizela. Po několika měsících marného pátrání byl prohlášen za mrtvého, i když se s tím jeho otec odmítal smířit. Pak náhle, týden poté, co jeho otec spáchal sebevraždu skokem z terasy rodového sídla, se mladý lord Icarion objevil zpět ve městě a hlásal svou cestu vroucí lásky a znovuzrození, cestu fénixova ohně, ve kterém jsou si všichni rovni.
Po několika pošetilých dotazech od Daelgara a přihlížejícího trola se naše "spojka" zvedla s tím, že jeden z jeho "Bratří" zkusil kult inflitrovat a je připraven nám říci více, ale ne zde ve městě. Odešel a cestou se otřel o našeho zakukleného a potetovaného spojence, který se představuje jako Fel. Ten u sebe vzápětí našel zmačkaný vzkaz s místem v Eversong, na které nás slíbil dovést.
Již před branou jsme na mostě do Eversong byli opět konfrontováni s rytířkou Firemane. Pokusila se zjistit, co víme o Kultu a Flairice, kterou označila za osobu pochybné minulosti a ne za světici. Pak naznačila, že Řád se snaží vlivu kultu ve městě zamezit svými vlastními způsoby. Také to, že nyní vyšetřuje sérii záhadných vražd ve městě a Eversong, kdy je místo oběti nalezena vždy jen hromádka popela. Jako příčina smrti je prý označeno samovznícení. Vyjádřila obavu, že její bývalý pobočník Kianel může záhy dopadnout stejně, pokud do něj nedokáže vtlouci trochu rozumu, a rozběhla se podat hlášení lordu Bloodvalorovi.
Celý Kult náhle jako by dostal nový odstín červené. Samovznícení? (doplnit, co o tomto jevu ví mágové nebo léčitelé pevnosti)
Následovali jsme Fela do budovy za Severním Sanktem, kde měl čekat falešný člen Kultu. Dvojice elfů před domem vypadala překvapeně, že nás jde na schůzku tolik, ale potvrdila, že je naše spojka v bezpečí uvnitř a odemkne jen na správné znamení.
Tehdy jsem si všimla, že pode dveřmi se line kouř. Kování dveří bylo natolik rozžhavené, že jsme je museli vykopnout... místnost byla jedno ohnivé peklo, plná hustého dýmu a pachu páleného masa a látek.
Za pomoci Eliendirovi magie a vody z nedaleké říčky jsme uhasili dost na to, aby Eli, obklopený ledovým štítem, a Ygraine, v promočené zbroji a kryjící se štítem, mohli proběhnout dovnitř.
Vzápětí začal strop budovy, poškozený žárem, praskat.
Ven se dostali na poslední chvíli, než se strop budovy zřítil, nesli v dlaních hrst žhnoucího popela, která prý ještě před pár okamžiky měla podobu hořícího elfa, jenž vyslovil pouze slovo "Icarion", než se rozpadl na hromadu prachu a kostí na své planoucí posteli. Podle jejich tvrzení to prý vypadalo, že elf sám byl zdrojem požáru, který zničil celý vnitřek domu. Vyděšená dvojice elfů venku, která nám předtím marně pomáhala s hašením, se zapřísahala, že neviděla k domu přijít nikoho jiného, než posla a nás.
Nařídila jsem přeskupení, očistu a léčbu spálenin v pevnosti. Eliendir, který otevřel portál do Elrendar, byl rozrušen faktem, že nedokáže určit druh kouzla, které elfovu smrt způsobilo. Pro další postup žádám přímé rozkazy od lady Sunhand a konzultaci s mágy Arcana. Kéž Slunce chrání Elrendar i Quel'Thalas.
Dne sedm a dvacátého, sedmého měsíce, rok po pádu Krále Lichů,
kapitánka Elrendar Keep, Aerin Windsong.
kapitánka Elrendar Keep, Aerin Windsong.
- Galerie minulé části eventu:
Tímto svolávám hráče, kteří se v minulé části rozhodli inflitrovat kult, na středu, 29.7.2015 večer, a vřele zvu i další hráče k pátrání po Eversong na čtvrtek 30.7.2015 večer.
"Vyvolenou" osobně můžete IC potkat od soboty dále (na sobotu plánujeme hostinu u lorda Icariona v Silvermoon), protože se Flairica OOC vrací domů teprve o víkendu.
Meze pro RP týkající se kultu se nekladou, pro případné info se obraťte na mne, Feltalaha a později Flair. Autoři eventu jsou oni dva.
Děkuji za účast všem (Taharis, Feltalah, Avianna, Ygraine, Lykourgos, Rokentrol, Greshi, Daelgar, Lith..něcoasi Tarv), včetně náhodných kolemjdoucích, netušila jsem, že se tam objeví hned 12 osob najednou. Díky Avelion za super screeny. Díky za trpělivost s čekáním na to, než nacvakám příkazy. Zároveň se tímto omlouvám těm, které jsem zapomněla v závěru portnout do Elrendar, protože neměli partu s Elim, došlo mi to až po odlognutí. Těším se na další RP
Anonymní- Anonymní
Strana 5 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
:: Elrendar Keep forum :: Elrendar
Strana 5 z 6
Povolení tohoto fóra: