Dění v roleplay
:: Elrendar Keep forum :: Elrendar
Strana 6 z 6
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Dění v roleplay
Hlášení z infiltrace kultu Dětí Fénixe
*Trochu pomačkaný narychlo psaný dopis*
Zpráva o průběhu mise s cílem infiltrovat kult Dětí Fénixe:
Já a Eliendir Dawnsong jsme se dostali dopis, který nám řekl kdy a kam máme dorazit, pokud chceme vstoupit k Dětem Fénixe (přihlášku jsme podali při předchozí misi do města). Po příchodu jsme dostali róby a první úkol. Naším úkolem bylo zařídit, aby se tanečnice v oblíbeném městském podniku neoblékaly tak odvážně. K naší skupině se připojili Kianel Lianari (bývalý člen řádu Krvavých Rytířů) a neznámá elfka, chtěli se také přidat ke Kultu.. Po neúspěšném vyjednávání v klubu se dříve zmíněná elfa rozhodla klub zapálit, aby vyhnala tanečnice ven, kde se budou muset obléknout.
Tento čin potvrdil, že členové řádu jsou naprosto zfanatizovaní.
Po návratu jsme dostali za úkol chodit po městě, pomáhat lidem a obracet je na víru ve fénixe.
Mezi tím provedla krvavá rytířka Sabra Firemane razii v sídle Kultu a zabavila jim veškeré finanční dokumenty. Sabra znala Kianela, několikrát se ho pokusila přesvědčit, aby odešel a vrátil se zpět k rytířům.
Poté přišel náš poslední úkol, který měl prokázat naší věrnost řádu. Byla to vražda Sabry Firemane, krvavé rytířky která dělala Kultu dusno.
Eli nás však předběhl, a rytířku upálil kouzlem.
Mám podezření (doufám) že to bylo předem domluvené a že šlo pouze o iluzi, ale nemám pro to žádný důkaz. Po tomto kousku Eli skončil zatčen městskou sráží, ale umožnil mi tím přesvědčit Kult, že jsem na jejich straně. Jako odměna nám bylo přislíbeno setkání s Flaricií a byl jsem přijat do Kultu. Infiltrace tedy byla úspěšná.
P.S. Rád bych podal stížnost na chování Eliendira Dawnsonga na misi. Je nezodpovědný a naprosto nehledí na následky svých činů. Není to poprvé co se u něj s tímto chováním setkávám.
Rekrut Taharis Victus
- Galerie minulé části eventu:
Autoři screenů: Avelion, Thanalos
Naposledy upravil Eynor dne Thu Jul 30, 2015 3:10 pm, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Dodána galerie)
Anonymní- Anonymní
Pátranie v Eversong
Správa pre Ranger Generala Brightwing
30. dňa 7 mesiaca, rok po páde LK
V posledných týždňoch sa potykáme zo zvýšeným počtom menších požiarov na celom území Eversong, no hlavný dôvod, prečo vám píšem, pane, je hraničiar, ktorého sme vyslali ako špeha do Kultu a ktorého na poslednú chvíľu zachránili Krvaví Rytieri potom, čo ho tí kultisti odhalili.
Včera som dostal správu od posla, že sa niečo deje vo Fairbreeze, potom sme mali nečakanú návštevu z Elrendar. Vyzerá to, že aj oni pátrajú po informáciách. Po krátkom rozhovore z ich veliteľkou som ich zaviedol k už vtedy nebohému hraničiarovi, kde sme po príchode videli len dozrievajúci popol.
Útočník sa buď prešmykol cez všetky stráže alebo vedel lietať.
Neskôr som ešte dostal správu od ich kapitánky, že ten kult bol verbovať aj vo Fairbreeze a v Scorched Grove potom narazili na ohnivé psy a priechod do pláne ohňa, ktorý naštastie uzavreli.
Iralius Sunleaf, dočasný kapitán
Za screeny díky Avelion, jsou super.
Za účast díky všem: Daelgar, Avianna, Feltalah, Lykourgos, Taharis, Lith(něco!... už si to musím napsat) + scénářovky Iralius, Aerin
Nezapomeňte, dnes, tj. neděle večer po 20h, hostina u lorda Icariona, na které bude i Flairica.
Naposledy upravil Eynor dne Sun Aug 02, 2015 2:41 pm, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Dodána galerie)
Anonymní- Anonymní
Večera u loda Icariona
Sprava pre kapitánku Windsong
Dnes som sa spolu s ďalšími členmi kultu zúčastnil slávnostnej hostiny poriadenej lordom Icarionom. Na stole bola taká kopa jedla, že chudým by stačila aj na mesiac. Mäso, ryby a iné pochúťky, aké si viete predstaviť, sladké či slané. V miestnosti sa tiež nachádzali aj niektoré významné osoby z mesta.
Ja osobne som mal to šťastie obsluhovať Lorda Icariona a takzvanú Vyvolenú. Všetko prebiehalo celkom kľudne, aj keď sa reč stočila na nedávnu vraždu Sabry Firemane a samovznietenia v Eversong, no lord Icarion na to bol pripravený a ladne sa zo všetkého vyhovoril.
Tiež spomenul hnev fénixa, ktorý vraj zasiahne každého zradcu kultu.
Lord iIcarion tiež vyhlásil, že sa všetky deti fenixa čoskoro vydaju na svatu cestu, ktora im na konci prinesie spasenie a bude znamenat prichod fenixa na tento svet.
Moje obavy o vlastný život rastú každou ďalšou minutou, ktorú tu musím stráviť.
Chcel by som dalej oznámiť, že sa mi podarilo nadviazať kontakt s Flairicou Amberdusk, keď sa lord Icarion neplánovane vzdialil s lady Greywind.
Flairica mi za tú chvíľu predala informácie o tajomnej zahalenej žene, ktorá vraj pravidelne navštevuje komnaty lorda Icariona, hlavne v nočných hodinách, a tiež lokalitu, kde by sa malo skrývať jej ohnivé zlato: Sunsail Anchorage.
Ak by to bolo možné chcel by som sa tej mise zúčastniť.
Budem čakať na tom najbezpečnejšom mieste v meste.
Taharis Victus
PS. Pre pobavenie prikladám ešte zopár drbov, čo som počul ráno v meste
- drby:
- Hovorí sa, že slušní vrahovia chodia dverami a vždy zaklopú predtým, než vstúpia.
Tiež sa hovorí, že bohužiaľ už vymreli.
Hovorí sa, že ak chcete mat modernú slávnosť či hostinu musíte mat na balkóne zvracajúceho goblina.
Hovorí sa, že krvaví rytieri nevedia stolovať a etiketa im nič nehovorí.
Hovorí sa, že krvaví rytieri majú vo väzení jednu celú plnú nahých elfov.
Hovorí sa, že v meste vyhorel obľúbený nočný klub pre pánov a jeho tanečnice sa teraz musia živiť na ulici.
Hovorí sa, že majiteľka klubu zmizla v Ghostlands s neznámym nemŕtvym.
- Spoiler:
- V Taharisovej neprítomosti napísal Thanalos
Za screeny díky Avelion.
Za účast Engiee, Elimu, Flairice, Taharisovi, Daelgarovi, Kianelovi, Aeraně, Ogatixovi, Eloyn, etc.
A za scénářovky se předvedli: Icarion, Maladath, Khiara
Záhad kolem Vyvolené přibývá. A co je tajemným Hněvem Fénixe? Snad se dozvíme více toto úterý (4. 8. 2015) večer. Jste zváni do Eversong, ať jako členové výpravy, či náhodní kolemjdoucí.
Naposledy upravil Eynor dne Mon Aug 03, 2015 10:38 pm, celkově upraveno 3 krát (Reason for editing : Přidána galerie)
Anonymní- Anonymní
Honba za ohnivým zlatem
Spojka, tedy rekrut Taharis Victus, nejen nenechala vzkaz, ale nebyla k nalezení na žádném z míst, které Taharis prozradil spojencům.
Podle tvrzení servírky i podivné obsluhy z městských lázní, se má takový fešák určitě dobře.
Jel na výlet a je v dobrých rukou Kultu...
Ale i další osoby z města se začaly ztrácet... kněžka Fyalenn skončila v lazaretu prohlášena za šílence a její místo převzal kněz Tyrael. Mnoho elfů opustilo Silvermoon portálem vedoucím do Tirisfal, aby se vydali na posvátnou pouť, kterou mají dokončit jen ti skutečně silní a hodní požehnání Fénixe.
Po té, co kapitánka Windsong zjistila možný Taharisův osud, nevěstící nic dobrého, odpojila se od oddílu, aby si vyžádala pomoc u vojenských složek města.
Velení mise od té doby převzal seržant ThanalosDawnspear, cíl se zdál snadný:
Dojet do Sunsail Anchorage a vyzvednout tam Flairičino ohnivé zlato, kterým ji vůdce kultu vydíral. Jenže věci se zřídka stanou tak, jak plánujeme...
- Hlásenie pre kapitánku Windsong:
Po vašom odchode sme sa urýchlene premiestnili pred mestskú bránu, nasadli na zvieratá a vyrazili k prístavu Sunsail.
Zosadli sme dosť ďaleko aby nás nepriateľ nespozoroval a priblížili sme sa bližšie.
Medzi časom sme si všimli horiacich lodí v prístave.
Pred vchodom sme narazili na popáleného dragonhawka z Elrendaru, čo mi prišlo celkom čudné.
Vnútri boli útočne naladení kultisti, ktorých sme zneškodnili, a ohnivý elementál, ktorý bol zneškodnený v rieke za pomoci cestovateľa Kechiho.
Na ceste na vrchol sme narazili okrem ďalších kultistov aj na ohnivých golemov. Litheliin bratranec sa celkom osvedčil, keď nás ochránil pred žiarom.
Na vrchu veže sme sa stretli zo zahalenou kultistkou, ktorej oheň vôbec nevadil. Počas boja sa nakoniec zmenila na fénixa.
Myslím, že ona bude za tými vraždami v meste a Eversong.
Po jej smrti sme na mieste našli truhlicu a Sabru Firemane, ktorá podľa vlastných slov sama pátrala po kulte.
Čo sa týka truhlice, tá bola opatrená ohnivým kúzlom, tak som ju nechal previezť do pevnosti mágom. Nakoniec vysvitlo, že v truhlici nič nebolo a celé to bola jedna veľká pasca.
Osobne by som chcel ešte vyzdvihnúť prácu tímu: Veline, Ygraine, Eloyn, externisti Kechi a AlathaesSeržant Thanalos Dawnspear
- Zpráva pro seržanta Dawnspear, t.č. Silvermoon a okolí:
Kopii předat velení pevnosti.
4. dne 8. měsíce rok po pádu LK, Sepulcher v jižním Silverpine
Pohybuji se s oddílem farstriderů vedených kapitánem Iraliem Sunleaf souběžně s procesím elfů sloužících kultu Dětí Fénixe.
Nebyl problém dostihnout jejich zadní řady - mají s sebou i slabší jedince, kteří je zpomalují a patrně budou časem ponecháni vzadu. Důrazně žádám o vyslání léčitelů a mágů na pomoc těmto elfům!
Jejich zástup čítá celé stovky zfanatizovaných ve věku od dětí po starce, doufajících v nový ráj a vykoupení, ale dosud jsem v něm nespatřila Taharise, ani nezjistila jejich cíl, pokračuji proto dále na jih ve snaze zastihnout čelo celého procesí.
Snad na něm bude lord Icarion osobně.
Opuštění se na jejich přítomnost netváří nijak chápavě a mám obavy, k čemu ještě dojde, až budou elfové míjet Southshore a Hillsbrad. Už jednou zde národ narazil na rasismus a pokus o vyhlazení.
Další hlášení podám z Tarren Mill. Anu belore dela'na!
Poznámka na okraj:
Seržante, proveďte před další akcí inspekci, revizi a zařiďte si u rekrutů disciplínu!
Jestli ještě někoho z nich uvidím na akci nevybaveného a bez tabardu, půl roku se nevyspí na zádech!Kapitánka Aerin Windsong
- Dopis s pečetí Řádu:
K rukám Lorda-Rytíře Bloodvalor a Lorda-Regenta Therona
Dne 4. měsíce 8. rok po pádu LK, Silvermoon
Lorde, Výsosti,
předně mi dovolte žádat milost a ospravedlnění pro elfa, který byl zatčen za mou údajnou vraždu na Farstrider Square.
Když mne tento Eliendir Dawnsong varoval, že jsem byla označena za cíl Kultu Dětí Fénixe, určený k odstranění, přistoupila jsem na jeho plán, nechala ho seslat iluzi ohnivého kouzla, rozsypat popel a použít teleport, který mne přenesl před brány Elrendar Keep. Jsem naživu a není vinen ničím, než snahou zmást Kult.
V pevnosti jsem si půjčila dragonhawka a vracela se zpět do Eversong, abych využila své údajné smrti a pokračovala nerušeně v pátrání po praktikách Kultu a původci série vražd dosud označovaných jako "samovznícení".
Nedaleko Spáleného lesa jsem narazila na ohněm zničenou krajinu, sledovala jsem stopy požáru až k Sunsail Anchorage, které bylo proměněno k nepoznání: budova byla v plamenech a horní patro připomínalo výheň kovárny, byl zázrak, že se nezřítila klenba. Jako by na místě existovala průrva do Plání Ohně.
Že v tak horkém prostředí jsou živé bytosti a nejen ohniví ementálové, jsem zjistila ve chvíli, kdy jsem se přiblížila na dosah jejich kouzel - srazili mne ze sedla dragonhawka a vzápětí jsem se ocitla v moci zahalené osoby, které vedla několik pološílených elfů chráněných štíty z živoucího plamene, jimž podobné jsem naposledy viděla používat krále Anasteriana, buď mu Slunce milostivo.
Osoba ukrývající se pod kápí byla patrně tou samou, o které měl Řád zprávy z města - bytost pravidelně v nočních hodinách navštěvující terasu sídla lorda Icariona, vůdce Dětí Fénixe.
Okamžitě mne identifikovala a vyjádřila nespokojenost s tím, že jsem stále naživu, uvěznila mne jedním ze svých kouzel a chtěla zjistit, co vše vím o Kultu. Nedostala se daleko, protože dolní patro budovy napadla jednotka Elrendarských hraničářů, kterým vděčím za život... i za to, že má mysl zůstala v celku.
Porazili kultisty a vyvolané elementální bytosti, zahalená pak ovšem povolala na svou stranu několik fénixů a vršek budovy se otřásl explozí. Když se rozptýlil dým a oni se zranění posbírali o poschodí níž, zjistili, že její ohořelá kápě patrně celou dobu neskrývala skutečné elfí tělo - namísto ní byl fénix velikostí srovnatelný s Princovým Al'arem. Za kombinace chytrosti, ohnivé, ledové magie a abjurace jejich léčitele pak porazili i tuto její podobu a její popel rozmetali do vod zátoky Slunečních plachet, aby se nemohla po způsobu fénixů vrátit.
Vzali truhlu, kterou na místě žena-fénix strážila, dostali mne z moci poutacího kouzla a opustili jsme urychleně nestabilní budovu.
"Elfka" či "fénix" se mi za krátkou dobu mého zajetí pokusila dostat do mysli a ukázala mi tak i část té svojí.
Lorde i Výsosti, jsem si jista, že pachatelem záhadných vražd byla rozhodně ona, stejně tak původcem tajemného "Hněvu fénixe", který měl postihnout každého, kdo se rozhodl Kult opustit.
Se zadržením věcí a těl kultistů ze Sunsail anchorage máme nyní dost důkazů k tomu, abychom konečně udeřili na Kult Dětí Fénixe ve městě přímo, proto žádám povolení k domovní prohlídce rezidence Lorda Icariona a razii všech center Kultu v Silvermoon a Eversong.
Stejně tak žádám o oficiální výnos vlády, který označí Kult za nelegální a zároveň vysvětlí civilistům jeho pravou tvář.
Při záři Slunce, co jsem viděla v myšlenkách té bytosti, bylo strašlivé.
Vzpomínky na cestu z Outlandu po boku jejího milého Icariona, která skončila mučením v hlubinách pod Černou Horou a její smrtí.
Teprve po ní přišlo znovuzrození, jak své bytí ve stavu neustálých muk a touhy po pomstě nazývala.
Mám důvody k nejhorším obavám: lord Icarion chce stejné znovuzrození dopřát všem, kteří s ním vyšli na svatou pouť z města. Důrazně žádám o vyslání jednotek, které jeho úmysly překazí. Je zde ale riziko, že ho pomatení věřící budou bránit, a jsou jich celé stovky.Podepsána Rytířka Sabra Firemane
Kopii zaslat k rukám seržanta Dawnspear, Elrendar Keep.
Přikládám kopii listu, který jsem nalezla v pozůstalosti lorda Sunraina, otce Icariona, předtím, než se mne Kult pokusil odstranit.
- Zabavený dopis adresovaný lordu Sunrain:
- Nie otče, ako som ti písal už v minulom liste a v liste predtým, nezaujíma ma akú významnú či bohatú elfku si pre mňa našiel, aj tak si ju nezoberiem.
Kopa vecí sa zmenila, odkedy som odišiel z mesta do Outlandu.
Stretol som tu jednu elfku, ktorú ti predstavím keď sa stretneme. Volá sa Andrasté a ja si zoberiem jedine ju.
Už som ju stihol požiadal o ruku a ona súhlasia.
Keď sa vrátime do mesta budeme mať svadbu s tvojím požehnaním - alebo bez neho.Tvoj syn, Icarion Sunrain
Eventu se (byť chvilkově) zúčastnili: Corin, Lithelia, Aerin, Sabra, Thanalos, Ygraine, Alathaes, Eloyn, Kechi, Veline, Andraste, díky za RP
Zvu vás na pokračování: čtvrtek 6. 8. 2015 večer, Elrendar Keep -> Tirisfal -> Hillsbrad.
Tentokrát vhodné i pro menší levely.
Pokud máte zájem zahrát si scénářovku Opuštěného či člověka z Hillsbrad nebo kultisty, obraťte se na Thanala.
- Galerie poslední části eventu:
Screeny: Eloyn, Eynor/Andraste
Anonymní- Anonymní
Slzy fénixe - Ogatixův POV
Ogatixovy zápisky, Azerothské datum šestej den vosmýho měsíce, rok po pádu nějakého LK. (Vážně, kdo tenhle stupidní kalendář používá? Měli byste přejít na goblinský kalendář. Má dvacet měsíců a z každýho měsíce na vás pózuje kozatá goblinka.)
Šli jsme hledat všechny ty pošahance z toho ohnivýho kultu. Nemuseli jsme daleko, přes celý Silverpine šlapaly roztáhlé skupiny poutníků, všichni úplně mimo, špinaví a vyhladovělí. Fakt jsem jim nezáviděl. Jeden ale byl o něco chytřejší, protože ten se nějak vzpamatoval a přešel k nám, aspoň na chvíli.
Někde v části lesa (nejsem mapofil, neměl jsem vůbec páru, kde to jsme, když se tam nedá nic střelit) stála stará polorozpadlá farma plná worgenů. Víte, co jsou worgeni? Takoví psi, co jen smrdí, štěkají a serža Thanalos to není. No a před tou farmou bylo spousta krve. Spousta. Celý kaluže, no nedělám si srandu. Ve stodole tý farmy se cpal worgen bandou elfů, co byli dost blbí na to, aby tam vlezli. Nebo je tam možná zatáhli, co já vím. Někdo sestřelil worgena a šlo se zachraňovat zbytky. Jen jsem to viděl, musel jsem ven, páč elfové zevnitř vypadají vážně hnusně, fujtajksl. Eloyn se ale očividně v hrabání v těch zbytcích vyžívala. Já věděl, že je trochu trhlá, ale toto. Mimochodem, nejsem si tím jistej, ale Daelgar tam možná nabral nějaký náhradní díly. Já se o ty roztrhané nestaral, měl jsem moc práce s tím, nabírat krev z kaluží do sáčků, ať je co transplantovat.
Když už toho měli všichni dost, mohli jsme jet dál. Já se vecpal k Hawke na motorku. (sorry, Daele, že jsem ti zabral flek) Jeli jsme a jeli a najednou začalo cosi mrňavého na obloze hejkat, vzduch se naplnil nějakým hnusem práškovatým a…chrrrr.
Pardon, usnul jsem. Vzbudila mě až facka. Všichni okolo nás chrápali, krom pár chytráků, co se toho plynu, či co to bylo, nenadejchali. Hawke usnula taky a její čuprčopr skončil metr ve vzduchu, tedy ve stromu. Jen jsem si protřel očka, začala na nás hejkat nějaká černá polonahá elfka s kápí, červenejma očima a zombíkama za zády. Tady očividně někdo moc hulil. Ostatní se s ní začali diplomaticky bavit, zatímco já, Hawke a Thanal jsme tahali čuprčopra ze stromu. Měl několik promáčklých plechů, ale nic, co by nespravilo pár ran medvědí kostí. (Poznámka: motorka po zbytek cesty divně rachtala, pak se na to budu muset kouknout. Absenci brzdové kapaliny vem čert, ale z toho rachotu mě bolela hlava.) S tou křiklounkou se nakonec někdo dohodl, takže se jelo. Na cestě leželo víc maniaků, víc fanatiků, všichni chrápali, všude ten prach, nuda… z toho by jeden usnul…zase.
V Hillsbradu (řeknu vám, Huilžbret by znělo mnohem líp) už taky pár těch zmagořenejch následovníků ohnivé slípky bylo. Pamatujete si na toho elfa, co se přidal k nám hned na začátku? Tak na něj začalo volat nějaké škvrně: „Tátí, tátí!“ Šok! Bylo to jeho dítě! To ste nečekali, co? Vy šmíráci, co mi čumíte do zápisků! To děcko povídalo, že mu unesli maminku (ano, to byla manželka toho našeho elfa, jak von se jen jmenoval? Něco od M nebo tak ňák. Všechny elfský jména zněj stejně.) Čili fajn, změna plánu, jelo se na farmu, kam měla ta jeho žena jít s pár dalšími pro jídlo. Stopro kradli a stopro je chytili, blbce.
No a ne? Dojeli jsme na tu farmu a já musel hned blejt, protože ta motorka děsně rachotila a Hawke terénem vážně nejezdí nějak šetrně. Ale bingo! Z toho, co sem mezi dávením zaslech, ten farmář je chytil a držel je ve svým domě, dokud nevymyslí, jak je popravit. (Určitě si chtěl vymyslet nějakou lahůdku, třeba vhození do žumpy.) Nevím teda, co na něj zkoušeli, ale hned, jak se žaludek uklidnil, (nebo už taky nebylo co zvracet, to je taky možnost) tak se ten trotl Eli rozjel přímo na cosi velkého jak Gallywixovo ego, asi yetti to byl. Věděli jsme, že je tu průšvih jako vrata, tak jsme mu šli pomoct. Kdyby k němu aspoň jel sám, ale on do toho musel zatáhnout i Engiee. (mimochodem všechno nejlepší k zasnoubení) Nějak se mu povedlo vylákat toho yettiho na útes a pak už jen stačilo ho shodit. (Shodil jsem ho já kouzlem, jasné? Kdo říká něco jiného, je nepřítel státu Zippyland!) Ten pád samozřejmě yetti nedal a pošel na syndrom pádu z velký vejšky. Farmář měl radost, tak pustil elfy. Elfové měli radost, protože mohli jít. A Daelgar měl radost, protože si během boje nerušeně nadojil plný klobouk mlíka, které recyklovaně pil. (Myslete zeleně! Kecám.)
Od osvobozených elfů jsme se dozvěděli ještě jeden špek. Taharisovi se v kultu očividně přestalo líbit, tak ho uctívači ohnivé slípky poklidně propustili. (To byl sarkasmus, jestli ho nepoznáte.) Odvlekli ho k Veledíře (Smiřte se s tím, zní to mnohem líp, než Dalaranský kráter a rozhodně to je trefnější.) kde mu postavili takovou malou roztomilou hraničku, na které ho chtěli rituálně upálit. Přišli jsme tak, jak je naším zvykem, pozdě, ale ne zas tak moc. Vypadalo to nějak takhle: Banda povraždila fanatiky, já hasil hranici, Engiee skočila rozverně do ohně pro Taharise, (tomu říkám vzít přísloví „Dát za někoho ruku do ohně“ na další levl) a Eloyn ho pak tak nějak ošetřila. Ale na to, že měl popáleniny prvního a druhého stupně byl celkem v pohodě, jen nadával jako špaček a sháněl svoje věci. Z nějakého důvodu je ti kultisté táhli s sebou, asi aby bylo do čeho nasypat popel.
Tak za půl hodiny jsme dojeli do Tarren Millu, kde teď chrápeme. Brounoc, budoucí Ogatixi nebo šmíráku, který tohle čte.
Za účast poděkujme: Thanalosovi, Hawke, Eloyn, Engiee, Lykourgosovi, Taharisovi, Althaelasovi (jestli jsem se spletl ve jménu, promiň, máš ho složitý), Daelgarovi a Ogatixovi (To su já)
Za scénářovky poděkujme: Taharisovi, Astrae a Girkonovi (To su taky já)
Za screeny poděkujme: Ave a Eyny
GM podpořilo: Ano, podpořilo…díky Eyny
Také vás tímto zveme na pokračování v neděli večer, začíná se v Tarren Millu, Hillsbrad Foothills
- Jak sedět v dopravním prostředku jako profík:
Anonymní- Anonymní
Slzy Fénixe - Honba za ledovým srdcem
- Zpráva pro seržanta Dawnspear - Hillsbrad:
- Tarren Mill, den 6. osmého měsíce rok po pádu LK
(kopii předat velení Elrendar Keep a ranger-generálovi Brightwing)
Zdržela jsem se v Sepulcher pomocí farstriderům z města při osvobození elfů, které věznil psychopatický Opuštěný jako materiál na laboratorní pokusy.
Během akce se vyskytla úžasná možnost pozvat na střeleckou soutěž do pevnosti hraničáře z Eversong a jednou provždy tak rozhodnout starý spor, kdo je mezi střelci lepší, zda bílé tabardy, nebo zelenáči z města. Takže na to pomalu připravujte posádku, běda, jak mne zklamou!
Po Taharisovi dosud ani stopa.
Dnešního rána jsem dorazila do Tarren Mill, které je plné elfích poutníků. Místní ochrana i infrastruktura selhávají a v krčmě došly zásoby - hraničáři z města si převzali dohled nad osudem poutníků a já pokračuji dál.
Od ranger kapitánky Areiel jsem zaslechla, že se zde stavila družina Elrendarských.
Nikdo ale neměl zdání, jestli s ní byl i pohřešovaný rekrut Taharis, nebo ne. Následně prý odcestovala na sever do Alterac.
Žádám vysvětlení a vaše hlášení, seržante!
Další zprávu odešlu z Arathi.
Pokoušet mou trpělivost je jako dráždit hada bosou nohou, Zlomený meči!Kapitánka Aerin Windsong
Na jih od Thandol Span...
Zhluboka se nadechla, postavila se ve třmenech a křikla svým nejsilnějším hlasem, který byla zvyklá používat jen na pevnostním cvičáku.
"Myslíte si ještě pořád, že vás tahle cesta stála málo?! Nedivíte se, kam se ztratili sousedé a členové vaší rodiny, co s vámi ještě včera tábořili? A proč s vámi Lord Icarion a Vyvolená nejdou pěšky také?!"
Dav, který za pomoci hraničářů a loveckých zvířat dokázali zastavit v panickém úprku do močálů Wetlands, zaváhal a zamručel. Za zády jim i přes houstnoucí déšť stále jasným plamenem hořel most přes Thandol Span, ke kterému teď ukázala.
Velitel farstriderů po jejím boku ji sledoval se směsicí hrůzy a obdivu. Tak proto mu řekla, aby byl připravený na útěk, kdyby selhala.
Většina elfů měla ještě stále v očích hrůzu z toho, co se stalo na mostě. V panické snaze uniknout žáru jich bylo mnoho ušlapáno a někteří volili smrt skokem dolů do hlubin průlivu. Vystrašeně ji pozorovali, jako by ji nechápali... někteří ale hltali její slova.
"Lhářko! Poznáš hněv fénixe! My obstojíme!"
"Fénix nás zkouší! Zkoušky nás nezlomí, ženská!"
Pohlédla stranou na elfa v kápi, který stiskl rty.
"Říkala jsem, že nemám mluvit s davy. Nejsem v tom dobrá," zamumlala a z davu náhle vyletěl kus bahna, minul ji a zasáhl jejího společníka, velitele farstriderů. Ani nehnul brvou, otřel si bahno z tváře.
"Doopravdy cestujete na jih jen proto, abyste se podívali, jak vaše děti a ženy hoří? Nedivíte se, proč s vámi Lord Icarion není? Povím vám proč!" zvedla ruku a pokračovala.
Dav zahučel a jako by se z něj vydělila menší skupina.
"Podvrh! Lže!"
"Lord Icarion sedí v Silvermoon a cpe si břicho za všechny peníze a majetek, co jste nechali doma, než jste se vydali na pouť!" dobře, to byl bluff. Ale byl povedený. Povedenější než věci, co říkala předtím.
"Má pravdu, vykašlal se na nás!"
"Nevěřte nehodné, následujte mne!" zakřičel jeden z elfů v rudé róbě a učinil směrem k ní sprosté gesto. Pak se otočil směrem k močálu plnému krokodýlů, raptorů a gnollů.
Většina očazených a promáčených elfů však dál stála na místě a bezradně se dívala na ni. Sem tam bylo slyšet pláč dítěte.
"Poslouchejte, vy všichni. Ten most byl... je chloubou trpaslíků. Až se dozví, co se stalo, budou žádat satisfakci po každém, koho najdou poblíž. Nemáte zbraně. Máte s sebou děti. Doopravdy chcete čelit trpasličí kavalerii?" její hlas zněl umírněně. "Krokodýlové jsou to nejmenší zlo, které tu číhá. Doopravdy tu nechcete trčet ani o hodinu déle, než je nutné. Jsou mezi vámi nějací mágové?!"
Z davu se zvedly dvě ruce.
"Jsme vyčerpaní z marného hašení mostu, madam. Musíme si na chvilku-"
"Máte hodinu, dvě, než začne jít do tuhého. Netuším, kolik poslů se zprávou o požáru se dostalo na jih. Potřebuji, abyste tyhle všechny dostali domů... a předali vzkaz lordu regentovi. Utáboříme se tamhle u skal a využijte všechen čas, abyste nabrali co nejvíce sil," přísně se na ně zadívala, pak pobídla talbuka směrem, kterým označila tábořiště. Dav i hraničáři ji v sílícím dešti mlčky následovali.
Strašně moc potřebovala svěsit ramena a vydechnout, celá tahle cesta nebyla nic, než smršť katastrof jedna po druhé. Ale konečně nemusela mluvit, stačilo dělat věci, na které byla zvyklá z výcviku rekrutů. Obešla tábořiště a dohlédla na to, jak se elfové uchýlili pod skalní převis a do provizorních stanů, teprve pak z celty a ohnutých větví mladého stromku postavila ten svůj, který téměř okamžitě zabrala její promáčená tygřice.
Iralius ji sledoval a souhlasně kývl, aby tak vyjádřil uznání nad vším, co ji dnes viděl dělat. Zatímco si stavěl přístřeší poblíž, odešla nařezat větvičky na nové šípy do zásoby, pak se posadila u malého světla pod celtou, na kterou bubnovaly kapky deště, a začala je vyrábět.
"Vedla jste si skvěle," ujistil ji, ale ona si o tom patrně myslela svoje. Ani na něj nepohlédla a opět měla tu nezlomnou masku velitele a lovce. Dívala se kamsi na jih k močálům.
"Tohle zdaleka není u konce, abychom používali minulý čas," řekla, "odpočiňte si, za chvíli půjdu vzbudit mágy.
Cesta na jih se uzavřela."
- Zpráva pro seržanta Dawnspear - Arathi:
- Provizorní tábor nedaleko Thandol Span, Wetlands, den 9. osmého měsíce rok po pádu LK
Seržante! Dosud postrádám vaše hlášení o osudu Taharise!
Doufám, že jste s oddílem naživu a ta historka o bláznivých elfech, co se ztratili v lavině v horách, se netýkala vás.
Uplynulé dva dny jsem strávila pátráním po Taharisovi v zástupech elfů směřujících za Thoradinův val a k Thandol Span, pak pomocí hraničářům se záchranou jednoho z jejich jednotky, který padl do spárů militantní skupiny poutníků.
Ukázalo se, že kult sice uctívá oheň fénixe, ale začali se zajímat o ostatní živly a o to, jak je zneužít ve svůj prospěch - popřípadě odstranit jako hrozbu jejich cílům.
Přerušili jsme krvavý rituál, jehož cílem mělo být povolat Myzrael a jiné avatary země a zotročit je.
Předpokládám tedy, že se dříve či později pokusí o něco podobného s elementem vody a chladu, přinejmenším proto, aby zdrželi své pronásledovatele.
Uvnitř zástupu dochází k rozkolu: někteří již pochopili, že se k věřícím přistupuje různě a valná většina je pokládána za cosi jako postradatelný dobytek na porážku...
(další část vzkazu je promáčená vodou, umazaná od krve a popela a psaná něčím, co připomíná ohořelé dřívko)
Při Sluneční studni, vyhněte se Thandol Span a mokřadům Wetlands, to je rozkaz!
Dnešního večera jsme v obrovském zástupu překračovali most, když se jeden z "vyvolených" rozhodl v jeho středu začít vyvolávat ohnivou magii k ohromení zástupu.
Povolaný elementál se mu vymkl z ruky a většina osob, která se z mostu nedokázala dostat včas, ukončila život skokem dolů do hlubin.
Veškerá snaha uhasit most byla marná, nepomohl ani vytrvalý déšť, proto si musíte najít alternativní cestu, jestliže dále pokračujete na jih!
Po rozhovoru s jednou z rozvášněných trpaslic, kterou jsme viděli řídit berana do zpanikařeného zástupu a jejíž osud nám zůstává neznámý, jsme zkusili zabránit elfům, aby se dál hnali do močálů Wetlands, a shromáždili je na relativně bezpečném tábořišti u skal.
Je jen otázkou času, než sem dorazí trpasličí vojsko, a než se o požáru dozví i daleko na jihu, kde patrně nyní je čelo celého procesí.
Většina elfů v zástupu poslechla mou argumentaci, čekáme, až si jejich vyčerpaní mágové pár hodin odpočinou, aby jim otevřeli portál zpět do Silvermoon. Většinou se jedná o rodiny s dětmi a neozbrojené civilisty, kteří se lekli možného střetu s trpaslíky.
Malá skupina více či méně ozbrojených fanatiků ovšem dále pokračuje na jih k tunelům do Khaz Modan.
Nikdo nám nedokázal říci, jak daleko se již dostalo čelo zástupu, vědí jen to, že na něm není lord Icarion, ani Flairica.
Soustředím se prozatím na záchranu těch, kteří jsou ochotni poslouchat.
Prší již čtvrtou hodinu a požár na mostě nikterak neslábne.
Slunce chraň nás všechny,kapitánka Aerin Windsong
PS. Zvláštní zpráva pro Grand Magistra Rommatha: Prosím akademii o urychlenou výrobu a zaslání krystalů s návratovým kouzlem, či svitků s teleportem do Silvermoon pro civilisty, kteří si cestu rozmysleli až na momentálně nepřátelském území. Kontaktní osobou je kapitán Iralius Sunleaf.
Zápisky - Taharis Victus
Přenocovali jsme v Tarren Mill, ráno nás ale vzbudil povyk. Vesnice byla plná elfů. Členové kultu na pouti, kteří se oddělili od hlavní skupiny, zoufalý žebrali o jídlo. Jak moc musí být někdo zoufalý, aby žebral jídlo u nemrtvých?
My však měli jiný program. Seržant nám řekl o artefaktu, o ledovém srdci. Tento artefakt by mohl být zásadní v boji proti fénixově ohni.
Vydali jsme se tedy na sever, směrem k alterackým horám, kde se měl ten tento artefakt nacházet. Čím víc na sever jsme byli, tím horší bylo počasí. Nakonec jsme skončili ve sněhové bouři.
Na hranicích Alteraku jsme narazili na ducha. Ani nevěděla že je duch, přivítala nás v Alteraku, a po krátkém rozhovoru nás navedla k místu, kde by měla být královna hory, která by měla střežit ledové srdce. Také nám poradila že si královnu udobříme oříšky s medem, a že potom sněhová bouře zmizí. Bohužel jsme neměli med, tak jsme tento plán zamítli.
Vyškrábat se na nejvyšší horu Alteraku nebylo vůbec jednoduché, ale nakonec jsme horu zdolali. Nahoře jsme našli několik ohořelých těl, a dost naštvaného ducha. Kultisti duchovi hory ukradli jeho ledové srdce.
Duch vzal pyromága Alathease za rukojmí, zmrazil ho, a za jeho svobodu požadoval své srdce zpět. Ukázal nám směr, kterým kultisti odešli, a tak jsme vyrazili východ.
Po chvíli chůze jsme došli k místu kde žili místní lapkové, po porážce lapků jsme zjistili že drží v zajetí jednu členku kultu, kterou zde kult zanechal. Byla vďečná za záchranu a ukázala nám kudy se vydal zbytek kultu. Vypadala že z víry ve fénixe je už vyléčená.
Sledovali jsme stopu, i když nás zasáhla další sněhová bouře, pokračovali jsme a nakonec jsme došli k jezeru, kde byli kultisté i ledové srdce, naložené na člunu. Boj byl tvrdý, ale kult jsme porazili.
Pak ovšem přišlo dilema, co udělat se srdcem. Srdce vrátit, a přijít tak o zbraň proti kultu, a nebo zkusit duchovi vrátit padělek a riskovat jeho hněv.
Možnost odejít se srdcem vůbec nepřipadala v úvahu, protože duch měl rukojmí. Hlasování bylo těsné, ale čest zvítězila. Rozhodli jsme se srdce vrátit.
Po vrácení srdce nám duch vrátil rukojmí, a taky nám dal část svojí ruky, která ho prý dokáže přivolat. Slíbil nám, že nám na pomoc příjde třikrát, po čtvrté už nepříde.
Museli jsme spěchat, protože kult už před námi měl pořádný náskok. Cesta probíhala hladce a bez problémů, až jsme došli ke velkému kamennému mostu spojující Wetlands a Arathi Highlands. Most byl v plamenech. Byl kamený, takže nehrozilo zřícení, ale plameny se nedalo projít.
Hledali jsme cestu okolo, ale žádná se nenašla. Uvažovali jsme o možnosti použít pomoc ducha z hory. Eli nás pomocí magie přenesl, ale musel použít fel aby nás všechny dokázal přenést. Most jsme tedy zdolali, a nemuseli jsme použít pomoc od ducha zimy, a tak můžeme pokračovat v pronásledování kultu.
Rekrut Taharis Victus
Účastnili se Taharis, Eloyn, Engiee, Lykourgos, Abraxas, Greshi, Ogatix, Thanalos, Alatheas, Veline, Hawke, Daelgar
GM podpora a hra za NPC: Carpio
Spawny: Eynor
Scénář: Thana/Eynor
Screeny: Avelion
Všem díky za RP
- Galerie poslední části eventu:
Pokračování dnes večer od 21 h, jste srdečně zváni.
Naposledy upravil Eynor dne Thu Aug 13, 2015 6:35 pm, celkově upraveno 4 krát (Reason for editing : Doplnění galerie a zpráv od kapitánky)
Anonymní- Anonymní
Slzy fénixe - Ogatixův POV
Ogatixovy zápisky, 13.den, 8. měsíc, rok po pádu LK…nebo jestli jste už byli chytřejší: pátého ropodoje, rok 0 od poslední nehody (já vím, letopočet je oproti počítání od zombie apokalypsy trochu pošahaný, protože poslední čtyři roky od svého zavedení jsme pořád na roku nula, ale ukažte trochu důvěry, ne?)
Byli jste někdy v bažině? Nemáte důvod tam chodit. Je to blbé místo. Komáři, bláto a věčný smrad, co se z bažin pořád táhnul. A navíc jsme vším tím hnusem museli prolejzat pěšky, páč náš drahý seržant dostal geniální nápad, že ten hořící most zmrazí tou věcí od ledovýho obra, aby po něm mohli dále chodit cestující. Šlechetné, že? A taky zatraceně blbé, protože ten most uhasil až POTOM, co jsme se přes něj nějak pracně dostali a jezdecké slípky nechali na druhé straně. (Doufám zlobři, že jste si pošmákli, vy jedna tlustá a tupá nemehla)
Táhli jsme se bažinou jak sliz a nevypadalo to, že bude kdy konec. A nikdo se mi ani nenamáhal říct, jak je to ještě daleko, i když jsem se uctivě a civilizovaně ptal. Ale najednou, co nevidíme? No, popravdě jsme neviděli skoro nic, protože na cestě ležel krokolišek, který blokoval výhled. Vyflusnul pár rozežraných hadrů z elfů a zase se vrátil do vody. Díky tomu hladina v celých bažinách zase stoupla od dva centimetry, jak byl velký a tlustý. (Poznámka pod parou: Zjistit, čím se krměj krokoliškové z bažin a yettiové z hor a pokusit se to využít ve svůj prospěch. Na čtyřmetrovýho Ogatixe si nikdo dovolovat nebude, muhahaha) Taky jsme potkali pavouka, taky přerostlýho a navíc říkal „money, money.“ Ten taktéž vyflusnul, ale ne hadry, nýbrž balík nějaké své pavučiny a zmizel zpátky v bažinách. (Tak mě napadalo, nejsou tak velcí jen proto, že žerou elfy? Protože to se na to fakt radši vykváknu. Elfové jsou hnusní už jen na pohled a na rozhovor, představa, jak chutnají…buhuléé) Jak už jsem psal posledně, Eloyn je očividně víc než jen trochu šáhlá, takže musela samozřejmě ten balík rozbalit a našla v něm hlavu samomluvící panenky. Tvrdila, že říká „mami“ ale já vím, že to stopro bylo „money.“ Kdo by podporoval v dětech mateřské city, že jo?
Pořádný průser nastal, až když jsme došli k takovému tomu tunelu, co vede nahoru k jezeru Modan. Von ten tunel tak trošku lehce nenápadně hořel. A já to nebyl! V tom tunelu už číhaly dvě trpajzlice a vztekaly se kvůli těm elfům (samozřejmě že elfům, goblin vážně není tak pitomý, aby zapálil tunel, když u něj může vybírat mýto). Hořielfové ten oheň nějak vyfikundovali, aby se nedal pořádně uhasit. Nebo aspoň od nás ne. Kdo k tomu přišel, nemohl pořádně kouzlit. Až na Kešáka, ten nad oheň pověsil dešťový mrak a za pár minut bylo po ohni. Místo toho stálo na místě hořeniště dračácké vejce. Samozřejmě Thanalos to vejce chtěl okamžitě zničit, maniak jeden. No, poklepal jsem na něj holí a vejce se začalo klubat. Vyletěl z něj malej červenej dráček, který měl očividně potíže s chrlením ohně, páč místo něj jen smrkal vodu. Ale víte, co mě zajímá? Když jsou ty dračí vejce tak velký, proč jsou dráčata sotva poloviční? No nic, to nechám na jindy, stejně jako to dráče, které jsme tam nechali. Možná ho snědly trpajzlice, to mi je fuk.
V tunelu byla ještě jedna parta hořielfů, kterou jsme vyřídili nastejno s tím rozdílem, že tam už vejce nebylo. Mezitím už začal náš supermág Eli flirtovat s jednou z těch pajzlic, jako by žádnou snoubenku nebo manželku nebo co já vím neměl. Když jsem mu to jemně a taktně připomenul, prohlásil, že mi odloží mistrovské zkoušky, dokud se nenaučím respektu ke svému mistrovi. To tak! Pitomce jako on respektovat nebudu. Já bych mu řekl něco tak hnusného, ale to bych skončil úplně. A my jako výprava jsme ostatně málem taky skončili, páč jsme dorazili k východu z tunelu, kde na nás zamířila hromada trpajzlích pušek. Jejich velitel se mračil a mračil se i potom, co mu jedna z našich pajzlic vysvětlila, že nejsme hořielfové. Pak nějak vyjednával s Thanalem, ale to jsem pořádně neposlouchal, páč jsem se bavil s Kešákem o možnostech koupení tunelu a zřízení na něm mýtné budky, čímž z něj udělat stejně výnosný kšeft, jako ten zlatej důl Blanka. Nějakou náhodou se Thanalovi povedlo vyjednat mír (ano, přesně tak, chápu vaše překvapení, taky jsem čekal, že nás roztřílí dělem z jednoho metru) a nejen že jsme mohli do Loch Modanu, dokonce nám dělal jejich velitel (Rognor nebo tak nějak se menoval) doprovod.
Loch Modan je strašnej kus země. Všude zeleň a zvířátka a nikde ani trochu bordelu. (Na druhou stranu musím uznat, že ta přehrada se fousáčům povedla.) Naštěstí jsme nic z té hnusné krajiny neviděli, protože tam byla mlha jak od Rákosníčka. Velitel Rognor se tam ale nějak vyznal, protože nás i přes hustou mlhu a hrozné řvaní od jezera dovedl k jezeru. (Že je to nelogické, lízt někam, kde něco strašně řve?) No když se ukázalo, že to něco řve hlouběji v jezeře, samozřejmě jsme museli nasednout na loďku a jet tomu naproti. Genitální!
Nakonec to ale nebylo tak zlé. Ten řev bylo děcko (nebo gnóm? Těžko říct, stejně pitomé výtvory mají děti i gnómové) stojící u gigantického rohu. Prý volalo o pomoc, tomu ale nikdo nevěří. Ale co jsme nenašli dalšího! Hořielfové právě konali na jezeře nějaký svůj rituál, kterým vypařovali vodu z jezera. Kreténi! Ničeho by tím nedosáhli, stojí je to čas a prostředky a jen si zbytečně naštvou trpaslíky. A to nikdy není dobrý nápad, brácha Durex může potvrdit. Víte, co se mi líbí? Jak se několik elfů od nás hořielfů pořád zastává, že jsou jen vymytý, ale jak přijde na věc, vraždí je stejně brutálně jako třeba nemrtvé. Tomu se říká pokrytectví. Ale co, hořielfy jsme zmákli, aspoň tam, a protože není romantičtějšího místa než spáleniště plné mrtvých špičáků, přespáváme tady na ostrůvku uprostřed jezera. Brou noc, šmíráci.
Za účast poděkujme: Thanalovi, Greshimu, Althaesovi, Lykourgosovi, Daegarovi/Rognorovi, Eloyn, Veline, pajzlicím Leontyne a Gobio a nakonec Ogatixovi (to su já)
Za GM podporu: Eyny a pravděpodobně i Salmo (), stejně tak děkujeme za tu hezkou trpasličí základnu na půl cesty tunelem, doufám, že tam zůstala. Oproti tomu doufám, že giga krokodýl je fuč
Také vás mám pozvat na další část, která se bude odehrávat v neděli 16.8.
Byli jste někdy v bažině? Nemáte důvod tam chodit. Je to blbé místo. Komáři, bláto a věčný smrad, co se z bažin pořád táhnul. A navíc jsme vším tím hnusem museli prolejzat pěšky, páč náš drahý seržant dostal geniální nápad, že ten hořící most zmrazí tou věcí od ledovýho obra, aby po něm mohli dále chodit cestující. Šlechetné, že? A taky zatraceně blbé, protože ten most uhasil až POTOM, co jsme se přes něj nějak pracně dostali a jezdecké slípky nechali na druhé straně. (Doufám zlobři, že jste si pošmákli, vy jedna tlustá a tupá nemehla)
Táhli jsme se bažinou jak sliz a nevypadalo to, že bude kdy konec. A nikdo se mi ani nenamáhal říct, jak je to ještě daleko, i když jsem se uctivě a civilizovaně ptal. Ale najednou, co nevidíme? No, popravdě jsme neviděli skoro nic, protože na cestě ležel krokolišek, který blokoval výhled. Vyflusnul pár rozežraných hadrů z elfů a zase se vrátil do vody. Díky tomu hladina v celých bažinách zase stoupla od dva centimetry, jak byl velký a tlustý. (Poznámka pod parou: Zjistit, čím se krměj krokoliškové z bažin a yettiové z hor a pokusit se to využít ve svůj prospěch. Na čtyřmetrovýho Ogatixe si nikdo dovolovat nebude, muhahaha) Taky jsme potkali pavouka, taky přerostlýho a navíc říkal „money, money.“ Ten taktéž vyflusnul, ale ne hadry, nýbrž balík nějaké své pavučiny a zmizel zpátky v bažinách. (Tak mě napadalo, nejsou tak velcí jen proto, že žerou elfy? Protože to se na to fakt radši vykváknu. Elfové jsou hnusní už jen na pohled a na rozhovor, představa, jak chutnají…buhuléé) Jak už jsem psal posledně, Eloyn je očividně víc než jen trochu šáhlá, takže musela samozřejmě ten balík rozbalit a našla v něm hlavu samomluvící panenky. Tvrdila, že říká „mami“ ale já vím, že to stopro bylo „money.“ Kdo by podporoval v dětech mateřské city, že jo?
Pořádný průser nastal, až když jsme došli k takovému tomu tunelu, co vede nahoru k jezeru Modan. Von ten tunel tak trošku lehce nenápadně hořel. A já to nebyl! V tom tunelu už číhaly dvě trpajzlice a vztekaly se kvůli těm elfům (samozřejmě že elfům, goblin vážně není tak pitomý, aby zapálil tunel, když u něj může vybírat mýto). Hořielfové ten oheň nějak vyfikundovali, aby se nedal pořádně uhasit. Nebo aspoň od nás ne. Kdo k tomu přišel, nemohl pořádně kouzlit. Až na Kešáka, ten nad oheň pověsil dešťový mrak a za pár minut bylo po ohni. Místo toho stálo na místě hořeniště dračácké vejce. Samozřejmě Thanalos to vejce chtěl okamžitě zničit, maniak jeden. No, poklepal jsem na něj holí a vejce se začalo klubat. Vyletěl z něj malej červenej dráček, který měl očividně potíže s chrlením ohně, páč místo něj jen smrkal vodu. Ale víte, co mě zajímá? Když jsou ty dračí vejce tak velký, proč jsou dráčata sotva poloviční? No nic, to nechám na jindy, stejně jako to dráče, které jsme tam nechali. Možná ho snědly trpajzlice, to mi je fuk.
V tunelu byla ještě jedna parta hořielfů, kterou jsme vyřídili nastejno s tím rozdílem, že tam už vejce nebylo. Mezitím už začal náš supermág Eli flirtovat s jednou z těch pajzlic, jako by žádnou snoubenku nebo manželku nebo co já vím neměl. Když jsem mu to jemně a taktně připomenul, prohlásil, že mi odloží mistrovské zkoušky, dokud se nenaučím respektu ke svému mistrovi. To tak! Pitomce jako on respektovat nebudu. Já bych mu řekl něco tak hnusného, ale to bych skončil úplně. A my jako výprava jsme ostatně málem taky skončili, páč jsme dorazili k východu z tunelu, kde na nás zamířila hromada trpajzlích pušek. Jejich velitel se mračil a mračil se i potom, co mu jedna z našich pajzlic vysvětlila, že nejsme hořielfové. Pak nějak vyjednával s Thanalem, ale to jsem pořádně neposlouchal, páč jsem se bavil s Kešákem o možnostech koupení tunelu a zřízení na něm mýtné budky, čímž z něj udělat stejně výnosný kšeft, jako ten zlatej důl Blanka. Nějakou náhodou se Thanalovi povedlo vyjednat mír (ano, přesně tak, chápu vaše překvapení, taky jsem čekal, že nás roztřílí dělem z jednoho metru) a nejen že jsme mohli do Loch Modanu, dokonce nám dělal jejich velitel (Rognor nebo tak nějak se menoval) doprovod.
Loch Modan je strašnej kus země. Všude zeleň a zvířátka a nikde ani trochu bordelu. (Na druhou stranu musím uznat, že ta přehrada se fousáčům povedla.) Naštěstí jsme nic z té hnusné krajiny neviděli, protože tam byla mlha jak od Rákosníčka. Velitel Rognor se tam ale nějak vyznal, protože nás i přes hustou mlhu a hrozné řvaní od jezera dovedl k jezeru. (Že je to nelogické, lízt někam, kde něco strašně řve?) No když se ukázalo, že to něco řve hlouběji v jezeře, samozřejmě jsme museli nasednout na loďku a jet tomu naproti. Genitální!
Nakonec to ale nebylo tak zlé. Ten řev bylo děcko (nebo gnóm? Těžko říct, stejně pitomé výtvory mají děti i gnómové) stojící u gigantického rohu. Prý volalo o pomoc, tomu ale nikdo nevěří. Ale co jsme nenašli dalšího! Hořielfové právě konali na jezeře nějaký svůj rituál, kterým vypařovali vodu z jezera. Kreténi! Ničeho by tím nedosáhli, stojí je to čas a prostředky a jen si zbytečně naštvou trpaslíky. A to nikdy není dobrý nápad, brácha Durex může potvrdit. Víte, co se mi líbí? Jak se několik elfů od nás hořielfů pořád zastává, že jsou jen vymytý, ale jak přijde na věc, vraždí je stejně brutálně jako třeba nemrtvé. Tomu se říká pokrytectví. Ale co, hořielfy jsme zmákli, aspoň tam, a protože není romantičtějšího místa než spáleniště plné mrtvých špičáků, přespáváme tady na ostrůvku uprostřed jezera. Brou noc, šmíráci.
Za účast poděkujme: Thanalovi, Greshimu, Althaesovi, Lykourgosovi, Daegarovi/Rognorovi, Eloyn, Veline, pajzlicím Leontyne a Gobio a nakonec Ogatixovi (to su já)
Za GM podporu: Eyny a pravděpodobně i Salmo (), stejně tak děkujeme za tu hezkou trpasličí základnu na půl cesty tunelem, doufám, že tam zůstala. Oproti tomu doufám, že giga krokodýl je fuč
Také vás mám pozvat na další část, která se bude odehrávat v neděli 16.8.
- Anybody wanna buy a goat?:
Anonymní- Anonymní
Slzy Fénixe - Společenstvo Prstenu?
Svět se ještě stále chvílemi utápěl v zelených a fialových mlhách, jako by napůl spala. Hlasy kolem zněly z dálky, i když ti, co na ni mluvili, stáli krok od ní. Trpaslice se dožadovala táboření a piva, Eli ji podpíral, goblini se zajímali o nějaký prsten, který jim nemrtvý nechtěl ukázat a Eloyn štěbetala páté přes deváté. Tedy, snad to byla Eloyn.
Ten ohnivý mág z města stál stranou a vše kritizoval, hlavně ztrátu času, kterou dopustili.
Umlčela dohadování zvednutím ruky a mátožně ukázala k nejbližší skále.
"Nebudeme tábořit uprostřed otevřeného terénu," dostala ze sebe, "ale tamhle u skály. A chci zvěda, který prozkoumá ten zával a řekne mi, jak dopadli Seržant a Kechi," s Eliho pomocí po jedné noze doskákala na místo, které označila, alespoň z jedné strany kryté proti rudému prachu, který byl ve vzduchu všude kolem.
Seděla a mlčela, dívala se do plamenů malého ohniště, zatímco trpaslice v jeho světle psala nějaké záznamy a většina družiny včetně vyčerpaného Eliho už meditovala, spala, nebo spánek předstírala. Její tygr byl pryč, na noze měla nový čistý obvaz a na hrdle nějaký cizí náhrdelník ze zvířecích drápů a kostí.
Iralius a farstrideři z města na ni nepočkali a pokračovali ve stopách Kultu. Poslední kultisté měli stále den a půl náskok. Místo pronásledování Kultu strávila družina den v písečné bouři hledáním léku, který jí zachránil život. A podle všeho zůstal Zlomený Meč vzadu, aby jim svou sebevraždou dal šanci utéci z bezvýchodné situace... a Kechi se ho rozhodl doprovodit.
Znala mnoho definic slova blbost a tahle by se k nim hodila dokonale hned na první řádek.
Zaslechla tiché kroky vlka a zpozorovala krátkovlasou hraničářku, která z něj seskočila a zakroutila hlavou po jejím tázavém pohledu.
"Celá soutěska je zavalena kameny a hoří magickým ohněm. Nikdo tam nemohl přežít. Cesta zpět není, kapitánko," řekla mladá elfka vyrovnaně a šla uvázat vlka k ostatním.
Aerin opřela hlavu o kolena a stiskla rty, aby nikdo ze spáčů neslyšel, jak se rozplakala.
Deníček trpaslice Gobie Goldhammer
Himlhergot, když todlecto píšu, ještě porád mi vysychá v krku. Taková dlouhá štreka jenom o vodě a bez píva, to se bude zapomínat sakra těžko. Ale vod začátku. Před tejdnem, jak byla ta potíž s mostem a tunelama, jsem se přidala k bandě ušatejch, co chtěli vyprášit kanduš právě jejich přihřátejm známejm, co nám podpálili most a zabordelili tunel z bažin k jezeru. Nejdřív jsem myslela, že se na celou tu výpravy vykašlu už po hlášení kapitánovi, sakra, ale zvědavost mně čapla a hodila přímo rovnejma nohama do týhle skupiny, kde bylo plno ušatejch, dva zelený a jeden zasmrádlej mrtvej. Ále holt jsem chtěla taky kopnout do řiti ty červenokabátníky, takže šly nějaký politický spory stranou. Koneckonců nám to ti ušáci pomáhali hasit, no né? Drobet jsme si zapádlovali přes jezero a trapem na jih, do tý podělaný zrzavý pouště, kde je než mraky prachu, samej písek a na pivo tam jeden nenarazí i kdyby si nos rozškubal. Z těch řečí kolem vyznělo, že se prej někde zastavíme. Mohlo by tam bejt něco k napití!
O nějakou hodinu pozdějc už mi ani tak nešlo vo pívo, jako vo kůži. Kurde, když celá naše banda nakráčela do orčího tábora, přeštípla bych řití drát do betonu. Ta zelená smradlavá pakáž si toho byla sakra dobře vědomá, a ještě se pošklebovala, esli prej mně ušáci někde vyhráli v tombole, nebo koupili. Kruciprdel, zapeklitá situace, ále nakonec se orkové spokojili s tim, že viděli, že z nich nemam zrovna nejlepší pocit. Kdo by sakra taky měl?! Ti ušatí nahoře v hospodě zjistili, že tám leží jiná ušatá. Prej že jí kousnul Pivosaurus z jezera a doplacatila se až sem. Asi holt smrděla pivem, jináč by ten jezerní přízrak nekousal. Chuděra vypadala docela mizerně, i na ušatou. A prej že jí pomůže, když se smíchá voda, dračí krkanec a nějaký podělaný houby od taurenů, co zrovna jako na sviňu vyčoroval ogří král, co bydlí za třema kopcema nalevo. Nevim teda, esli se mají nejdřív najít ty houby, namočit a pak do toho drak krkne, nebo se mají namíchat houby s vodou, dát vypít drakovi a počkat až ze sebe něco vydá. Holt se budu koukat, co dělaji vostatní a něják to vypozoruju.
Takže se ušatá nechala ležet pod dohledem statný éé...krávy, a my šli pro to, co jí mělo pomoct. Tej ušatej! Krávě už by nepomohlo lautr nic. Teda šli…jeli jsme! Vyfasovala jsem zablešenýho, smradlavýho a hrozně vyžranýho vlka. Kurde, snad nemysleli, že na todle polezu? Stačí, že si čas vod času uženu vlka vod sedla, ále jináč to nešlo. Kočírovat tu potvoru se dalo přes buřty. Řeklo se „Buřt vlevo“ a odbočil doleva. „Dva buřty před náma“ a zrychlil. Sám byl od orků vyuzenej jak klobás, jenom ho vrazit mezi chleby a polejt omáčkou. No, časem jsem si zvykla. Smrděli tak všici.
Draky jsme i přes sakra mizernou písečnou metelici našli docela brzo. Na muj vkus by stačil ten malej a použít ho jako škrtátko, ále ušáci že né, že chtějí velkýho. Taky teda preferuju větší, ale sakra né draky! Jeden z bandy ho nalákal, pomoh mu na zem a my vostatní jsme se na tu zubatou potvoru sesypali. Akorát si to teda nevyměřili, takže na draka skočil jeden a my jsme se váleli na jedný hromadě vedle. Teďkonc jak dostat z draka krkanec? Jeden ušák mu vrazil do mordy klacek…teda, dřevěnej. Jinej (mam takovej dojem, že zrovna ten s modrym hárem, co se minule vyptával mně a mý kolegyně na vdavky) zkoušel draka namíchat, ále nic. Tak jsem se sakra naštvala a kopla tu šupinatou volezlou černotu do zádele, až mi tam zůstala bota. Voheň teda byl, ale tu botu už jsem nenašla.
Hypersuperčistou vodu zajistil jeden z těch mrňavejch zelenáčů. Prej že umí volat bouřku. Podle toho hára tak vypadal, jo. To byly dvě potřebný věci, zbejval jen ten houbovej prášek. Na ten ale došlo až pozdějc, začalo se totiž kazit už tak dost všivý počasí. Přes písek nebylo vidět pomalu na krok a bejt ho vo trochu víc, musel by si každej prohazovat cestu lopatou. A ušáci neuměji držet lopatu. Schovali jsme se i s vlkama do první ďoury po cestě. Až vevnitř mi bylo jasný, že jsme vlezli do oblasti s vykopávkama. No co, na schování dobrý.
Vostatní nechali vlky u vchodu, já si ho vzala s sebou, jenom pro sichr. A tumáš kozle krumpáč, hodilo se to.
Ty štoly se hemžily Dark Ironama. Bylo jich tam jak much. Popadali sice, ále vo nějaký extra bezpečnosti by se mluvit nedalo. Tim spíš, když jsme našli ušáka v červených hadrech spolu s nějakym lupenem. Asi dopis na rozloučenou, ti ušatí mají děsnej kamenopis, nepřečetla jsem to. Vyposlechla jsem, že tendle nebožák ukrad nějakou zlatou cetku a naštval tim toho vrchního červenýho ušáka. A měl to spočtený.
Vosobně si myslim, že tu drobnost ten mrtvej dlouhouch vytrousil, no a našel ji a schoval si ji ten smrdutej kostěj, co šel s náma, do hodně omolousanýho plyšovýho medvěda, nebo co to bylo, ale těžko říct. Nedostala jsem se k tomu zlatýmu kroužku dost blízko.
Jak jsme tam očumovali, z tunelů se něco ozvalo. Takovej hodně nepříjemnej hlas, jako když drápe vidličkou o talíř. Pakovali jsme se jako by nám hořelo za zadkama. Teda né že jako né, vono reálně!
Ten nemrtvej smraďoch s plyšákem v hrudníku mektal něco o jezdcích se zadkama v ohni. A že jdou po nás. Přidala jsem do kroku. Když někdo chytne vlka ze sedla, tak jezdí obvykle sakra rychle, aby byl na místě dřív, to dá rozum. Bouřka nebouřka, vypadli jsme z těch děr ven. Hledat ogry.
Ušáci i orkové to měli spočtený na čmrdlik. Přesně za tři kopce a jednu votočku doleva jsme narazili na nějaký ogří shromáždění, kterýmu předsedala taková vohava vobludná křivohubá, až by se z toho slabší nátuře udělalo mdlo. Smradu jako když si koboldi udělají mejdan v žumpě a vůbec, nic moc příjemný místo k pobytu. No ja, jenže jak se ukázalo, tahle pakáž skutečně měla ten houbovej prášek, a teďko ho vod nich získat. Útok nepřipadal v úvahu.
Né že bych teda ušákom nevěřila, ale ogrů bylo moc jak hmotou, tak počtem.
Zkusili to ti zelenáči i ušáci, ale ty mrchy ogří byly tak nahňahňaný na sebe, že by neprošla ani myš.
Přišla na řadu trpasličí diplomacie. Vožrat šéfa a ten mi pak dá, co budu chtít. U trpaslíka by to tak nezabíralo, protože my jsme na chlast zvyklí, ále tendlencten křivohub vypadal, že už má docela nakoupíno – jako z toho houbovýho prášku. Co do toho ty potvory taureni asi sypou? Řekla jsem si, že v kombinaci s lomcovákem, co mi zbyl v placatce za podvazkem, by to mohl bejt docela vodvaz, a nabídla jsem placatici ogrovi. Prezentovaný účinky ho docela zaujaly a že to teda zkusí. Nasypal mi do sukně hrst tý jeho meducíny a vzal si chlast. Taky ho do sebe vokamžitě nalil a vážně někecám, změnil se na růžovýho elekka. Už by ty houby neměl žrát.
Měli jsme teda všechno a mazali zpátky. S náloží toho růžovýho svinstva jsem byla nějáko lákavější. Dokonce i ty zelený mrchy se chovaly uctivějc a ten troll, co spolu s můůůů hlídal nemocnou ušatou mi chtěl hrabat pod sukni, kanec! A to se deníčku nechlubim. Stěžuju si!
Nakonec se nechal odradit hrstí toho prášku, vostatní si nabrali, co bylo třeba a mně taky zbylo. Pochodující vysoká roštěná naplcala ty suroviny dohromady a napasírovala je do elfky. Himl, tohle já sežrat, tak mi v noci zhoří peřina a po ránu se s budkou octnu na Kalimdoru místo v Ironforge. Ále to nic. Prášek se ještě hodil. Celou tu ušatou zabalili a poslali pod dohledem statnýho ošetřovatele - teda statnej byl asi jako nudle v bandasce, průměrně rostlej trpaslík by ho vodfoukl levou nosní dírkou - v předstihu pryč a prej že bude v pohodě.
A my měli mazat taky dál, protože nám ta banda červenokabátnická bordelářská zase zdrhla! No co, dřepli jsme zase na vlky. Už jsem si na toho mýho zvykla, řikam mu "Buřte". Vedli nás skrze hory hnedka vedle, do země ve stínu Černý hory. Chybělo kruci pár skoků, když tu se za náma v průsmyku vozval řehot a byli jsme v loji. Banda jezdců s řitěma v ohni nás dostihla a začal rachot. Měli nás, hajzlíci, dobře prokouknutý a shora začalo padat kamení a kusy skály. Ten, jak mu ta rozchcípaná ušatá porád řikala "zlomený vídle" nebo tak nějak, nás vodtaď vyhazoval. Některý zdrhli, jiný couvli, ále trpaslíci kurdě nezdrhají.
Už jsem si na ně brousila zuby, když shora padnul pořádnej flákanec skály.
Rána až se všecko kolem votřáslo, zvedlo to prach - no a už se nedalo dělat nic. Vodřízlo nás to vod tý Zlámaný vidle a vod jednoho dalšího ušatýho.
Krumpáč jsem u sebe neměla, tak je hernajs nešlo ani vykopat. Holt jsme jeli dál, ale jsme sakra zvědavá, kdo bude tomu blázinci velet. Ta ušatá, nadopovaná houbama, se nám probrala a div nevobrečela ty ztracený polámaný vídle. Vostatní se pomalu sháněli po fleku, kde přenocovat. Mně to bylo docela jasný, slezla jsem ze sedla, pleskla sebou k nějakýmu šutru a zatimco se ušatí handrkovali, najisto o nějakých kravinách, jsem si dala dvacet. Měli by herdek řešit něco normálního. Třeba pivo. Docela bych na příští štaci nějaký uvítala!
- Mezitím kdesi v Blackrock...:
- ...jak padlá hvězda tiše září do tmy...
to tady nad ohnivou plání...
fénix skonal a popel z něj již matní...
kruh nemá začátku ani konce...
vítr hlásá tyto verše dál...
stejně tak fénix, ohnivých nebes vládce...
nezemře, dokud cyklus trvá...
neb oheň, fénix, týž.
Elfka v róbě zdobené plameny se znechuceně zadívala nahoru do patra, odkud se linul dívčí zpěv. Její píseň se sem do hlubin Černé Hory nehodila, i když ji zpívala v jazyce, jakým hovořili elementální pánové. Ona sama chápala sotva polovinu slov "Vyvolené". Přešlápla na místě a posbírala odvahu.
Někdo to lordu Icarionovi bude muset říci. S tím, jak jim ubývalo zásob, množily se špatné zprávy, ale Vůdci jako by to bylo jedno. Byl na dosah svého rituálu a jak všem řekl, žádné zásoby na cestu zpět nebudou třeba.
Jenže posel špatných zpráv obvykle nedopadl dobře.
Chodbou z patra se blížil jeden z bývalých Krvavých rytířů, na kterého byly také opakované stížnosti. Nesl tác nedotčeného jídla. Zlomyslně mu nastavila nohu. Zakopl, ale pád vybalancoval i s tácem, a omluvně se jí poklonil. Couval pozadu pryč a narazil tak do lorda Icariona, který ho popadl za ucho a vyměnil si s ním pár tichých hněvivých vět, než vykročil k ní a elfa propustil. Elf posbíral rozsypané jídlo a pospíšil pryč.
Teď nadešel její čas hrbit páteř.
Poklekla a sklonila hlavu, zatímco lord Icarion došel blíž a podal jí ruku k políbení.
"Sepetheo," oslovil ji a snad úmyslně již po sté zkomolil její jméno, jako by nebyla jedna z nejvýše postavených v Kultu a nestálo za to si ho pamatovat.
"Můj lorde, nesu špatné zprávy. Poutníci se bouří a Jezdci vyslaní najít uloupený Prsten se nevrátili," raději promluvila jen k jeho botám.
"To mne velmi mrzí, ale tebe to bude mrzet víc," řekl mile a vyrovnaně, až jí přešel mráz po zádech. Zvedla tvář.
"Prý v té soutěsce jejich magie vyvolala zemětřesení a vzali s sebou vůdce skupiny Elrendarských, co se nás snažila stopovat. A pár dalších. Cesta na sever neexistuje."
"Alespoň něco. Nikdo nám nebude stát v cestě a nic nás nezastaví. Nikdo, v koho doufá Vyvolená," pronesl to oslovení s hlubokým cynismem v hlase a pohlédl za zvukem zpěvu, "nedorazí včas. A kdyby cestou nedělala potíže, mohly být její komnaty a pobyt zde mnohem příjemnější."
"Smím se pro ten Prsten vydat sama, Lorde?"
"Ano, to bude nejlepší. Vezmi si oddíl nejsilnějších mágů a cestou rovnou vysvětlete trpaslíkům, kde je jejich nové místo, už je nepotřebujeme. Také se nám množí dezertéři, jak dochází jídlo. Víš, jak naložit s každým z nich, nebo to mám připomínat? Stejně nemají kam utéci, jestli je průsmyk zasypán."Z popela oheň, z ohně popel...
jak tomu bylo navěky...
Zamračil se nahoru, odkud se nesl Flairičin zpěv.
"Ještě něco, Vyvolená se prý ptala, zda v zástupu není starý elf s bílými vlasy, který je jí drahý. Najdi mezi ovečkami všechny bělovlasé starce a hoď je do lávy. Pak můžeš jet a najít Prsten."
Zvedla se a v ponížené pokloně vycouvala ze dveří, zatímco on zamířil za zvukem zpěvu do horního patra.
Ze stínů v rohu místnosti vystoupil elf, který se chvilku předtím srazil s lordem. Tiše opřel tác o zeď a s úsměvem se zahleděl do své dlaně na malý klíč z rudého zlata. Pak se také rozběhl pryč.
Eventu se zúčastnili: Eloyn, Veline, Thanalos, Ygraine/Gobio, Ogatix, Greshi, Alathaes, Lykourgos, Daelgar, Kechi, Aerin, souběžného rp Iralius, Icarion, Flairica, Kianel, všem díky za RP!
scénář: Thana/Eynor
screeny: Avelion
záznam eventu: Gobio/Carpio, moc děkujeme!
Všechny srdečně zveme na finále eventu k Blackrock, ve čtvrtek 20.8.2015 od 20:30.
Pravděpodobně to rozdělíme do dvou večerů.
Kdo se na místo neprobojoval jako člen družiny, může si říci o scénářovku kultisty (ať už pravého či dezertéra) nebo trpaslíka.
Pro členy družiny ještě prosím o vyjádření (nejlépe přes skype), zda si v MC přejete nechat v cestě bosse a jít přes ně (a dáte to), nebo je chcete mít "uklizené" a pouhý custom spawn (tedy bez dropů z MC bossů, ale ušetříme čas).
Anonymní- Anonymní
Slzy Fénixe - Mnohá setkání, několik loučení
Hlášení kapitánky Windsong, den 20. osmého měsíce, rok po pádu LK
Lorde, Lady,
v rychlosti hlásím současný stav operace, na kterou jste vyslali své jednotky: Elrendarští, farstrideři a mágové ze Silvermoon i trpaslíci z Loch Modan jsou připraveni k poslednímu úderu. Pokročili jsme k samotnému portálu do srdce Černé Hory, který nám byl uzavřen, ale za pomoci Flair Amberdusk se jej podařilo reaktivovat a prošli jsme s dalšími jednotkami dovnitř.
Ano, Flairica je naživu, navíc získala svou moc zpět. Stejně tak mohu s potěšením oznámit, že živ a zdráv je i Taharis Victus, který dokázal vyjednat vojenskou podporu trpaslíků a jejich tanků, a rytíř Kianel Lianari, který pomohl Flairice utéci z područí lorda Icariona.
Slunci žel, nemohu to samé prohlásit o seržantu Thanalovi Dawnspear, panu Kechimu a hostu Daelgarovi. První dva se hrdinně obětovali, když se snažili zastavit ohnivé jezdce pronásledující družinu v nestabilní soutěsce. Poslední z nich pak padl do hlubin lávy v Černé Hoře, aby se Icarionův prsten, který nesl, nedostal do nepravých rukou. Vzkažte mou upřímnou soustrast pozůstalým.
Co se týče lorda Icariona, jeho plán je šílený - chce za pomoci mnohonásobné oběti elfích životů opět povolat do naší sféry pána ohně, Ragnarose. Díky seržantovi a jeho skupině máme z jejich předchozích cest ledový artefakt, který by toto celé ještě mohl změnit v náš prospěch. Stejně tak se modlíme ke Slunci i Světlu za síly našich spojenců a odvahu vytrvat až do konce.
Poslední bitva nastane nedělního večera, kdy dosáhneme samotného jádra Hory.
Selama ashal'anore!
kapitánka Aerin Windsong
Kopii doručit Lordu Regentovi a Ranger-generálovi do Silvermoon.
Poznámka pro lady Sunhand
Obávám se, že se během cesty (patrně v Silverpine) někteří z družiny nakazili worgení kletbou, minimálně u Eloyn Brightshore jsem si tím jista. Z jejích uší a krku roste srst a jízdní zvířata se v její blízkosti plaší. Žádám o radu, jaká opatření je možno učinit během, popřípadě ihned po konci mise.
Spolu s dopisem zasílám do pevnosti Daelgarovu loutku s podobou seržanta Thanalose, to jediné, co po obou zbylo. Vzhledem k Daelgarově statečnosti navrhuji pohřbít loutku na hřbitov posádky, i když nebyl jejím členem.
A.W.
Účastníci minulé části eventu: Lykourgos, Engiee, Taharis, Aerin, Eloyn, Alathaes, Daelgar, Greshi, Falkral, Kuchař Darkironský, Gobio, Kianel, Pan Koláček/Kechi Flairica, Lithiana... všem díky za RP
Scénář: Thanalos
Gm podpora, spawny a kecy: Kapr, Eynor
Screeny: Avelion
Pokračování/finále eventu proběhne v Molten Core tuto neděli po 20h.
S PVE budeme muset trochu kmitat, ale přáli jste si ho, takže bude.
Thanal vám ještě napíše článek s radami k hromadnému eventu - pro nás bylo poučení v tom, že když v jednu chvíli hovoří 13 osob, budeme je raději dělit na skupinky, jinak se v tom spamu sami nevyznáme.
PS. přesunuto - jak jsem to psala v noci, když v domě zasahovala městská policie na virválsousedy, nalepila jsem to do OOC
Anonymní- Anonymní
Re: Dění v roleplay
Fénixův pád
- Spoiler:
- Zatímco trpaslíci a elfové porazili osobní stráž Rytířů ohně, a nyní se bili se samotným Icarionem, kterého Greshi dokázal zbavit ohnivého štítu, ona nemohla myslet na nic, než na ten křik a pláč, který jí zaplňoval mysl.
Krvavý planoucí krystal, do kterého Icarion za pomoci mnoha obětních ohňů kradl životní sílu všech těch elfů, na které narazili při sestupu do samotného srdce hory... viděla v něm tápat ruce... naříkat zmučené tváře... celou cestu jeskyněmi od chvíle, co se dotkla Icarionova ohně, nemohla vnímat a cítit nic jiného.
Ztratila dva muže, než boj vůbec začal.
Dovolila Daelgarovi se obětovat.
Ponechala Kianela vzadu, i když tušila, že mu s jeho zraněním "chvilka odpočinku" nebude stačit.
Nechala družinu jejich boji, jejich pomstě na elfovi, který došel takhle daleko jen proto, že kdysi kdosi neodsouhlasil volbu jeho srdce.
Dopustil vraždění rodné krve již tak zkoušeného národa... elfové pro něj byli jen postradatelným pohonem monstrózního kouzla, kterým chtěl povolat svého ohnivého pána na svět... a proto tu byl tu ten krystal, který vysával jejich životy i duše.
Založila šíp a vystřelila proti krvavě rudé lesklé mase.
I přes hučení lávy a praskot země zaslechla, jak se její střela s cinknutním neškodně odrazila. Klesla na jedno koleno a opřela se rukou o zem.
Jeden pohled k družině ji stál zbytek odhodlání i sil... Icarion byl obklopen štítem jaký znala u Krvavých rytířů. Eloyn, Engiee, Lithiana a trpaslíci se jej snažili prorazit zbraněmi, Flairica, Greshi, Alathaes a pomatený elfí léčitel zase magií, ale nezdálo se, že by měli navrch.
Vyhrkly jí slzy. Zklamala je všechny... nedovede je zpět.
V tu chvíli jí na rameno ztěžka dopadla něčí ruka. Vzhlédla a spatřila Eliendira, jak jí podává manový krystal vytvarovaný do podoby hrotu šípu. Sotva jej založila do tětivy, kouzelný šíp se rozzářil a byl úplný.
Zamířila na krystal, když vtom v něm spatřila svou vlastní křičící tvář. Raději pevně zavřela oči a vystřelila s prosbou Slunci, aby vedlo její ruku a její střelu.
Křik mnoha elfů se ozval hlasitěji... doprovázený řevem Icariona, kterého spojenci právě srazili k zemi, načež vzplál oslepujícím plamenem. Elfové i trpaslíci od něj rychle couvali pryč, zatímco volal:
"Andraste, už jdu za tebou!"
Po chvíli se s ostatními vydala na místo, kde dohoříval Icarionův popel, poklekla a řekla:
"Pochopila jsem ze zpráv ve městě, že jeho i jeho milou unesli v době, kdy se vraceli domů, aby se vzali proti vůli rodiny. Nikdo nemá ani zdání, co se s nimi stalo tady dole," nabrala hrst horkého popela, která se vzápětí prosypala její kovovou rukavicí, "ji jste porazili v Sunsail. Nakonec spolu ti dva zničili stovky životů a i když umíral... stále volal jen ji. Láska je strašlivé sobecké monstrum. Má na svědomí-"
"Přesně tak," kývla Flairica Amberdusk po jejím boku a Eli mávl rukou, zatímco se Aerin zvedla a otočila k němu.
"Náh, není," prohlásil modrovlasý a přešlápl z nohy na nohu. Usmál se na ni, ale pokračovala nesmiřitelně dál.
"Láska je slabost a chyba."
Dal se trochu do smíchu a poplácal ji po hlavě jako nějaké zlobivé štěně.
"Není," poklekl a sebral ostatky do koženého váčku, zatímco i poslední zrnko popela z její rukavice odvál horký dech srdce hory.
"Vracíme se domů," řekla přísně.
Fénixův nářek (by Thanalos)
- Spoiler:
Andraste z úžasom sledovala padajúcu lávu vo veľkej vyhni hory Blackrock. Bola rada za tento výlet a to, že Icarion nakoniec súhlasil. Aspoň si mohla uctit rodinu, ktorá padla v druhej vojne. Z úsmevom sa otočila na Icariona a všimla si, že ma na tvári zase ten výraz, ako keď ho niečo trápilo.
"Icarione, si v poriadku? "
"Áno, samozrejme, pôjdeme už?"
"No tak, Icarione, poznám ta ako svoje topánky, viem, že odkedy si prvý krát uvidel tú horu a vždy, keď si na ňu pozrel, tak sa zatváriš takto. Uvoľni sa trošku. Tvojmu otcovi sa budem určite páčiť, takže sa nemusíš ničoho báť. A pod čaká nás ešte úžasná cesta."
Icarion sa len usmial a prikývol. Nemohol jej predsa povedať, že vždy, keď pozrie na tu prekliatu horu, má čudný pocit a v noci nevie spávať. Ešte raz sa zamračil na tú ohnivu vyheň a pobral sa za ňou.
Konečne už videli východ pred sebou, keď sa z priľahlej chodby vyrútili orkovia. Icarion tasil svoj meč a postavil sa pred Andraste, aby ju chránil vlastným telom. Dokonca ich aj dvoch zabil, ale bolo ich príliš veľa. Posledné, čo počul bol jej výkrik, keď ju stiahli z koňa a on ucítil ranu na hlave. Potom sa všetko stratilo v tme.
Počul jej výkriky, ako ju tie odporne zelene beštie mučili. Ruky a nohy mal odrené s toho, ako sa pokúšal dostáť z okov. Už ani nekričal, len chripel, ako nemal hlas. Ležal tvárou na chladnom mramore a začal sa modliť. Prvé dni sa modlil ku Slnku a Svetlu tak, ako ho to učili, no teraz sa v duchu modlil k hocikomu, kto počúva, nech zachráni jeho lásku a zabije tých orkov.
Prebudil ho krik. Pomaly otvoril opuchnuté viečka a započúval sa do zvuku. Začul nezameniteľné rinčanie kovu o kov, ako keď sa dva meče stretnú v súboji. Bojovalo sa tam, niekto tam bojoval!
Zavolal o pomoc.
Znova sa neúspešne pokúsil dostať z pút, ked sa otvorili dvere miestnosti v ktorej bol uväznený. Keď si jeho oči privykli na svetlo lúču, uvidel v dverách trpaslíka čierneho ako obsidián a oči mal červené ako oheň. Odpútal ho a pustil na zem. Icarion sa pomaly zdvihol a vyšiel na chodbu. To, čo uvidel, ho zrazilo na kolena.
Medzi mŕtvolami orkov ležala aj jeho Andraste. Zrazu sa v jeho hlave ozval hlas, ktorý ako keby ho spaľoval. Trpaslici okolo neho pokľakli.
"Môžem ju vrátiť, môžem jej vrátiť život, smrteľníku, no na oplátku ale niečo žiadam."
"Čokoľvek," dostal zo seba a začal sa naťahovať za svojou láskou.
"Budeš mi slúžiť!"
Jej ostatky ako aj tela orkov začali horieť.
Icarion sa pokúsil načiahnuť do ohňa pre jej telo, ale dvaja trpaslíci ho chytili, tak len zanadával a preklial svoj osud, potom povedal len jedno slovo:
"Budem."
Vtedy sa oheň rozhorel v plnej sile a pohltil všetky tela. To už však Icarion vnímal len ten hlas.
"Pozdvihni svoj zrak."
"Áno, lorde Ragnarosi," Icarion poslúchol a zo slzami v očiach pozrel do ohňa. Mal pocit, ako keby sa v nom niečo hýbalo.
Pocit sa zmenil na presvedčenie, keď z neho vyšla jediná bytosť, podobajúca sa na elfku.
V hlave počul jeho smiech.
- Credits:
- (Povídka byla odměněna RP markami a ještě jednou díky za epickou sérii autorovi jménem většiny zúčastněných)
Poslední části se na mainech či scénářovkách účastnili Kechi/kolaborant Sušenka/Cookie, Flairica, Lithiana/Alathaes, Engiee, Lykourgos, Brightshore, Gobio/Carpio, Trey(otrp), Aerin/Ragnarova sebranka/spawny and co., Greshi, Kianel/Icarion, všem díky za RP!
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 2
- Příběhy se povídají...:
Hovori sa, že aj ked sa v pevnosti nič nedeje, tak sa niečo deje. Jedneho večera sa u kašny stretla mala skupinka, aby si tesne pred polnocou rozprávala príbehy.
Prvý bol príbeh o hviezdach od rekrutky Eloyn, ktorý vraj kedysi rozpraval sam lord. Druhý bol príbeh o Nebeštanoch a pozemštanoch od Ygraine a posledný o chlapcovi, ktorý vyliezol na vysokú vežu, a čo tam našiel... tento hovoril tajomný Fel.
Také se šeptá cosi o večeru příběhů, při kterém se poslaly děti spát. Nejstrašlivější opět vyprávěli Daelgar a Eloyn. O důvod více nikdy nevstupovat do blízkosti Scarlet Monastery.
- Teleportační malfunkce? Rawrlrlrlrlrl!:
Povídá se, že v nejmenované jeskyni v zátoce pirátů se zčistajasna objevila orkská holčička a růžovoučký murloček. Za velkého nadávání se oba vyhrabali z hromad vybavení a zbroje, které jim bylo o pět čísel větší, a rozhodli se nalovit si ryb a ohřát se u místního ohně, než se vydají do světa.
Teprve později zjistili, že malý murlok je sice dobrá návnada, protože má žábry a rychle plave, ale že malá orkyně není ten nejlepší rybář, nemusí ho totiž včas vytáhnout, když se do nej zakousne kladivoun.
Také, že orkské kly jsou věc, na kterou si nezvyknete za pět minut.
Afi fem fe koufl.
- Mlhy Avalonu:
Povídá se, že v nejmenované pašerácké jeskyni se z mlh halících hladinu vynořila štíhlá thalassijská loď, zřejmě poháněná magií. Stříbrovlasá žena v černém rouchu, stojící osaměle na palubě tajemné lodi, upřela své ledově modré oči na břeh a zamumlala mocné kouzlo, po kterém začala okolní hladina mrznout.
Jen co se mlha rozptýlila, dramatičnost celé scény trochu zkazil pohled na to, jak právě v onu chvíli jeden nahý elf tahal za nohu z vody druhého nahého elfa, ryjícího obličejem v kamení a písku.
Další informace o tajemné schůzce, kterou měla cizí dáma na onom místě smluvenou s někým jiným - a jejíž konání dva polonazí dobrodruzi téměř ohrozili - jsou buď přísně tajné, nebo nedostupné. Šeptá se ale cosi o zkoušce a Svatyni Času, jejíž vchod se jen velmi těžko hledá.
- Návrat hrdinů?:
Povídá se, že když se družina Prstenu vrátila do Elrendar, bylo jich o čtyři méně, než kolik odešlo na výpravu na jih. Kapitánka všem nařídila odpočinek, než podá hlášení o třech padlých lady Sunhand. V pozdějších nočních hodinách pak Aerin Windsong viděli, kterak zápasí s Malanem o láhev burbonu, kterou jí majordomus odmítl vydat.
Šeptá se, že mezi oběťmi Černé Hory je nakonec i Eloyn Brightshore, kterou nikdo neviděl projít portálem s ostaními a v pevnosti se po ní slehla zem. Vzhledem ke kletbě, kterou trpěla, to vzbouzí jisté otázky o jejím osudu. Hawke o několik dní později potvrdila, že o pátečním úplňku ze hřbetu Suraku viděla v pouštním písku pobíhat osamělého worgena, který mířil k jihu.
- Posily z Dalaran?:
Povídá se, že v Dalaranu opět někdo budil rozruch. Šlo o hádku v hlavní knihovně, kde se jistá elfka domáhala zapůjčení knih, které náhodou potřeboval právě v ten samý den arcimág Rhonin.
Situaci prý vyřešil svou diplomacií procházející Krvavý rytíř. On a dotyčná elfka později byli viděni u portálu do Silvermoon.
Doprovázel je, považte, lovec démonů, který nesl obrovské kufry a obojek se srdíčkem.
- Záležitosti Relikviáře:
Povídá se, že skutečný důvod přítomnosti lady Greywind je odvoz artefaktů, které byly před pár měsíci uloupeny výpravě Relikviáře a Řádu, a které se podařilo Elrendarským získat zpět od nemrtvých a démonů.
Zdá se, že na jejich studium tedy doslova zbývají poslední hodiny, než budou vráceny, kam patří: do zaprášených krabic městského archívu.
Honem to prošmejdit, než nám to zabaví!
- Windsong nebo Wildsong?:
Povídá se, že mladá kapitánka Windsong měla problém s kázní, o kterém většina přítomných shovívavě pomlčela. Také se říká, že ji viděli objímat několik elfů pozdně se navrátivších z výpravy, ale kdokoli o tom chtěl vyprávět, byl nakonec umlčen po dobrém či po zlém. Ehh.
Povídá se, že kapitánce Windsong z jejího splínu nakonec pomohl rozhovor s mágy. Prý se během něj ale řešily i okolnosti, původ a dopady jedné zlotřilé kletby, závěry ovšem budou ohlášeny teprve po konzultaci s vedením.
Také se říká, že Eliendir Dawnsong se svou ženou spává stále, i když je mrtvá. Na sex si prý nemůže stěžovat.
Na podivné chování mága byla upozorněna hostující léčitelka, mezi jejíž oblíbené léčebné metody patří i rektální teploměr, duševní klistýr a pijavice. Zdá se, že se mág lazaretu ale zatím vyhýbá (ví, proč).
- Nerozčilujte paní Mistryni!:
Povídá se, že v pevnosti večer po návratu z jihu zazněla slova hned několika přísah.
Ta poslední prý byla z úst Flairicy Amberdusk a týkala se goblinů a způsobů jejich využití jako pevného paliva. Fssssssssst.
Povídá se, že Flairica Amberdusk pomalu dohořívá doutnák, ale jednoho dne to bouchne.
Tedy šeptá se o tom, že cvičné figuríny na nádvoří bývají každé ráno ohořelé na popel, že je nových učedníků příliš mnoho a mají roztodivné nároky, a že měla ona, Eliendir i pan Kechi několik vážných rozhovorů do hluboké noci. Výsledky některých z nich prý byly předloženy lady Sunhand... a šušká se, že se některé věci změní.
- Odložená tryzna?:
Povídá se, že nový kapitán krátce po svém povýšení na několik dní zmizel a vrátil se právě včas na Daelgarův pohřeb.
Říká se, že na Daelgarově pohřbu "bez těla" byla v pohřbívané voodoo loutce objevena závěť nemrtvého, ve které projevil poslední přání, aby byla ze Scarlet Monastery získána jeho holenní kost a pohřbena s ním.
Také to, že během rituálu někteří zahlédli strašlivé bytosti stát v hlavě čerstvého rovu. Na výzvy, výhrůžky a pyroblast nereagovaly... pak jako by si teprve všimly přítomných pozůstalých a prostě zmizely.
Povídá se, že těsně po pohřbu došlo na nádvoří ke sporu mezi mágy a týkal se nejmenovaného malého pyromága s nesmazatelným úsměvem a plochýma nohama.
Daelgarova závěť byla vyvěšena na úřední desku u kasáren spolu s novinkami z velení pevnosti.
Bylo rozhodnuto, že se posádka pokusí na oplátku za jeho věrné služby splnit jeho poslední přání.
- Mor'ganis:
Do pevnosti přibyla večer po Daelgarově nedokončeném pohřbu skupina farstriderů vezoucí oficiální nóty s pozdravy a poděkováním ze Silvermoon za pomoc se záležitostmi Kultu Dětí Fénixe.
Farstrideři také podali znepokojivé hlášení o nálezu mrtvého těla elfa, oblečeného do ne příliš povedeného kostýmu Lovce Démonů, v Thalassian pass téměř u elfích bran.
Ukázalo se, že jedna z farstriderů využila rozruchu na nádvoří a v archívu se pokusila zničit artefakty, které si měla druhého dne rána odvézt lady Greywind spolu s rytíři Řádu.
Ve chvíli, kdy se kapitánka Windsong hraničářku pokusila zadržet, rozervané tělo této hraničářky padlo mrtvé k zemi a odhalilo podobu Pána Děsu.
Někteří poznali toho, kterého nedávno omylem sami propustili z prokletého artefaktu nalezeného v Morových Zemích - démonovi se artefakty Řádu a Relikviáře podařilo úspěšně zničit, ale společnému útoku stráží, posádky i hostů neodolal.
Mezi hosty se mimo jiné vyznamenal válečník a bývalý léčitel Silvermoonský, Aladar, který prý do pevnosti dorazil... na námluvy?
Nathrezimova hoříci zbroj byla posléze odtažena z archívu a požár uhašen.
Šeptá se, že někteří pamatují jméno tohoto démona, a že bude po jeho útoku učiněno několik opatření, která mírně omezí svobodu hostů a posádky.
Ano a je to tady!
Po útoku nathrezima probíhají v posádce a u hostů procházejících branou kontroly příčetnosti a detekce felu.
Zastavení musí strážím odpovídat na mnoho matoucích otázek zjišťujících skutečnou totožnost.
Tyto kontroly byly vyhlášeny i jako namátkové (tzn. mohou být provedeny u kohokoli v pevnosti, v kteroukoli denní dobu, hlídkou k tomu pověřenou, složenou z mága, léčitele a vojáka Elrendar.
- Pavoučí vlákna a žabí nožičky? Omlouváme se, zboží je dočasně vyprodáno.:
Povídá se, že posádce došly kouzelné hroty šípů, jmenovitě ty základní, očarované arkánou.
Halis Dawnstrider prý do noci burcoval stávkující učedníky, kteří byli původně pověřeni jejich výrobou, ale ti se na věc vykvajzli jak Aliance na pomoc elfům. Nakonec pohlednou zadnici skladníkovu zachránil goblin Ogatix, který celou noc nespal a šípy vyráběl. Zdarma. Snad mu to trochu spraví reputaci u přísných učitelů!
Dále se ve skladu nedostává manových krystalů a pavoučího hedvábí na výrobu učednických ochranných rób Arkána, protože se s učedníky magie v posledních dnech doslova roztrhl pytel.
Na žádost Halise za účelem jejich doplnění proběhne v příštích dnech povolený odlov pavouků z Ghostlands, domluvený s tamními farstridery.
- Worgenka Brightshore:
Též se povídá, že výnosem lady Sunhand byly posádce zakázány fyzické kontakty se ztracenou Eloyn Brightshore a doporučen její odlov za pomoci narkotických střel či magie (pokud by byla někde poznána v podobě, která by ji umožnila identifikovat).
Kovář Eriden prý za tím účelem začal s výrobou přenosné klece.
V případě útoku worgena kdekoli v okolí pevnosti má posádka samozřejmě povoleno střílet a trápení bytosti ukrátit - kletba se nesmí rozšířit na sever od průsmyku.
Stejné nařízení bylo doporučeno pro jednání s veškerými worgeny na budoucích výpravách posádky, nehledě na místo. Boj na blízko s nimi je zakázán pod hrozbou trestu odpovídajícího míře neuvážlivosti pachatele.
Vrrr. Haf.
- Co nás čeká a nemine?:
Proslechlo se také, že krom básnického klání příští neděli se chystá klání ostrostřelců, dohodnuté k změření dovedností hraničářů z města a z posádky (proběhne do dvou týdnů) a že písaři právě dopsali novou vyhlášku vedení upravující zákony a předpisy platící v pevnosti, na základě návrhů mágů i hraničářů.
Uf. Patrně zahájili metodu cukru a biče.
Stejně tak se chystá výprava za Daelgarovou kostí do Scarlet Monastery, lov na kance na rožeň pro nedělní básnickou slávu a též eskorta karavan s exotickým zbožím z několika míst Východních říší.
- Do temného lesa na pavouky a nemrtvé!:
Povídá se, že nutnost doplnit ochranné róby pro čerstvé učedníky Arkána přiměla velení spojit užitečné s nepříjemným: lov a trénink.
Jednotka vedená Thanalem Dawnspear se tedy odebrala do Ghostlands, aby svůj pobyt nahlásila místnímu velení - po varování, že pavouci poslední dobou obzvláště zdivočeli, a že mají elfové opět problémy s nemrtvými v Deathholme, se elrendarští chrabře vrhli na lov s vidinou slíbené odměny pro toho, kdo dokáže získat největší množství pavoučího hedvábí a žláz.
Surmallienova snaha pavouky "podojit" měla zhruba stejný úspěch jako jejich porcování, jediné, co se doopravdy nevyplatilo, byla ohnivá magie - z hedvábí pak nezbylo nic.
Po nácviku týmové spolupráce elrendarští narazili na místo, kde se vyskytovala skupina obřích a agresivnějších pavouků. Jejich stav způsobila jakási mutagenní látka, kterou odhadli na Mor nesmrti, nebo jeho novou verzi od Wrathgate.
Nasadili si masky, šátky, obrnili se kouzelnými štíty, místo se pokusili zajistit magií a vydali se okamžitě po stopách vozu, ze kterého tato rozbitá nádoba patrně spadla.
Po provizorním ošetření puchýřů na Ogatixových nohou našli překladiště pašeráků včetně jejich těl a pavoučí královny. Místo zkusili opět uzavřít magií, důkladný průzkum pak odhalil ještě mapu, kterou elfím pašerákům látky nakreslil její dodavatel.
Samozřejmě označil křížkem Deathholme!
Rozdělili se, aby jedna část varovala farstridery a druhá zkusila Deathholme prozkoumat.
Žel si někteří průzkum spletli s čelním útokem a pokusy o bluff a plížení s pochodem těžké pěchoty... proto jejich příchod doopravdy nikoho nepřekvapil.
- Doktor Hu:
V jednom ze zikkuratů Deathholme nakonec družina nalezla nemrtvého elfa, kterak tvoří onu leptavou agresivní látku, na kterou narazili na dvou místech Morových zemí.
Šílený doktor se nehodlal s elrendarskými bavit a během boje jim dal řádně zabrat.
Jeho poslední kouzlo srazilo na kolena i statečnou a nezdolnou Ygraine, kterou z místa odvlekl Surmallien, na svou nezkušenost obdivuhodně odvracející kouzla svým štítem (patrně jeho změna kariéry nebude taková chyba, jak se dosud zdálo).
Zatímco si Lithiana nechala namodralý meč nemrtvého elfa s runami značícími slovo Hu, Hawke prohledala jeho tělo a našla několik listin a zápisník s elfími runami psaný neznámou řečí. Tyto spolu s jeho hlavou vzala s sebou jako důkazy toho, co se stalo v Deathholme, aby byly k dispozici farstriderům i mágům z města.
Po návratu do pevnosti bylo pavoučí hedvábí odevzdáno Halisovi Dawnstrider, stejně tak jako jedové váčky pavouků.
Ogatix a Ygraine byli hospitalizováni a vzápětí je na lazaretu doplnil i rozechvělý a bledý Surmallien, kterému to teprve po skončení boje všechno došlo!
Povídá se, že v noci opět řádil strašák jménem rektální teploměr a že Flairica, Hawke a Lithiana rozebíraly možnosti, které má Ogatix, jehož ploskonožky byly radioaktivní látkou zasaženy.
Farstrideři z Quel'Thalas byli na vše upozorněni a vyzváni, aby zkusili permanentně zajistit místa, na kterých se látka v Ghostlands vyskytla, včetně laboratoře v Deathholme. Stejně tak, aby ohledali těla elfů, která se nacházela v jeskyni i v laboratoři.
Nad ránem pak kapitán Dawnspear s farstridery do pevnosti doručili jízdní zvířata, která družina opustila nedaleko Tranquillienu.
(Eventu se zúčastnili: Greshi, Ogatix, Flairica, Surmallien, Thanalos/Iralius/Doktor Hu, Leaseth, Hawke, Ygraine, Lithiana, všem díky za RP
Autor eventu: Thanalos)
- Hlášení z Arcana a Silvermoon:
Podle zpráv od mágů, kteří zkoumali vzorek látky, nabraný Ogatixem v Ghostlands za cenu strašlivé osobní oběti, se nejedná sice o Mor Nesmrti ani jeho novou verzi od Opuštěných, ale silně radioaktivní mutagen s vlastnostmi žíraviny - což vysvětlilo i hnisavé puchýře na goblinových nohou.
Zdá se, že lék pro malého zeleného tedy bude spíše otázkou hodin, než měsíců.
Objednavatel nebezpečné látky, jehož jméno našla Hawke v listinách doktora Hu, byl následně vyhledán v Silvermoon ve své rezidenci.
Dle prohlášení městské hlídky byl tento elf již nějaký ten pátek mrtev (vzhledem k puchu a stádiu rozpadu)... nemohl být tedy potrestán, ale ani se neprokázalo, že by látku do města objednával skutečně on.
Zdá se, že původní pachatel je tedy stále někde na svobodě.
Zápisník s elfími runami na hřbetě byl zatím pouze zběžně prohlédnut, jeho obsah je prý psán v eredun a ke všemu v komplikované šifře - bude proto předán k výzkumu mágům.
- Prádelní šotek a jiné záhady:
Množí se stížnosti obyvatel pevnosti na ztrátu nejjemnějších kousků oblečení, převážně prádla, nehledě na to, zda se jedná o prádlo ženské či mužské.
V lázních o víkendu záhadně došla i poslední kapka jahodové koupelové pěny, proto se zvažuje jejich uzavření do doby, než dorazí karavana se zásobami nové kosmetiky z města.
Zmizelý rys Jantár se po dni a noci vrátil zpět na své stanoviště u stájí a stále někoho vyhlíží.
Nikdo nedokázal vysvětlit, proč má od svého návratu na hlavě ze srsti vytvořeno několik culíčků, doplněných vkusnými červenými mašličkami a beruškami.
Povídá se, že noc po lovu na pavouky, kdy na marodce přibyli tři pacienti (jedna chrchlající, jeden s nohami obvázanými do velikosti XXXOgre... a jeden v plátech se staženými půlkami), konečně se probrala malá Theri Silversun a byla vrácena do dětského koutku.
Možná ji z bezvědomí dostal strach ze zalehnutí jedním z pacientů.
Zarputile ovšem odmítá vysvětlit, jak se jí úraz ve věži stal a co mu předcházelo
- Závěť Daelgara tar Dream:
Čtenáři, prokletí kletbou života.
Věřte tomu, jestli čtete tento text, tak jsem Vás přelstil a nemusím již řešit odpadávající kousky masa, sklerózu, anorexii a jiné věci. Protože je mi Vás líto, neboť jste sužované dušičky, tak jsem se Vám rozhodl přenechat některý svůj majetek, který Vám může usnadnit problémy Vašeho života.
Ogatixovi, jehož maso není vůbec špatné, zanechávám svojí sbírku zlatých zubů, které jsem nashromáždil od potulných dárců a mrtvol ze hřbitova.
Lady, která má nervy z mlhy, zanechávám své náhradní očně-ušní krystalky, nechť své mindráky ventiluje na své družině i na dálku.
Ygraine věnuji svůj opotřebovaný váleček na nudle. Jestli v něm najdeš nějaké zuby, tak si toho nevšímej, někteří zákazníci se bránili dravěji, než jsem čekal. Vem s tím prvního chlapa po hlavě, který se ti bude líbit, a bude tvůj.
Mágům zanechávám svého švába narozeného v Outlandu, je nadopovovaný magií, kterou i kálí. Smíchával jsem jeho výkaly s lepidlem a používal to jako magické přemostění... co s tím vymyslíte Vy, je na Vás, ale nevím kde teď běhá... naposledy jsem ho potkal v Undercity.
Hawke věnuji své dráty na drátování kostí. Sdrátuj si milého a bude jak laňka.
Thanalovi zanechávám své šicí potřeby, nechť ti intuice řekne, co s tím máš dělat, když tě snoubenka naš...e.
Aerin věnuji svojí kostěnku (kroužkovku). Pečlivě jsem sbíral všechny humanoidní zuby a drátoval je do úhledné zbroje.
Elimu: svojí sbírku masožravých červů, nechť je nechá čas od času proběhnout po své nemrtvé hračce a neucítí zápach tlejícího masa.
Společnici z nočního klubu zanechávám svou měsíční mzdu.
Grešli dávám svůj náhradní sekáček na maso, aby Ti lépe šlo obchodování.
Taharisovi: měch na vodu vyrobený z trolského močového měchýře a svůj prsten zvratků – neolizuj ho.
Engiie: hadřík s leštěnskou na mrtvé potahy.
Kechimu předávám svoji rozptylovací mantru.
Alatheasovi: svoji domácí palečnici.
Veline zanechávám svojí malou truhličku se sbírkou jedů. Dávej si pozor, některé jedy jsou i magického původu či kletby, na které neexistuje lék.
Elyon zanechávám svůj kartáč na vlasy a blechy, já jej již několik let nepotřebuji.
Fel'talahovi zanechávám svoji blond zánovní paruku, at se nebojí ukázat v celé kráse.
To vše Vám zanechávám pod jedinou podmínkou: přeji si být pohřben se svými pravými pozůstatky či alespoň s jedním z nich. Vím že jeden má Šarlatová krusáda v klášteře. Jedná se o pravou holenní kost. Poznáte jí díky magii a slov vyrytých do ní: Bez světla není stínu.
Dále prosím, nekontaktujte mé pozůstalé, neboť by mě zabili.Daelgar tar Dream
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 3
- Utrpení mladého Surmalliena:
Povídá se, že se vyplatí zaplatit v Silvermoon těch pár měďáků za veřejné lázně, a ne si odskakovat za křovíčko v Eversong.
V přehnaném chvatu pak můžete do plátového poklopce zavřít, co jste nechtěli, tak, jak jste nechtěli.
Té správné pomoci se vám pak v lazaretu ani chrámu nemusí dostat.
Ještěže tu je noční klub...
Prý když tělo trpí bolestí z přiskřípnutí, osobní prohlídka rukou v plátové rukavici příliš nepomůže.
Ani led za zbrojí, po kterém se pod vámi na koberci taverny dělají loužičky, pro které servírky nemají pochopení.
- Bojuj ohněm proti ohni:
Povídá se, že před Flairicou Amberdusk se nevyplácí snaha vyhýbat se fyzickému tréninku, ani když jste učedník věže Arcana.
Zvláště, když vás donutí běhat tím, že vám zapálí půdu pod nohama či róbu.
Šeptá se cosi o novém komplexním plánu spojeného výcviku mágů a farstriderů.
Říkají, že ve městě ještě stále najdete některé podniky servírující nechvalně známý drink kombinující alkohol a tekutý fel. Jak moc je to legální nechme na posouzení městské stráže a Řádu.
- Tas'adar del Rey?:
Povídá se, že ve městě je opět jistý kupec nabízející obchody všeho druhu. Pro některé je možná děsivý a někteří se mu vyhýbají jako ork elfímu kadeřníkovi. Ale zdá se, že dojednal cosi velkého s Elrendarem.
Také povídají, že jednou pirát, provždy pirát... ale kdo ví, co je na tom pravda, pokud se pirát dá k armádě či na obchody?
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 4
- Blátivé setkání s ochrankou:
Povídá se, že když družina dorazila na místo překládky zboží pro Elrendar, strávila nějakou dobu taháním vozů z bahna, do kterého ty nejtěžší zapadly. Když se déšť umoudřil a obhlédli celé množství nákladu, nedokázali si představit, jak některé části projedou přes mosty v Morových zemích.
I přestože byla nakonec část za pomoci elrendarských mágů přenesena do pevnosti teleportem, hlavně zábavní pyrotechnika, většina obřích sudů a maringotek se nakonec vydala na pomalou a strastiplnou pouť na severovýchod.
- Proč nemáte nikomu rušit kruhy... hlavně ne hrabáním hlíny po psím vzoru...:
Povídá se, že když naleznete nekromancerovu runu uprostřed cesty, patrně to bude past. Také to, že jeden idiot může stát život celou výpravu, pokud není hlídán, a že se na hlavu jistého mága opět vyrojila řada stížností. Tedy hned po tom, co po útoku armády ghůlů byly pochytány splašené muly.
Takového jedince vskutku kapitánovi Dawnspear v družině nikdo nezáviděl.
Povídá se, že když chcete spolehlivého průvodce Morovými zeměmi, vyplatí se někdo z Acheru. Jen nečekejte, že vám bude přednášet historii, poukazovat na lokální krásy a zajímavosti a najde vám stánek s občerstvením a suvenýry.
Povídá se, že ve dvou se to lépe táhne a mladý Angesan si vybudoval neobvykle silné pouto s čelní mulou, které nepřebily ani sušenky nabízené jistým provinilým mágem.
Povídá se, že družinu Morovými zeměmi provázela němá elfka, píšící své vzkazy křídou na břidlicovou tabulku. Včetně bojového pokřiku. Komunikační problém nastal až ve chvíli, kdy se družina ocitla na místě, kde byla tma jako v ogřím zadku. A zhruba stejně to tam "vonělo".
Povídá se, že vstoupit do říše stínů jen tak, náhodou, se nestává každý den. O to těžší je z ní najít cestu ven. Pokud se ale vážně ztratíte, zkuste se optat na směr Lithiany, Engiee nebo muly. Prý ale stačí myslet pozitivně!
Také se říká to, že někteří z pevnosti podobný úkaz viděli na místě, ze kterého jim ještě teď vstávají vlasy hrůzou. Šeptá se cosi o tom, jaká bytost by mohla být původcem takového zla... a že mágyně Flairica se rozhodla jev co nejdříve prozkoumat detailněji.
Povídá se, že kupec, který zboží dodal, nabízel cestou i méně legální artikl, nebyl ale přistižen při činu a větší než malé množství látky bylo nakonec při průchodu branami Elrendaru zabaveno jen oběma vzorným profesorům Arcana. Echm.
Budeme doufat, že se učedníci nedívali (hlavně ti gobliního původu).
Povídá se, že někdy je lepší nepřítele obejít. Nebo obejít a překvapit!
Lithiana u Corin's Crossing a Leaseth u Šarlatového průsmyku se tak ukázali mistry strategie a vznešený elf i dokonalým znalcem Morových zemí - proto mu záhy bylo nabídnuto místo v posádce mezi zvědy. Ne, s jeho atraktivním vzhledem to prý nemá co dělat, to jsou pomluvy.
- Samá voda, přihořívá, hoří!:
Povídá se, že když se dostanete doprostřed boje mezi nemrtvými a Šarlaty, bude to bolet, páchnout a hořet. Naštěstí Greshi s Flairicou zvládli zapálený most společnými silami uhasit.
Jeho nestabilní konstrukci pak Greshiho deštíček hezky prosákl a Lithianina a Eliendirova magie proměnila v solidní led, po kterém se karavana mohla jít... klouzat.
Stejně tak se povídá, že horní část konstrukce mostu už byla nalomená před příjezdem karavany a tedy za její stržení nenesou kupci a doprovod žádnou zodpovědnost.
Povídá se, že kombinace gobliního obchodníka s deštěm a rytířky smrti by se dala patentovat na zbraň hromadného ničení.
Povídá se, že když Světlo dopustí, i Šarlatová balista bez ovládání spustí. A tak sice skvělá taktika vpadnout křižákům opevněným v soutěsce do zad vyšla, ale trosky jejich barikády následně zranily část družiny.
- Snob nebo jen tají pajdavost?:
Povídá se, že Tas'adar Del Rey nejen, že cestou nesestoupil ze svého ušlechtilého opeřence, ale dokonce si ve chvílích, kdy byla karavana pod útokem, piloval nehty a upravoval mejkap. Jeho ochranu přeci zajišťovali najatí orkští a elfí bouchači.
Šušká se, že elf možná v té dlouhé sukni neumí chodit, nebo schovává nějaké ošklivé překvapení pod ní... hledají se odvážlivci ochotní to prozkoumat.
Odměna za zjištěné informace tradičně k dispozici v lázních.
- Karavana dorazila, hurá!:
Povídá se, že když nakonec karavana dorazila do pevnosti a kupci vybalili své zboží a stánky, před věznicí a Měsíční věží nebylo skoro k hnutí. Také to, že zabavené ilegální látky byly diskrétně zničeny.
Povídá se, že na kupce Tas'adara v pevnosti čekalo hned několik nedočkavců, kteří si u něj vyřizovali osobní zakázky, a že rozdával i pozornosti zdarma... a že se zcestovalý mág zhlédl ve Flairice Amberdusk, kterou od té doby usilovně zve na sklenku Dalaranského archívního. Mistryně Arkána stejně usilovně odmítá. (Asi mu neřekli, že preferuje rum.)
Eventu Karavana se účastnili: Angesan, Barog, Mossin, Engiee, Lykourgos, Ygraine, Lithiana, Thanalos, Flairica, Tasadar, Greshi, Leaseth a paličaté zaláskované muly s nákladem.
- Celebrity se slétají!:
Povídá se, že druhého dne kapitánka Windsong a její oddíl doprovodili do pevnosti skupinu hostů, která byla ubytována v těsném stanu. Jeho vchod ihned obsadil ogří vyhazovač a několik goblinů v oblecích a brýlích.
Jak bylo posléze odhaleno, jedná se samozřejmě o utajenou přítomnost jistých rockových hvězd, které mají v neděli poctít Elrendar svým výkonem. Ochranka je zarytě odmítla pustit mezi srocující se davy nedočkavých fanoušků.
Povídá se, že do pevnosti na nedělní slávu zavítal i cestovatel Keyador, jehož vypracované nohy se staly zdrojem závisti a obdivu. Málem z něj prý nedokázali odlepit Greshiho, který si pojem "Elrendar vítá poutníky s otevřenou náručí" vysvětlil doslova doslovně.
Též se povídá, že Syrius Finn měl velkou radost z možnosti otevřít svůj stánek se zbraněmi, na což se místní kovář Eriden Mladší netváří příliš nadšeně.
Dalším hostem, který toho večera dorazil, byl žoldnéř Mossin, kterého si družina pamatovala jako schopného bojovníka pracujícícho coby Tas'adarova ochranka.
- Temné síly vrací úder! Aneb neočekávaný dýchánek a nepovolená party!:
Šeptá se, že učni Angesanovi někdo ukradl v noci kapesníky a některým hraničářkám se prý v kasárnách začalo ztrácet prádlo. Po vandalovi či fetišistovi bylo vyhlášeno pátrání.
Povídají, že někteří nemrtví nejen netančí, ale nedají se ani opít. Proto je super brát je s sebou na pařby, vždy pak máte někoho, kdo vás odnese domů. Pokud z vás tedy neudělá ghůla.
Povídá se, že když do elfí vodnice nacpete taurení bylinky, zezelená už tak zelený goblin a srolují se mu ponožky. Může se pak stát, že vyskočí na sud piva a uvede ho v pohyb koulením vpřed lavička nelavička, ochranka neochranka.
A tak prý toho večera na nádvoří pevnosti drnčela okna i stojany se zbraněmi při neoficiální generálce vystoupení, kterou se osvobozená kapela odvděčila posádce, jen co ji dostali ze stanu.
Manažer Michael Schweizer prý byl převezen na marodku, kde se ho snaží vrátit do 3D stavu. Pumpováním za pomoci měchu z kodí kůže.
- Šokující drby!:
Nepovolený noční rámus ukončila prý kapitánka Windsong se slovy, že gauneři budí šelmy a plaší děti.
Nakonec se jako nejtěžším na uklidnění ukázal hostující prodejce exotického ovoce, divě křepčící stromovec Applebough.
Šeptá se, že přiopilému Greshimu procpal na svačinku svá dvě jablka a banán. Snad goblina tak zdravá strava nezabije.
Také se povídá, že nový kapitán vyzkoušel pódium ještě před soutěží se svou sbírkou básní, které Greshi pochopil jako vyznání lásky. Kapitánovu nabídku prý s rozpaky přijal, jen netuší, jak ho představí rodině... a jak velký elf projde dveřmi u nich doma.
Prý se šeptá, že Sig Nicious je žárlivý na Samura, který jako frontman kapely vždy urve všechny místní samice. Dokonce snad měl sbalit i Tas'adara.
Také se povídá to, že se po pevnosti pohybuje nedokonalý Sigův dvojník, který pod záminkou autogramů loudí z obětí tajné informace, osobní služby a drobné na kafe.
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 5
- Proti gustu žádný destilát:
- Povídá se, že ženy z posádky mají slabost pro kance. A jiná zvířata. Považte, Mistryně Amberdusk se objevuje u snídaní poznačena vášnivými kousanci jako po divoké noci a šeptá se, že by ji jeden paličák láskou snědl.
Zato šermířka Ygraine prý před svědky absolovovala divokou jízdu na kančím hřbetu!
- Transmutace pro pokročilé:
- Povídá se, že sotva se jistý malý pacient probral a utekl z marodky, zase rozesel neplechu, kde mohl.
I když se Theri přiznala k rozbití okna Sluneční síně a byla jí zabavená kuše, porušila zákaz kouzlení, aby jistému pirátovi, kterého po dlouhé době odkudsi dovály mořské větry, oplatila vděčnost za to, že ji naučil střílet z praku a prak si vyrobit.
Slunci žel, repertoár její magie se od dob Kirin Tor změnil - z abjurací, transmutací a ledové evokace se stalo nadělení mísící iluzorní magii (kterou svědci odhadli na následky výuky Eliendira Dawnsong), pyromagii zaměřenou na exploze plechovek (autor kouzla byl záhy určen jako Ogatix). Nestabilní Angesan se v blízkosti holčičky pokoušel uprchnout co nejdále.
Na nádvoří si mezitím dalo sraz několik kopií Ogatixe a Greshiho, několik Moonwolfových opiček a jeden prskající vílí dráček, který se marně dožadoval disciplíny.
Tu noc opět viděli dvojníka Sig Nicouse. Krást marmeládu ve spíži.
Říká se, že Theri Silversun přiznala kapitánovi konečně barvu: ve věži upadla proto, že její hračce došla mana a chtěla si vzít Eliho manový kámen ze skříně.
Vše, co bylo tam nahoře, ovšem omylem shodila na sebe i s knihovnou a víc si nepamatuje.
Zdá se, že na tom místě prý Eliendir schovával dlouho pohřešovaný temný Orb z Karazhan.
- Modroočka se slétají! Nebo odlétají?:
- Povídá se, že Lithiana se chystá na tajemnou, dlouhou a strašidelnou cestu. I to, že Ygraine ji od toho chtěla odradit. Šeptalo se něco o mečích a knihách. Všichni sází na to, že to má na svědomí ukořistěný meč doktora Hu, který získala nemrtvá v Ghostlands.
Hovori sa, ze rad modrookych elfov sa v pevnosti rozsiril, ked sa quel'dorei Leaseth pridal konečne k posadke. Hovori sa, ze obcas chodi meditovat do udolia a nechodi tam sam.
- Hodně jeté drby:
Šeptá se, že stájník viděl Flairicu Amberdusk čelně se srazit s talbukem.
Jaké následky to bude mít na studium učedníků ve věži, se patrně teprve projeví.
Šušká se, že mág Eliendir je tak mimo jen proto, že je bláznivě zamilován do své mladé nebožky ženy.
Po nocích píše sonety a hodlá vyhrát titul Básníka Severu a složit jí ho k noh... k plátovým botkám.
Povídá se, že se v den lovu na kance v pevnosti ztratilo další prádlo a sada kapesníčků.
Hledá se pánské hedvábí elfí velikosti s výšivkou HRDINA AZEROTHU a dámská tanga z nejjemnějšího mithrilu!!!
Lidi neštvěte, fakt to vraťte. Jde o vztahy s městem.
- Jak nám všem straší:
- Povídá se, že Hawke našla na hřbitově dva rozryté hroby. Daelgarův prý vypadal, jako by na něm delší dobu havran či krkavec vybíral červy z hlíny. Isielin zase nesl stopy malých dětských rukou a obrovských drápů.
Povídá se, že rytíři z města mají fakt drsnou výchovu, které by se mohli rekruti klanět. Aladar Rockwood nejen strávil několik nocí opřen v hlavní síni o stěnu, ale nepochopil, že se smí stravovat s ostatními, a proto statečně zkonzumoval nathrezimova kopyta, ukořistěná v boji.
Když byl konečně zaznamenán posádkou, pod vidinou hrdinství, večeře a informací o své vyvolené se s nimi vydal na lov kance. Po něm se dočkal nejen večeře a celé láhve vína, kterou musel vypít na ex, ale také výzvy k duelu. Od elfa, kterého připravil o čest, považte!!!
- Trocha botaniky (jsou zelení, ne):
- Povídá se, že goblini mají zatraceně dobrý čich.
Ale nic z toho není pravda.
Nebo to možná způsobila nedávná zkáza jeho chodidel. Nebo možná mají čich jen na zlato!
Proto, když Ogatix stanul krok od kance, dožadoval se po ostatních, aby mu ho vyčenichali. A povídalo se cosi o zlatém podnose podsvíceném mini-naaru a s vodotryskem.
Vážně, příště ty kance pozlaťte, uvidíte, kdo je najde první!
- Za nohu a za čest!:
Povídá se, že Surmallien měl doopravdy drsný den. Po náročném lovu mnoho nepojedl a nevrle nepochopil konverzaci s hostem jménem Aladar Rockwood.
Elfa opakovaně vyzýval na duel, ač sám nedisponoval zbraní.
Poté byl viděn (a hlavně slyšen), kterak vříská v chodbě před jídelnou na Hawke, do čehož se vložil kapitán a jeho pěsti.
Výsledkem byl fakt, že Surmallien své verše pro soutěž skládal až do rána bílého v base.
V duelu s Aladarem ho prý zdatně a chrabře zastoupila Ygraine, host ovšem jako zkušený válečník vyhrál. Oba padlí rekové byli přeneseni k odpočinku a...
Na vědomost všem se dává, že Aladar Rockwood Surmallienovu čest nezprznil!
- Už se to peče!:
Povídá se, že sotva se začali udit a rožnit ulovení kanci, z pevnosti se vyrojili mazlíčci farstriderů a oblehli gril.
Krčmářka Jovia prý shání pomocné síly na večerní slávu.
Naposledy upravil Eynor dne Fri Sep 18, 2015 2:01 pm, celkově upraveno 1 krát
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 6
- Vrána k vráně?:
Povídá se, že dva elfové mužského pohlaví podnikají v noci tajné soukromé výpravy z pevnosti do přírody. Prý tam splývají.
Množí se teorie o tom, s kým nebo čím... a jak. Nic dalšího se snad rozmnožit nemůže. Pro všechny případy prodáváme v lázních ochranné gely značky del Rey.
- Velmi očekáváný dýchánek:
Povídá se, že v Ratchetu proběhla jedna natolik legendární kalba, že si její účastníci po jejím konci naprosto nepamatovali, co mohou vyprávět. Ale bylo jim jasné, o čem budou muset navěky mlčet.
Jisté je, že během ní ztratili dva elfy a přibrali do party... prase.
Povídá se, že nejen elfové, ale i goblini a orkové nic nevydrží. Vždyť se sťali po pár pohárcích Ratchetské režné!
- Kalná rána:
Pomalu se probírali a nikomu z nich nebylo dobře. Cítili mnohé pachy a vůně... v takové směsi, že se stěží dalo odolat nutkání na zvracení. Kdo zkusil pohnout hlavou, ztratil pojem o tom, kde je nahoře, a kde dole.
Pomalu si začali uvědomovat neodvratnou skutečnost: fakt, že je obklopují mříže.
Leaseth si přitiskl pro přetrvávající bolest hlavy ruku na čelo a nahmatal cosi tvrdého, dlouhého, špičatého... a bylo to tam dvakrát... zanadával.
"Rohy? Proč mám rohy?!" začal za ně tahat.
"Neřvi!" okřikl ho ten náfuka mág z vedlejší klece. Jak se to jmenov... Asa... Asahel... Azralel... Ale... Alasalmes? Alfasamec!
Leaseth cítil, jak mu duní v hlavě ozvěna jeho vlastního hlasu, polkl další nával nevolnosti a ukázal na to, co měl mág kolem krku.
Růžová podprsenka gnómí velikosti.
Mág ji ze sebe začal okamžitě strhávat se slovy, že mu nikdo nic nedokáže.
Z vedlejší cely se ozvalo bolestivé zaskučení, nějaký mladý elf se tam překulil na břicho a ohmatával si zadní část kalhot, ze které... Slunce chraň...
...koukal taurení ocas! A pohyboval se, jako by byl živý a pravý.
Leaseth se zvedl a zjistil, že země pod jeho nohama se nejen točí, ale plane zelenými plameny. Také to, že mu z oblečení zbylo jen spodní prádlo. I zastyděl se, jak by měl pravý quel'dorei.
V kleci v nejtemnějším rohu zahlédl mladého Surmalliena - byl také polonahý a měl ruce propletené v něčem, co vypadalo jako... kormidlo lidské lodi.
Protřel si oči, ale obraz se nezměnil: Surmallien si cosi brmlal a snažil se kormidlovat.
"Kde je kapitán?" syknul Leaseth a znovu ho zasáhla bolest ze zvuku vlastního hlasu. Ostatní se začali probírat a zvedat také, někteří neodolali touze zvracet.
"Já jsem kapitán!" trval si na svém Surmallien. "Johoho!"
"Kde je ten mág... Tas'adar? A Ogatix?" pokračoval a všiml si, že mladý elf s ocasem se pokouší kouzlit... vzápětí si to rozmyslel, zezelenal, omdlel a s hlasitým plesknutím se složil na dno klece.
Ať v tom pití bylo cokoli, používání arkány teď patrně nebyl dobrý nápad.
"Byl s námi i ork..."
Leasethův pohled dobloudil ke klecím na přepravu zvířat, které se rýsovaly ve tmě na druhé straně místnosti. Bylo v nich divoké prase a ...goblin.
Zdálo se, že trhá imaginární kytičky kolem sebe a plete z nich neviditelný věneček.
"Ogatixi...?" zavolal.
"Shhhhh... au!" ozvalo se z ostatních klecí.
"Neviděli jste můj bejsból?" zanotoval Ogatix.
Zvuk sirény se zařízl do ticha i do jejich mysli jako ostrá čepel.
Vprostřed místnosti se rozzářil oslepující kužel světla a odhalil tak orka připoutaného k židli před prostým dřevěným stolem. Měl roubík a něco zuřivě vrčel.
Tak jako ostatní byl neozbrojen a svlečen do podvlíkaček.
Ze stínu se ozval ostrý a příliš hlasitý ženský hlas, pak z něj vystoupila elfka v policejní uniformě se znaky kartelu Steamwheedle. Četla cosi z desek ve své ruce a poklepávala si o vysoké boty důtkami.
"Ork. Souhlasí." přeměřila si Kadashe u stolu, pak se zase zadívala do desek.
"Samec...," chvilku zaváhání doplnilo Kadashovo vzteklé chrčení, "souhlasí."
"Středního vzrůstu, vyššího věku, miniaturní inteligence. Lehce obtloustlý. Souhlasí."
"Poznávací znamení: neumělé tetování přes celá záda zpodobňující krokodýla s křídly a kříž. Souhlasí," zaklapla desky a ten zvuk všem chvilku rezonoval v hlavě.
"Kadashi. Byl jste zatčen pro porušení zákazu vstupu do Booty Bay. Vy a vaši společníci jste se mimo jiné dopustili výtržnictví, jmenovitě:
močení z mola, zvracení do sudů s pitnou vodou, demolice majetku Kartelu... napadení ochranky barona Revilgaze, krádež záchranného člunu, jízda na sudokopytníkovi po mole i v uzavřených budovách... pomalování sochy na Janeiro Point orkskými značkami, znesvěcení ostatků rodinného příslušníka flotilního kapitána Seahorna! Kapitán chce zpět ocas svého mumifikovaného dědečka!"
"Jsme nevinní!" zaznělo z klecí a kdosi zopakoval varování o hlasité mluvě. Marně. Někdo někde zvracel a ne zrovna potichu.
"Dále je zde trestní oznámení občanky Princess Peach na krádež a osobní napadení vaší skupinou. Krom toho, že jste v Booty Bay již několik let nevítanou osobou po tom, co jste zde provedl s těmi dvěma trpaslíky a elfem... uplynulé noci přibylo několik dalších obvinění!
Co řeknete na svou obhajobu?" úřednice se sklonila a vytáhla orkovi roubík z úst.
"Já si nic z toho nepamatuji...," začal Kadash chraplavým hlasem.
"A kde jsem přišel k těm rohům?" zeptal se Leaseth.
"A podařilo se mi vyvolat toho vodkovýho elementála?" ozval se elf s ocasem.
"Byli u toho, Světlu žel, svědci. Navíc jste kladli při zatýkání odpor.
Vaše věci byly zkonfiskovány jako forma kompenzace za škody, které jste způsobili předchozí noci. Zbraně a zbytek věcí kromě obnosu zabaveného na pokutu jsme ochotni vám vydat, pokud dokážete smírně urovnat spor s občankou Princess Peach a ona svou žalobu stáhne. A vrátíte ten ocas kapitánu Seahornovi.
Nyní vás na podmínku propustím do přístavu. Až skončíte jednání s žalující stranou, vyhledám vás na molu a rozhodneme o vašem dalším pobytu ve městě či mimo něj.
Dále jsme vyhlásili pátrání po společníku, který se s vámi účastnil části přestupků, obchodník jménem Tas'adar Del Rey. Je podezřelý z překupnictví drogy zvané "Zelená Smrt", jejíž účinky jsme na vás vysledovali.
Vítejte v Booty Bay, pánové."
"Bůůůůůůůůů....ty. Bej. Bejsból?" zkusil to Ogatix znovu.
"Tas'adar, ten skřet," zaskřípal zuby Alathaes, zatímco se soukal do vráceného oblečení. "Jediný zdrhnul!"
"Ale princezna je stará známá," bránil se ork, "to se vysvětlí! A jaká krádež, co jsme jí asi tak mohli ukradnout? Je to šla-"
"Jé, my známe princeznu?" podivil se Surmallien. "Odkdy mají orkové princezny? Poplujeme za ní mojí lodí? A nebyli jsme v Ratchetu?"
"Nic z toho není reálné, ty nejsi skutečný, ona není skutečná, já nejsem skutečný. Uděláme jednoduchý proces," Alathaes si to fakt hodně přál. Zkusil kouzlit a skoro omdlel. Scéna se ale nezměnila.
Na cestu z basy dostali ještě knihu, která vypadala, že jim při otevření ukousne prsty a byly na ní démonické runy... a obrázek skupinky teenagerů před nějakou věží, patrně v Barrens. Byl mezi nimi i černovlasý vychrtlý elf ve fialovém a s akné.
"Máme ještě jeden problém," povzdechl si ork na slunci, které ten den do dřevěného mola pralo opravdu silně. Promnul si oči, pak se vydal přístavem, rozhlížel se a jeho dřevěná noha hlasitě klapala o podlahu, "kde je Lišák?"
- Rosin den B:
Povídá se, že kuchařka Rose měla tehdy v Booty Bay doopravdy těžkou šichtu.
Povídá se, že nejdříve se v lokále pokusil opít již tak opilý elf s medvědem - a medvěd pil řezané. Zkoušeli opít i ji a vůbec nejedli, jen chlastali!
Povídá se, že později ji ten samý elf zkusil nalákat nahoru na pokoj na pivní jízdu. Zalehl u toho obyvatelku onoho pokoje, gnómku s uměleckým jménem Princess Peach, tedy Princezna Broskev, která se vzpamatovávala z nočního loupežného přepadení.
Povídá se, že vzápětí se nahoru za Princeznou přihrnula skupina divně páchnoucích a motajících se individuí, z nichž jeden měl rohy, druhý taurení ocas, třetí ruce vpletené do kormidla, čtvrtý jel na praseti a pátý měl dřevěnou nohu.
Povykovali, že v přístavu viděli obří oliheň nebo lochnesku, ale nikdo je nebral vážně.
Již přítomný elf s medvědem je patrně marně pokládal za zachránce, kteří pro něj byli vyslaní z nějakého Elrendaru, ale nakonec se k nim přidal, i když nebyli ti, které čekal.
Po tom, co výtečníci vrátili Princezně kus prádla, který jí v noci ukradli, začali se opilci prohlížet v zrcadle a chovat divně.
Povídá se, že je Rose chvilku nechala sbírat imaginární kytičky, bojovat imaginární bitvy, mluvit s imaginárními kamarády, ale nakonec si došla pro váleček na nudle se slovy, že kdo spí, nezlobí.
Povídá se také, že když začali lézt po trámech krčmy, houpat se na lustru a vykládat cosi o vysoké bílé věži, několik jich svým válečkem uvedla do stavu nevědomí a došla si promluvit s místními strážci zákona.
- Doktorův den D:
Povídá se, že plavčíci a pobřežní hlídka měli tu noc a den co dělat.
Několikeré vytahování elfů, orka a goblina, kteří opakovaně padali z mola do přístavních vod, bylo prý skupině výtržníků naúčtováno jako další položky k pokutě.
Povídá se, že místní chirurg a správce márnice v jednom pochybné pověsti, zvaný "Svatej", se nevyspal ani po noční, během níž po něm banda magorů chtěla jednomu elfovi přišít taurení ocas.
V regulérních ordinačních hodinách se tato noční skupina dostavila znovu, ne proto, aby označila kandidáta na plánované přišití vepřové hlavy, na které se uprostřed noci objednali, ale aby výše zmíněný taurení ocas odstranil a jejich jménem vrátil kapitánu Seahornovi.
Povídá se, že jim doktor Svatej vyhověl až poté, co sklep jeho ordinace zbavili záplavy suchozemských krys.
Na amputaci démonických rohů se prý dr. Svatej odmítl podílet se slovy "že to není jeho dílo, ale temná magie".
Vzápětí si na pomoc začal volat kuchařku Rose se slovy: "Růžá, je tu černokněžník!"
Krvavý grimoár cvakající zuby, který u sebe vznešený elf Leaseth krom rohů měl také, tento fakt spíše potvrzoval. Marné bylo jeho zaříkání a vysvětlování.
Povídá se, že následně skupina strávila několik desítek minut během mezi bednami i sítěmi Booty Bay ve snaze uniknout děsivému Válečku Zhouby.
- Chuligáni!:
Povídá se, že na molu někdo pokřikoval, že viděl tančícího medvěda, obří dýmku míru, nedávno zesnulou mágyni Isiel a ke všemu i téměř rok ztraceného rekruta Veranise... coby meditujícího druida.
Eh?
Povídá se, že když byly družině pařmenů vráceny zbraně, soudnost a osobní věci, obdrželi navrch ještě měsíční zákaz vstupu do Booty Bay a jízdenku zdarma zpět do Kalimdoru. Odkud prý v noci i s prasetem přijeli!
V naději, že tam naleznou ztraceného Thanala a odpověď na to, proč začal jednonohý ork náhle očima, ušima i nosem vypouštět přílivy slané vody... a kde vzal Leaseth rohy, tedy nastoupili na palubu Mořské Krásky.
Celé město si prý sborově oddechlo.
Tedy až na Rose.
Povídá se, že doktor Svatej poslal Rose nabídku na večerní schůzku a transplantaci elfích oušek, o jejichž původu raději nechtěla více vědět.
A tak se toho večera prý Rose i se svou kuchyní sbalila a i se všemi věcmi a rozdělanou omáčkou odešla směrem, který ochranka města tají.
Říká se tomu Program na ochranu gastronomie.
- Návrat ničemů?:
Povídá se, že když dobrodruhové vystoupili v Ratchetu z lodi, Surmallien si ještě stále přál být Theramorským mariňákem a vyzýval stromy na duel na kordy. Některé palmy prý přijaly a oplácely útoky pouštěním kokosů na řepu.
Nebo tak nějak.
Povídá se, že Kadashův stav se natolik zhoršil, že vyzvali náhodně procházející lovkyni pokladů k pomoci.
Identifikovala mezi jejich předměty ztracený šamanský vodní totem, který byl navrácen taurenské majitelce z pobřeží... a tak se ork nakonec na suchu neutopil!
Povídá se, že grimoár gnomce Babagaye neukradl Leaseth, ale Ogatix.
Nebohý vznešený elf byl v noci nevinně proklet při pokusu věc vrátit.
Říká se, že Leaseth prý přísahal Ogatixovi strašlivou odplatu a od té doby se malý goblin nedal polapit.
Povídá se ale, že nakonec byl Leaseth zbaven démonické kletby, grimoár upoután zpět na řetěz a obrázek studentů černokněžnické věže si družina mohla nechat.
Ten namol elf s medvědem, co se k nim přidal v Ratchetu, prý pak hořce plakal nad obrázkem a snažil se někoho na něm líbat. Nebo vypít.
V jeho stavu bylo dost těžké to posoudit.
Povídá se, že Thanala Dawnspear nakonec našli, ale oblečeného v Surmallienově košili a kalhotách, což ani jeden z nich nechtěl, či neuměl vysvětlit. Ani jedna z částí oděvu mu totiž neseděla a praskala na nevhodných místech.
Povídá se, že on a lovkyně pokladů v tom záhadném elfovi v delíriu poznali bývalého kapitána pevnosti: Garana Balahena Brighteye.
A i to, že je Balahen v průšvihu, který ho možná bude stát život.
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 7
- Transmalfunkce? Nebo transky?:
Povídá se, že vstupovat do portálu vyčarovaného goblinem na dojezdu může jedoduše skončit katastrofou. Nebo tím, že se bez jízdních zvířat a zásob objevíte před branami Karazhan.
Povídá se, že když byl nařízen přesun pěšky, goblin se ztratil v dalším nepovoleném portálu. A že při rozhodování zda vlevo či vpravo nakonec vyhrál Leaseth se svou diplomacií a ono "vlevo".
A tak se povídá, že skupina elfů s jedním ožralou na medvědovi uprostřed noci vyrušila hlídky v Darkshire. A že je lord Angelus kupodivu uvítal vlídně.
- Studijní pobyt u krátko-uchých:
Povídá se, že noční přeměřování uší, zkouška alkoholu a magické testy nakonec dopadly nerozhodně.
I když i trpaslík uznal, že láhev z medvědího zadku prý vypije jen málokdo a na tom elfovi s medvědem něco bude.
Povídá se, že zvláště někteří měli s přítomností dlouho-uchých v Darkshire problém, ale vše se narovnalo, jakmile elfové po jejich boku stanuli proti útoku nemrtvých...
Útoku, který pocházel z Deadwind pass?
Začaly dohady, zda šli nemrtví ve stopě elfů, nebo se tam na jihu doopravdy něco děje.
Povídá se, že mezi recepty na jedy si zástupci obou národů a ras vyměnili i pár receptů na tradiční nápoje a jídlo.
Stejně tak, že nad medovinou nalezli společnou řeč všichni.
Tu nejspolečnější našel medvěd jednoho trpaslíka, který patrně žárlil na pozornost udělovanou medvědovi jednoho elfa. Dokonce si donesl vlastní hudební nástroj.
Víte, jak se hraje na takového medvěda?
Surmallien si o tom učinil několik poznámek, jistě je v daleké Domovině na severu využije v prospěch a blaho národa.
Vezměte kartáč. Jeden. Přiložte ke srsti. Drbejte a česejte.
Povídá se, že jedna z lidských žen si uprostřed boje dramaticky zničila šaty a posléze požadovala po lordu Angelovi jejich finanční náhradu, nebo kompenzaci formou medoviny.
Také jako reagenty pro svá kouzla chtěla čokoládové koláčky.
Též se procházela po náměstí v podvazcích a korzetu, ale všichni lidé se tvářili, že je to místní obyčej a nehnuli brvou.
Elfové tedy respektovali lidskou tradici.
Surmallien a Leaseth si něco tajně kreslili, ale proslýchá se, že jim obrázky byly v noci někým zabaveny.
Též se povídá, že u dveří opilce s medvědem se celou noc střídali elfové na hlídce a také několik mágů, kteří cosi určovali, stanovovali a nakonec se kolektivně rozhodli pro nitrožilní transfúzi pálenkou.
Šeptá se, že je opilost to jediné, co elfa udržuje mimo mentální kouzlo, kterým jej jinak na dálku někdo ovládá!
Konečně zdravý a společensky přijatelný důvod, proč být alkoholikem!
- Vábe... Pábení Karazhanské:
Povídá se, že zvědové vyslaní ke Karazhan se vrátili zmáčení a jedna elfka musela být umístěna do magického kruhu, aby z hlavy dostala "úžasnou píseň, která lákala do hlubin Karazhan".
Mágové z Duskwoodu pak vystopovali jistou spojitost mezi onou písní a duševním stavem Garana Balahena.
Povídá se, že se tedy družina, doprovázena krom lorda Angela jakýmsi Alanem, jedním z jeho důvěryhodných mágů, dočkala i posil z pevnosti, když se rozhodla píseň nekromanta z Karazhan ukončit.
Povídá se, že uvnitř Karazhan bylo docela mrtvo. I když tam bylo dost našlapáno.
Až tak, že jednoho nemrtvého málem ušlapal dav.
Po tom, co jej hrdinové Opuštěného probrali, přidal se Vyšetřovatel Hallate k dobrodruhům, rozhodnut celou zapeklitost prošetřit jménem Královny Bánší.
Naštěstí si nepamatoval, že někteří z nich po něm také stihli šlapat, než si ho všimli.
- Madamme Batfly, la Transformata... nebo raději rovnou Kladivo na čarodějnice?!:
Povídá se že představení v hlavním sále opery bylo tak dobré, že se družina málem navzájem povraždila o vstupenky do první řady.
Někteří z nich také překvapeně zjistili, že osobně znají "hlavní star" programu. Hlavně Flairica si vzpomněla na jistý druh ledové magie, který ji stál rok života.
Říká se, že všem bylo hned jasné, že téhle operní divy se jen tak nezbaví - i proto, že někteří si pamatovali, že ji již několikrát v minulosti zabíjeli. Patrně ne příliš úspěšně.
Po tom, co si jakž takž ošetřili zranění, z nichž si valnou většinu kvůli ovládání mysli Písní způsobili navzájem sami, vydali se prozkoumat síně tajuplného sídla a najít to, co dotyčnou nemrtvou pěvkyni drží na neživu.
A malířské umění zdobící zdejší architekturu, tak opět uniklo pozornosti všech...
Povídá se, že když dobrodruzi narazili na sukuby, medvěd zakrýval Balahenovi oči.
Povídá se, že Surmallien byl poněkud nakopnut kostlivým koníkem ve stájích.
Povídá se, že v knihovně pak všichni lidští členové výpravy pochopili, že ony "důležité mocné knihy", které si objednala rohatá snoubenka lorda Angela, Sinanda, mají být uspávanky pro malého Nela. Vrhli se tedy do oddělení dětské literatury a hibernační magie.
Flairica tak měla volný prostor a přístup k těm ostatním fujfuj knihám. Nepohádkovým.
Povídá se, že cestou po rozbitém schodišti, na samý vrchol věže, našli dobrodruzi komnaty, které patřily oné nemrtvé elfce s netopýřími křídly.
Po jejich prozkoumání našli několik artefaktů, které buď spálili, nebo roztavili... aby o chvíli později zjistili, že nemrtvou pěvkyni musí porazit ještě jednou.
V okamžiku, kdy konečně shořel magický krystal z její ložnice, zemřela i ona a Balahen se zhroutil do bezvědomí.
Některé trochu trápilo, že krystal na sobě měl pečeť lorda Andilien. Byl tak zničen jediný důkaz jeho zapletení do pletich proti pevnosti Elrendar.
Povídá se, že u jedné postele v Karazhan bylo neobvykle narváno.
A ne, nebyla to ta Medivhova.
Šeptá se, že se Ygraine patrně stýská po buď po Lithianě, nebo po nemrtvém bratru mrtvé arcimágyně Snowdawn, Vael'thasovi. Proč jinak by objímala kostry?!
- Zpátky doma!:
Povídá se, že když se Balahen konečně probral, byli již všichni v pevnosti a on sám si nepamatoval téměř nic z toho, co se odehrálo za poslední dva roky, krom své obhajoby kapitánky Windsong při soudu v Undercity.
Povídá se, že na jistý hrob v Ghostlands poslední dobou někdo pravidelně nosí květiny a svíce, ale smrtelník to není.
Keř, co na hrobě roste, je však trnitý a nese ledové bobule.
Fakt divné.
- Taurení tryzna:
Povídá se, že Aerin Windsong cestovala do dalekého Kalimdoru, aby jménem lady a lorda vyjádřila úctu jejich zesnulému příteli z lidu shu'halo, Mahpeemu.
V Kalimdoru se ale zdržela, protože dle Orkeltových slov se ukázalo, že starý šaman byl úkladně zabit otrávenou střelou, jejíž střelec dosud nebyl odhalen.
Aerin samozřejmě taurenům nabídla své lovecké a stopařské dovednosti a pomoc při stopování vraha.
Nebo prostě zůstala na barbecue a orkskou vodnici?
- Krysodlak Elrendarský?:
Povídá se, že věštírna některé věštbami spíše vyděsila. Hlavně proto, že se z nich většina do týdne splnila.
Říká se, že za zloděje prádla v pevnosti byla označena jakási přerostlá krysa... kterou se nepodařilo dosud nikomu ulovit. Patrně je tedy kouzelná. Smysl jejího počínání dosud nikdo nepochopil.
Povídá se, že krysu viděli s osobou známou jako Scar... a ona osoba neměla masku. Na místě jejich setkání pak nalezli několik kapek černé krve a jistý všemi dlouho hledaný a postrádaný orb.
Povídá se, že temný orb dostala ke zkoumání lady Alexiel, než byl konečně vrácen lady Greywind z Relikviáře, která záhy opustila pevnost.
Slíbila ovšem posádce veškerou pomoc a informace v případu pátrání po uprchlém nathrezimovi, výměnou za návrat karazhanského orbu.
Povídá se, že se na hřbitově v pevnosti straší... a nebo to jsou chuligáni! Mladý Surmallien byl tedy pověřen noční hlídkou a bobříkem odvahy. Mezi hroby.
Povídá se, že mu předtím kapitán vlil do žil odvahy historkou o Fethovi.
Povídá se, že Ogatix o stipendium patrně přijde ještě dříve, než si ho stačí zasloužit. A že se v noci z jeho postele ozývaly rány pěstičkou do polštáře a smrkání.
Povídá se ale, že když goblin zjistil, že si Garan Balahen skoro nic nepamatuje, rozhodl se ho seznámit s historií Azerothu.
Všichni nevěřícně poslouchali báje o Třetí Válce Kezanské a Pohromě burzy Gadgetzanské.
Povídá se, že ta krysa je patrně kobold, který ukradené prádlo nosí své královně a ta sídlí v hlubinách pod Elrendar keep. A asi má na hlavě fakt velkou svíčku!
Tato historka trochu pokulhává, protože v hlubinách jsou lázně, kde dosud žádnou takovou královnu neviděli.
Také proto, že se ztrácí prádlo bez ohledu na velikost a na to, zda je dámské či pánské.
Tedy. Až na gobliní. Gobliní prádlo zatím nikdo neukradl!
Existuje tedy i teorie, že ten krysí fetišista a vtipálek je jeden z gobliních učedníků v převleku.
Povídá se, že ten uprchlý nathrezim prý sídlí v Garanu Balahenovi a je jen otázkou času, kdy to rupne. Ti, co to povídají, tak ale činí z dosahu sluchu a pracek jeho medvěda Píva.
Stejně tak se šeptá, že bude patrně v kapitánu Dawnspear. Nejmenovaný exorcista už si prý brousí kolíky a doplňuje zásoby růžového laku na nehty.
- A opět v akci!:
Povídá se, že výprava hledající odpovědi na kletbu, která mučí lady Eynor, nakonec vyrazila.
Prohlídka Dalaranu prý byla velmi krátká a prohlídka krás Crystalsong se nečekaně protáhla.
Povídá se, že Tas'adar je nezvykle otužilý na ohnivého mága... a výborný plavec!
Povídá se, že se Surmallien dočista zapomněl v Křišťálovém lese a zase něco sprostého kreslil. Nikdo netuší, co to bylo.
Leaseth prý mladého elfa označil za plagiátora, zatímco sám si šel popovídat s dávnými duchy a obejmout pár stromů. Snad se u toho nepopíchal o krystaly.
Jisté je jen to, že si Surmallien ten večer uhnal vlka. Velkého se zahnutýma zubama nahoru.
Anonymní- Anonymní
Lazebník Elrendarský, vol. 8
- Duch z krystalového lesa promluvil a my jsme byli při tom!:
Povídá se, že skupina, která se spolu s lady Alexiel vydala na daleký sever, potkala jistého ducha, který se přiznal, že v zimních měsících psal hádanky prstem na okna domku Cerotha Sunhanda.
Říká se, že z rozhovoru nebyli nejmoudřejší, asi proto, že ducha nenechali domluvit, ale pochopili, že záhadnou kletbu nad Eynor Sunhand zlomí, pokud se včas vrátí soše Matky z Shandaral to, co z ní bylo uloupeno.
Kouzelné slovo tedy znělo: včas.
Jenže prý na právě onu sochu během jejich návštěvy zaútočila letka nekonečných... takže se dá říci, že jim čas došel dříve, než ho vůbec měli?
- Měsíční Kámen dopadl do Krystalové Praskliny! Desítky zmatených obrů na pokraji vyhynut... roztátí!:
Povídá se, že když se obři hádají o fakt velikánský modrý zmrzlý krystal, který spadl z nebe, zatímco nad nimi letěl modrý drak, měli byste je nechat "přemýšlet" a tichounce projít kolem.
Ono jim stejně nikdy nedojde, co to bylo, protože se povídá, že nemají a neznají zažívací trakt a podobné procesy.
A raději ať se starají o dračí h- exkrementy, než o to, jak vás rozmáznout o stěnu ledové rokle... takže nerušit a šup šup šup pryč!
Jak nedopadla snaha vysvětlit jim, že to není Měsíční Kámen...
Mýtus vyvrácen! Povídá se, že obři mají zažívací systém!
Jen se vyprazdňují tak jednou za 15 let!
A podnikavé bytosti z masa pak těží to, nač dosud nikdo nepostavil dostatečně velkou koupelnu... a dělají z toho zbroje a zbraně. Fuj!
Důkazy ZDE!
- Jak se šli s kapitánem klouzat:
Povídá se, že když se jdete klouzat, měli byste si dát pozor na chapadla pod ledem. I kdyby kolem nebyla Eloyn Brightshore.
Taky byste měli dát bacha na bytosti, kterým chapadla rostou z tváře. Ne, nemyslím draenei.
Tihle krasobruslaři totiž tváře nemají.
Povídá se, že když začne staletý led praskat, aby se odhalilo, co se pod ním věky skrývá, hodí se teleport i na krátkou vzdálenost.
Natož s nekonečnou letkou za zadkem!
Povídá se, že naštvat nekonečnou letku není dobrý nápad. A co teprve si z cest jako suvenýr donést rozbitý stroj času.
To je jedno, že je rozbitý! To není omluva!
On to stejně je průšvih. Filozofie: kdybychom ho nevzali my, vzaly by ho chobotnice nebo chapadla... asi pod přísnějším pohledem neobstojí.
- Žhavé drby:
Povídá se, že kdykoli si dámy v pevnosti najdou klidný koutek, aby mohly probrat muže z posádky, objeví se... muž! Nebo goblin! A zase mají po soukromí!
Povídá se, že Tas'adar del Rey prý kšeftuje úplně s každým, i s Bronzovou letkou. A že si je zatraceně jist, že Bronzová letka bude jednat s ním.
Ale šeptá se, že i obchodník bez skrupulí při zkoumání stroje času strnul a pokusil se kapitánovi vysvětlit, s čím si to posádka zahrává... a že následky se budou horšit. Prý to vysvětloval dlouho a...
Marně.
- Jeskyňko, jeskyňko, kdo v tobě přebývá?:
Povídá se, že elfové hledající odpovědi v Dalaran a Caverns of time narazili ve městě mágů na jistého všudypřítomného taurena.
V jeskyních pak potkali párek bronzových draků v převleku za elfy... a cizí elfku podávající návštěvám omamné nápoje!
Povídá se, že když Tas'adar zjistil, že dárek od záhadné Věštkyně ze slavností je něco jako maják, neměl velkou radost. Ani z toho, že přijal dar od hledaného uprchlíka a Zloděje času.
A už vůbec neměl radost z toho, že se jeho kolegyně Flairica rozverně rozhodla zůstat v jeskyních navěky.
Nebo dokud je neprozkoumá úplně, trhlinu po trhlině, zrnko písku po zrnku.
Povídá se, že elfům bylo doporučeno vyhledat někoho, kdo zná ztraceného Zloděje času... a také to, aby si uchovali zdravou mysl, protože časová linka již byla poškozena a vlákna dvou různých realit se od sebe pomalu trhají a oddalují.
Změny, které zatím pár vyvolených zaznamenalo, jsou prý jen slabým začátkem.
Otázkou je, kdo si doopravdy pamatuje původní a pravou časovou linku?
- Wibley-wobley timey-wimey... eh?:
Povídá se, že jeden kapitán z pevnosti se bude ženit s mágyní Elerien a jeho dcerka Elanor je učiněný malý poklad.
Povídá se, že druhý kapitán vážně nepije, ale jeho medvěd ano!
Povídá se, že lady Goldenleaf i její dcerka jsou docela v pořádku, po žádné kletbě ani stopy. Lady s lukem a šavlozubým panterem pravidelně vyjíždí do Morových zemí lovit démony.
Povídá se, že kapitán Vael Skywrath od Sunreaverů, bratr náhle oživlé Isiel Silversun, si s sebou z Dalaranu na poslední návštěvu dovezl zástup ctitelek... a hlavně, že do pevnosti doprovodil někoho, koho tu vážně nikdo nečekal!
Povídá se, že kapitán Dawnspear špatně nese, když mu Hawke říká "Bratře" a že Ogatixe málem trefilo, když narazil na domněle zesnulou mistryni.
Povídá se, že nikdy nikdo neslyšel o Aerin Windsong nebo Eliendirovi Dawnsong, na které se kapitán, Ogatix, Leaseth, Alexiel a Ygraine ptají.
Povídá se, že Ygraine neměla z příjezdu Vael'thase Skywrath přílišnou radost, natož z příchodu delegace ze Silvermoon. Strávila prý hodiny na hřbitově v modlitbách ke Světlu.
Zdá se, že výše zmíněná pětice podivínů někde požila omamné látky, protože jejich chování je celé pevnosti nepochopitelné.
- A zase ten Feth:
Povídá se, že na hřbitově straší a hraničář Leaseth nikdy nemine... ani plyšovou hračku!
Povídá se, že tentokrát se převlek za trolí mumii doopravdy skoro nevyplatil, hlavně když jeden z rekrutů propadl panice a druhý zaútočil, zatímco se hraničářka marně snažila vyprostit nohu z hřbitovní hlíny.
Povídá se, že tentokrát to Feth fakt přehnal!
Povídá, že se některé loutky a dary na hřbitově pohybují. Ale vskutku to není důvod je za to zabíjet zápalnými šípy, že?
- Zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejspros... nej-prostější?:
Povídá se, že Leaseth by sprosté slovo nevyslovil ani na mučidlech a že Surmallien sám sebe prohlásil za nejspisovnějšího elfa v posádce.
Posádka se shodla, že je rozhodně tím nejpovídavějším elfem Azerothu, kdykoli dojde na práci.
Ogatix se shodl, že on by sprosté slovo neřekl taky. Asi mu dosud nikdo v elfštině ani orkštině nevysvětlil, která ta slova sprostá jsou a která ne... a tohle že aspiruje na závěrečnou zkoušku z evokace a transmutace!
- Uvařeno ve Stoce:
Povídá se, že královnin pobočník z Undercity provedl velkou inspekci, během které musel neustále lovit živého elfího nezletilce.
Teprve v apatykáriu se děcko zabavilo tak, že byl na chvilku pokoj. Mrkalo na sebe s obří připravenou jednookou hlavou Hnuse a hrálo se šváby na schovku v jeho torzu.
Vrchní apatykář "Ruprecht"prý hrdě ukazoval pokusné subjekty v klecích, královnin pobočník při pohledu na ně ovšem usoudil, že bude zapotřebí ulovit vícero vzorků, nejlépe v Silverpine a Hillsbrad.
Asi jel lovit napřed, protože hned druhého večera jako by se po něm slehla zem i sliz!
- Přihořívá, hoří!:
Povídá se, že Leasethovu přednášku o Šarlatové krusádě poněkud narušilo objevení Isiel Snowdawn-Silversun.
Elfka se ale cítila trochu dotčena tím, že ji elf pokládal za ducha či za démona.
Dokonce prý na ni sahal, ale sahání lukem a šípy mu nakonec kapitán zatrhnul.
Povídá se, že kapitán Dawnspear si velmi oblíbil návštěvy lázní s mužskou částí posádky. Zatím ale nezačal používat značku del Rey.
Lazebník se zapřísahal, že ho jednoho večera viděl dovést do lázně Leasetha, před kterým se kapitán důkladně okoupal. V plné polní i se zbraněmi.
Druhého večera pak do vod bublinkatých mrštil Ogatixem.
Třetího večera si přišel omýt tvář a vyplašil v lázni Surmalliena.
Včera prý do lázní zmizel se samotným Tas'adarem del Rey...
Že by se mužskou částí posádky šířila nějaká utajovaná infekce, nebo se jedná o tajnou soutěž? Nebo se jen kapitán nemůže rozhodnout pro toho pravého?
Povídá se, že následkem zmíněných událostí z lázní s sebou Leaseth na splývání s lesem (nebo v lese?) bude od nynějška brát jen kapitána Dawnspear!
- Tedy, byla to fakt KOST:
Povídá se si lady Alexiel z výpravy do Tirisfal dovedla nadprůměrně inteligentní vlčici, se kterou trávila nějakou dobu rozjímáním nad šálkem čaje a trolími mantrami.
Ygraine si z cest rovnou přivedla nahého masochistického elfa na obojku. S páskou přes oči. Elf skončil omráčen na marodce, kde si ho o pár hodin později vyzvedla vlčice Kana.
Také se šušká, že si Ygraine donesla hodinky, které ukazovaly jakousi vizi, ale v pevnosti nic nedělaly, takže je možná někdo rozbil, nebo to byl klasický "šmejd in Kezan".
Šeptá se, že když hodinky zkoušeli hledat v trezoru, našli z nich jen... bronzový písek?
Povídá se, že heslo toho večera bylo "HESLO" a že je Ogatix Býk Jako bus. Nebo Bejk Jacobus?
Povídá se, že Ygraine neměla tušení, jak je možné, že ty lidské ženy z toho nebolí páteř.
Z modlení, samozřejmě!
Povídá se, že za Ogatixův koláček a hubičku od Avianny zahrabe i kuře. A co teprve kohoutek, no jéje!
Povídá se, že jsou úkoly, které farstriderka plní doslova příkladně. Jen Ogatixovi z toho prý nebylo dobře.
Povídá se, že by se Avianna s přehledem uživila jako exorcistka.
Otázkou je, co že by měla vymýtat. Dokonce i šarlatový kat obdivně sklapl při jejím barvitém popisu vlastního mučícího přístroje na vymýtání duchů poháněného rektálními plyny...
Povídá se, že jeden velký strážný pejsek kost neměl, kost byla úplně jinde! Haf!
Pejsek měl ale hlad a když se naježil, vypadal dvakrát větší.
Ještě že uměli tak rychle zavírat dveře!
Povídá se, že kapitán si v klášteře měřil svaly s osobou jménem Brutus Herod, ale není jasné, kdo vyhrál.
Jakmile pak ale Surmallien dostal povel sejmout helmu a vést večerní kázání coby hostující opat, Herod klesl na koleno a omluvil se Otci za machrování.
Povídá se, že přednáška o třech ctnostech byla toho večera doopravdy zvláštní a společná modlitba ještě více... a že se Surmallien bude muset vráti zpět do kláštera.
Rozhodl se totiž stát osobním zpovědníkem Nejvyšší Inkvizitorky Whitemane. Ehm.
Povídá se, že falešní šarlati nakonec narazili v jedné kryptě na kost.
Takže se konečně může dokončit Daelgarův pohřeb, na hřbitově přestane strašit a všichni se budou objímat a mít rádi, hurá!
Nebo mýt rádi?
Kapitán se rozhodně myje často a rád, vemte si z něj příklad.
I proto tento týden nabízíme kosmetiku značky del Rey se slevou pro všechny, co se stačili počůrat během noční hlídky na hřbitově!
Anonymní- Anonymní
Lazebník elrendarský, vol. 9
- Corin's Cookies 2+1 zdarma!:
Povídá se, že prodavač sušenek Corin Nightstrider si v pevnosti za poslední dva společenské večery přišel na své.
Po první ochutnávce si někteří stěžovali na jisté vedlejší účinky pečiva a pídili se po jeho tajné igredienci, zatímco jiní si podobných sušenek předobjednali na celý měsíc dopředu.
Pst. Ona tajná ingredience je prý sušený a drcený manawyrm, brrr.
Nebo to byl treantí kořen?
Povídá se, že Avianna pořádala v údolí soukromé představení Sněhurky a sedmi trpaslíků.
Údajně by si ale prý troufla i na Alibabu a 40 loupežníků.
Jestli s tím má něco společného celá mísa sušenek, které spořádala z nervozity kvůli přítomnosti Prince v pevnosti... Feth ví!
Povídá se, že dva trpaslíci a ork v pevnosti osiřeli, když zeppelin, který je přivezl z Kalimdoru, bez varování odletěl neznámo kam.
Starší trpaslík to komentoval slovy o špatném načasování, zatímco kapitán Dawnspear si byl jist, že se zeppelin vrátí.
Otázkou je, kdy a proč?
Povídá se, že jediný, kdo využil Corinovy akce 2+1 sušenka zdarma a k tomu sada nožů, byl mladší trpaslík, Darog.
Také, že ho pak ork a starší trpaslík raději na noc zavřeli do klece, protože za tyhle následky fakt ručit nechtěli.
- O pandách, kodech, zajíčcích, duze a zmijím kožíšku...:
Povídá se, že Ygraine vyprávěla v pevnosti během večera pohádek příběh o rase, kterou málokterý z přítomných znal: nějací chundelatí a černobílí pivovarníci.
Nový host - orkská šamanka - se nad některými částmi příběhu trochu ošívala.
Povídá se, že závěrečná práce sepsaná učedníkem Ogatixem na téma konjurace a transmutace, obsahuje více obrázků, než textu, a také, že část věnovaná poděkování sponzorům a spolužákům (ne učitelům!) je obsáhlejší, než celý její zbytek. Skandální!
Povídá se, že onoho pohádkového večera se objevila bledá elfka z města, která hovořila o nákaze, jež stihla obyvatele Quel'Thalas.
Prý s ní kapitán hovořil na téma nedávné mise v Ghostlands, kde Elrendarští nalezli šílence páchajícího na objednávku kohosi z města šílené pokusy s nestabilními toxickými látkami.
Ale jedy přeci s nemocí nesouvisí, nebo ano?!
V lázních byl proto zahájen prodej bezpečnostních roušek a bederních roušek značky del Rey!
Při koupi celé sady nabízíme latexové rukavice a rozprašovač se svěcenou vodou zdarma (pro všechny případy!)
Povídá se, že tauren Orkelt povídal velmi suchý příběh o tom, jak je důležité dodržet dohody a sliby. Protože porušenou dohodu už neslepí ani gobliní univerzální tlamolep.
Oproti tomu bujará (a doopravdy živá!) Engiee vyprávěla o zajíci Hubertovi, jeho milé Zajce a zlatojatelině. A také o moci duhy a těch, co jsou doopravdy zamilovaní!
Povídá se, že kapitánův příběh o zmijím kožíšku způsobil u taurena rozedmu.
Většina ostatních ho naštěstí nepochopila... inu, to se stane, když sedíte v blízkosti pokuřujícího taurena a pravidelně inhalujete!
Povídá se, že toho večera někdo Orkeltovi ukousl či ušmikl kousíček srsti na oháňce... a zcizil Princovo hedvábné prádlo z Draenoru.
Kieran Sunwolf, jeden ze členů Princova doprovodu, byl pověřen hledáním obojího.
Osobní prohlídky všech členů posádky i hostů jsou naplánovány na tuto sobotu!
(mimochodem, pohádky měly tentokrát úžasnou účast celého tuctu, všem díky: Yelena, Lamiah, Surmallien, Orkelt, Aviana, Engiee, Lithiana, Ygraine, Thanalos, Keyador, Isiel, Corin/Moonwolf... a nezapomeňme na zlodějskou Krysu a na Prince )
- Drby z Kalimdoru:
Povídá se, že lov na Mahpeeho vraha nakonec dopadl! Ale pátrání po důvodech zdaleka neskončilo...
Poté, co se skupina taurenů s ochočenou krvavou elfkou objevila v Ratchetu, byli spatřeni u jedné ze zatuchlejších oáz (Stagnant Oasis) v rozbitém kempu lovců odměn (ty mrtvoly jim nepřišijete, ty už tam ležely... a jako správní taureni je nechali matce zemi a místním raptorům).
Následně byli spatřeni u kentauřího tábora, který převálcovali za pomoci prastarého chlupatého koda.
Říká se, že ta samá skupina (ale o jednu taurenku i ochočenou elfku slabší) pak byla spatřena v Crossroads a posléze viděna, jak trénuje přespolní běh s nějakým trollem v kápi.
Celý zábavný odpolední program ukončili hrou na schovávanou ve Vyjících jeskyních a na cvrnkanou s kameny.
Jak přírodní!
Pohřešovaná ochočená elfka a severská taurenka prý mezitím vykuřovaly duchy z hory. Čert aby tomu rozuměl.
- Velký lov po orksku:
Malý příklad toho, jak odzbrojit dozorující GM i skupinu taurenů, aneb orkská ráznost v praxi...
Poučení 1: ne vždy, když jde ork do křoví, jde močit nebo to druhé.
Poučení 2: Pokud se k vám blíží ork s balvanem, raději mu jděte z cesty. A kličkujte.
Kamuřin výraz asi hovoří za vše... ale díky za ten výbuch smíchu
- Samotáři nebo knoflíkáři?:
Povídá se, že ještě dlouho do noci po návratu z akce trávila Ygraine čas na hřbitově, stráže potvrzují že za přítomnosti oplechované elfky, ze které táhlo jak z mrazáku. Ale o čem že hovořily? To mohli slyšet jen mrtví. (A mrtví, jak známo, prd ví...)
Taktéž se říká, že nedostatek blízkosti žen může způsobit to, že si pod stolem potajmu kreslíte taureny.
Povídá se, že ten slepý elf v pevnosti vidí až podezřele dobře a vůbec není slepý!
Povídá se, že má zálusk na mágyně, se kterými se schází na hřbitově. I na ty zadané a nebezpečné! A na učednice!
Povídá se, že sotva se jedna skupina vrátila z výpravy do Hillsbrad, byl kapitán Dawnspear postaven před ultimátum, kterému ustoupil, a tak se chystá velká sláva.
Proč ho ale již teď někteří tak upřímně litují?
Hovořilo se cosi o tom, že má zajištěné nové teplé místo jako součást městské hlídky v Silvermoon, protože ve zdejším kraji a posádce příliš zvlčel.
Oholit, ostříhat, naleštit a odklidit pod dozor!
- Duch z Elrendar?:
Povídá se, že se v pevnosti nevyplácí zahrávat si mimo Měsíční věř s arkánou, natož s felem a felovou magií kdekoli poblíž hradeb, když na oblohu vyjde měsíc.
Nešťastného uživatele kouzel pak čeká krátký, ostrý a trojbřitý trest, načež se jeho sťatá hlava připojí k děsivé výzdobě hradeb.
Také se povídá, že právě magie a fel jsou důvod, proč se Princ dosud nedočkal své audience u lady. Diplomaté mají za to, že chování lady porušuje všechny meze slušnosti.
Nebo je doopravdy tak pracovně vytížena v terénu?
Povídá se, že ani samotná sestra lady Goldenleaf nemá v Elrendaru povoleno kouzlit, pokud to není nutné.
Možná proto se Alexiel a Flairica tajně schází v trolích ruinách?
Povídá se, že většina členů jisté podezřelé skupiny trablonošů by ráda zpět tu hodnou tichou lady, co neuměla držet luk a utíkat v sukních... a že na tom usilovně pracují.
Snad to stihnou dříve, než je ona a její šavlozubá šelma doženou a vytrestají za hrátky s chronomancií!
- T a T (aneb trablonoši):
Povídá se, že kolem skupiny výtečníků obklopující Tas'adara a Thanala je stále více otázek.
Také se povídá, že Princ nechal vyhlásit pátrání po lady Alexiel Coldheart. Prý ji viní z únosu jednoho ze svých magistrů.
Ano, právě toho nešťastného, co tak náhle zmizel všem před očima v neděli večer.
I když to ostatní mají za nesmysl, protože Alexiel tou dobou vůbec nebyla v pevnosti, Princ a jeho magistři si trvají na svém: chtějí elfku živou nebo mrtvou a magistra Beleta zpátky v jednom kuse.
Naštěstí není ona dáma členem posádky, jen hostem... proto u Výsosti Elrendar neupadl v nemilost a její činy padnou jen na její hlavu.
Povídá se, že jistý výlet lodí na Quel'Danas, spojený s večírkem na téma "pirátská svatba" nedopadl tak, jak kdokoli čekal.
Také, že byl Princ naposledy viděn na palubě ztracené lodi, na kterou zaútočil kraken, kterého tam jistě někdo úmyslně nalákal, stejně jako Prince!
Zatímco všichni pátrají po zmizelém Kael'thasovi, přišly zprávy o nočním přepadení muzea na Quel'Danas, kde někdo nejen aktivoval a podráždil exponáty, ale také zkusil experimentovat s energií voidů jako zdrojem pro pohánění nových magických konstruktů.
Těla, která byla na místě prvního patra nalezena, byla přičtena na vrub magistrům, kteří experiment vedli.
Tělo Avianny Dawnseeker ovšem identifikovala Elerien Sunborne s tvrzením, že jej mají na svědomí zběhové z Elrendar, vedení Tas'adarem, kteří se pokusili zabít i ji a Vael'thase Skywrath.
Povídá se, že Isiel Snowdawn se za svým manželem i do posádky Elrendar vrátila se znepokojivými zprávami o rozdvojené realitě, o které se ji pokusili přesvědčit ti, kteří byli donedávna pokládáni za pouhé pomatené blázny.
Možná jsou to ve skutečnosti nebezpeční šílenci, pokud mají doopravdy na svědomí Aviannin život?
Povídá se, že existují svědci nepravostí, které družina výtečníků spáchala v muzeu bývalé Sluneční Studny.
Po nezvěstném magistru Vael'thasovi Skywrath, který se tyto vandaly pokusil zadržet, se stále pátrá.
Také se stále povídá, že cestovatel Keyador má nejvypracovanější nohy v Azerothu!
Na základě hlášených násilností byla družina doprovázející Tas'adara Del Rey a Thanala Dawnspear prohlášena za nebezpečné zločince na útěku, za jejichž zajetí či likvidaci byla vyhlášena odměna v Quel'Thalas i Elrendar Keep.
Jsou podezříváni i ze zmizení milovaného Prince!
Kdokoli by se jim chtěl postavit na odpor, nebo je spatřil, má je urychleně hlásit nejbližší jednotce farstriderů, magistrů či rytířů - sám se je nemá pokoušet zastavit. Jak prokázala devastující zranění na těle Avianny Dawnseeker (zpopelněná tvář a hlava), jsou ozbrojení, šílení a všeho schopní.
Díky za drby i screeny a za RP všem, co se zapojili
Anonymní- Anonymní
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
:: Elrendar Keep forum :: Elrendar
Strana 6 z 6
Povolení tohoto fóra: